Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý a dobře stavěný thriller o obyčejném manželském páru, kterému se uprostřed cesty v neznámu pokazí auto, žena se sama vydá kamionem do nejbližšího místa a je unesena. Kurt Russell se vydává na pátrání a přichází na kloub daleko většímu zločinu, než si představoval. Strašidelná hudba Basila Poledourise a výtečný Kurt Russell dávají tomuto tradičnímu thrilleru vyšší čísla. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Keď som ho videl ako dvanásťročný, nemal som najmenších výhrad a bol to pre mňa jeden z najlepších filmov tohto druhu, keďže k podobným som sa pravidelne dostával až o pár rokov neskôr. Po ďalších dvanástich rokoch som sa bál, že sa z filmu tá iskra, ktorú som mal v očiach pri jeho poslednom zhliadnutí, jednoducho vytratí, no mýlil som sa. Film vidím v tom istom skvelom svetle aj po možnosti objektívneho zhliadnutia a ohodnotenia. Atmosféra a napätie sú také ostré, že by behom pár minút obrúsili diamant, niekedy som mal pocit, že tvorcovia chcú ponúknuť niečo aj horrorovým fanúšikom. Je to rýchle, zručne natočené, no a samozrejme aj trošku nostalgické. Keby tej nostalgie bolo ešte trošku viac, nebabrem sa a šupnem tam aj piatu hviezdičku. 85%. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní záležitost!! Natočeno tak, aby se nám nezdálo, že zápletka je velice prostinká, dalo se udělat spoustu chyb a film by nestál za řeč, ale Mostow umí a my to víme!! Atmosféra mě dokázala přesvědčit, že se může i nám stát...žena zmizí kdesi na cestě, kde je jen zdánlivě banda buranů...Kurt Russel je výbornej, povedlo se mu utáhnout filmík, který stojí pouze na něm, akce dopadla skvěle, je umírněná a realistická...a záporáci si opravdu zasloužili zhebnout ukrutnou smrtí:)!! Jednou větou: Když už ženu samotnou někam pouštíš, přesvědčit se máš, s kým ji vlastně posíláš.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kurta Russella mám rád, Kathleen taky sem tam ukáže bradavky skrz tenkou halenku, ale nějak mi to ke štěstí a spokojenosti nestačí. Chybí mi pořádná, temná atmosféra, která by to celé nějak podchytila. Ta historka je tak jalově natočená, jako by šlo o video pro National Geographic, bez invence a vynalézavosti, bez nějakých kudrlinek. Asi to mělo působit syrově, skoro jako docu drama, ale nefunguje to. Možná i díky kameramanovi a střihači, kteří většinu scén poměrně odflákli. A konec mi skutečně přišel až moc neuvěřitelný a podivně postavený, i když jsem samozřejmě rád, že to dopadlo, jak dopadlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)

Reklama

Reklama