Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1999 havaruje neznámá vesmírná loď na Jižních atalijských ostrovech a lidstvo tak získá důkaz existence mimozemského života. O deset let později je loď zrekonstruována a pokřtěna jako SDF-1 Macross. V den jejího vypuštění se poblíž Země objeví flotila mimozemšťanů zvaných Zentraedi a započne válka, která razantně změní obě rasy navždy. (Nyan)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bože, to bylo drama! Ts, nějaké souboje robotů, ale co ten romantický čtyřúhelník?! To byly nervy! Až jsem to málem nerozdýchala. Netušila jsem, že Macross je zrovna takový… Každopádně na tehdejší dobu slušná animace, hudba skvělá – nemluvě o tom, že tam přece o ni jde, tedy o zpěv, a písničku Wataši no kare wa pairotto delší dobu z hlavy nedostanu. Když se Zentraedi děsili kultury a omdlévali z ní, výtečně jsme se bavila. Bohužel mecha není zrovna můj nejoblíbenější žánr, a tak mě souboje moc nezaujaly, ale občas jsem je přivítala, abych se nemusela dívat, jak Hikaru řeší svůj milostný život. I tak charaktery byly napsané jako zajímavé a uvěřitelné, příběh byl fajn, hudba výtečná, na konci jsem si oddechla, že si vybral zrovna tuhle. Bohužel i tak to na mě jako celek působilo jako něco jen mírně nadprůměrného (a hlavně, jak jsem již zmiňovala, mecha nemusím, takže pokud ho máte rádi, tak si přičtěte hvězdičku a půl). Když se nad tím zamyslím, je to pro mě série plná rozporů, že si ani nejsem jistá, jak ji správně ohodnotit – no zkuste to, když vás polovina seriálu nudí a ta druhá se líbí tolik, až chcete vidět další série. Ale určitě doporučuji ke zhlédnutí. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Pocatek Macross Sagy. Dej ve zkratce: v blizke budoucnosti rachne na zem ohromna kosmicka lod Macross (zcela bez posadky) a svetova "OSN" ji zacne opravovat v obave ze tuhle ohromnou zbran muzou v budoucnu nasledovat sestricky - tentokrate s nevrazivou posadkou. Bude to vsechno trochu jinak, ale nebojte se - emzacka flotila se objevy, a posadka Macrossu si uzije bitev po cele slunecni soustave. ps: z nejakeho duvodu mi urcite motivy hrozne pripominali Battlestar Galacticu. Tak tenhle serial je pecka. Opravdu "cerne uhly" japonskeho anime. Animace je strasne zastarala - a jeste je na ni hodne znat isnpirace americkym stylem animace (stary neuhlazeny styl disneyho a hanna-barbera) do ktere se uz ale neochvejne propracovavaji japonsky specificke prvky. I chovani/charaktery postav spis pripominaji zamlkle velitele americkych bitevniku (zde doutniky kourici kapitan Global) ci typicke americke frajery/piloty (hlavni hrdina). Zaroven je to zrejme jedno z vubec prvnich "Mecha" Sci-Fi, nebot stihacky na palube Macrossu (vypadaji strasne podezrele jako prerostle F-15ky) maji na rozdil od sveho predobrazu schopnost se pro pozemni boj morfovat do.. Mechu! Ne nepodobnym tem ktere pak 100x uvidite v NGE, Escaflowne, Code Geas... Pokud znate hodne anime bude pro vas tohle uzasna jizda ke korenum serialove japonske tvorby, i kdyz je to obcas trochu natahovane. Ale jak rikam je tu vsechno - ohromna kosmicka lod na hrani, mechy, romantika, zle galakticke civilizace, upjati pozemsti byrokrati, kteri prave hrdiny akorat zdrzujou od prace za kniplem. Pochopitelne - hlavni hrdina puvodne vubec vojensky pilot byt nechtel - byl presvedcenej pacifista!! Kde(a kolikrat) sem to jenom slysel. :) ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

Unikátní kombinace space opery, romance a (řekněme) muzikálu. Nikdy by mě nenapadlo, že spojení těchto žánrů vytvoří něco shlédnutelného, ba dokonce báječného jako je původní Macross. Vesmírné bitvy, trable uvnitř romantického troj- (později čtyř-) úhelníku a koncertní vystoupení popové hvězdičky, která budou hrát v konfliktu mezi lidmi a nepřátelskou mimozemskou rasou daleko větší roli, než byste čekali, vytvářejí skvělý sci-fi seriál ze staré školy. ()

Reklama

Reklama