Reklama

Reklama

Digimon Tamers

(seriál)
  • Japonsko デジモンテイマーズ (více)
Japonsko, (2001–2002), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Hrají:

Fumiko Orikasa, Aoi Tada, Juka Imai, Makoto Cumura, Masako Nozawa, Džúróta Kosugi, Kotono Micuiši, Susumu Čiba, Taró Suwa, Unšó Išizuka, Issei Futamata (více)
(další profese)

Epizody(51)

Obsahy(1)

Třetí řada celosvětově oblíbeného seriálu je tu. Matsuda Takato, Makino Ruki a Lee Jenrya – tři vyvolené děti vybrané k tomu, aby si našly své vlastní digimonní partnery a mohly tak chránit svět před novým zlem. Zatímco většina dětí považuje Digimony jen za jednu z karetních her a pomyšlení, že by mohli být skuteční, jim připadá absurdní, Takato věří, že jsou živí. A snad právě díky této víře se jednoho dne stane, že se mu podaří jednoho opravdového digimona přivést k životu. Takatovo nadšení je však brzy vystaveno těžké zkoušce. Guilmon, jeho nový partner, je teprve mládě, které neví nic o světě kolem sebe, a tak se Takato stává ze dne na den nejen plnohodnotným trenérem, ale do jisté míry i rodičem, který musí mladého Digimona naučit vše, co bude potřebovat. Jenže Guilmon je poněkud svéhlavý, a tak způsobí chlapci nejedno trápení, než ho osud přivede k ostatním trenérům. Dokážou se všechny tři děti spřátelit, vytvořit fungující tým a vyhrát nad zlem? (EMIA)

(více)

Recenze (8)

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilé pokračování Digimoních seriálů, sice to není ani náhodou tak dobré jako Digimon Zero Two, ale můžu říct že to stojí za zhlédnutí. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi nový systém dodávania špeciálnych schopností digimonom pomocou čipových kariet. Takisto aj tajná mimovládna organizácia ochraňujúca svet pred zlými digimonmi. No nakoniec to aj tak musia všetko zobrať do rúk deti. Celkovo to bolo vydarenejšie oproti druhej sérii. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky Digimonů se vedou debaty, zdali je lepší sérií původní Adventure, nebo právě Tamers. Z mého pohledu jsou ve výsledku víceméně na stejné úrovni, i když každá z nich má na své straně trochu jiná pozitiva. Tamers mají rozhodně lepší scénář, kvalitnější animaci, originálnější dějovou linku a vyváženější vyprávěcí rámec. S obligátním "zlý Digimon chce ovládnout digitální i skutečný svět, musíme ho zarazit!" se zde nesetkáme, příběh je vrstevnatější, v první třetině se v rámci vyprávění poměrně výrazně ohrazuje vůči opakovaným srovnáním s Pokémony, a na závěr získá nečekaně epicky a náležitě temný rozměr (Japonci své děti mají rádi, když jim pouští tohle). Slabší jsou na druhou stranu postavy a jejich Digimoni. Uznávám, že Tamers jsou s přístupem "existují i nevýrazní a na první pohled méně významní lidé, ale i ti mají v běhu událostí své místo" realističtější, ale sleduje se to hůře. Hlavní protagonista Takato je zaprvé kopírkou Taichiho z Adventure a Daisukeho z Adventure 02 (stejně jako jeho Digimon je horší kopírkou Digimonů zmíněných postav, a ke všemu má příšerný kňouravý voice acting), a zadruhé jeho definující vlastností je to, že je prostě jen obyčejné děcko. Jeho kámoši Hirokazu a Kenta součástí série vůbec být nemuseli a nic by se nestalo, a jen stěží hledáte jiný význam existence rozmazlené malé sestry Jiana, než otravování diváka svými výlevy. Jian, Ruki a Yuri jsou sice fajn, ale celkově zde Tamers oproti postavám z Adventure co do propracovanosti a atraktivity osobních příběhů ztrácejí (není vzácné se přistihnout u myšlenek, že vám vlastně víc stojí za pozornost osudy počítačovými daty tvořených stvoření, než jejich kamarádů z masa a kostí). Jak jsem psal, možná realističtější, ale určitě méně sledovatelné. Ale není divu, když si zjistíte, že showrunner série dělal na mnoha young adult či dospěláckých anime, mimo jiné i NG Evangelion. Pak začne komplexnost, tonální rozhoupanost, bizarnost a menší přívětivost k dětskému divákovi (vyvážená momenty extrémní infantility) dávat smysl. P.S: speciální hejt si zaslouží postava Culumona, protože ta ubreptaná, patologicky roztomilá a nesnesitelně vlezle hodná nestvůrnost sice má své místo v příběhu, ale její stvárnění snad nemůže být nic jiného než trest pro starší diváky, za to že hledí na anime pro děcka. ()

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Jemný detský humor spočiatku série prechádza plynulým tempom do strhujúceho temného príbehu... asi najvydarenejšia séria Digimonov. Samozrejme, aj klasický Adventure bol vynikajúci, ale Tamers ho u mňa predsa len o trochu predbehol. Zaujímavosťou pri tomto anime je, že aj prerobená americká verzia sa dá pozerať. | (TOP #2: 2005) ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Bohužel Digimon Trenéři nedosahují kvalit předchozích sérií. Myšlenkově velmi podprůměrní, nijak nenavazující na předchozí díly, ačkoliv pak mi není jasné, jak mohli existovat nějaké digi karty, když to nenavazovalo na předchozí díly a v případě že ano, pak není logické, proč se hlavní hrdinové chovali tak, jak se chovali a s takovýma myšlenkama. 30% (viděno česky). ()

vanadada odpad!

všechny recenze uživatele

U této nepovedené a ani nijak nenavazující hovadině na předchozí série Digimonů se nedá říct nic jeného než, že víc ubohé už tak "hovno" nešlo zkopírovat. Retardace nejvyššího řádu ()

Reklama

Reklama