Reklama

Reklama

Liška a pes

  • USA The Fox and the Hound (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá žena zachrání osiřelé liščí mládě Toda. Rozpustilá liška se brzy setkává s Copperem, milým psím štěnětem. Pod dohledem dobrotivé velké mámy Sovy si oba kamarádi hrají často v lese a stanou se z nich nejlepší přátelé. Ani jeden z nich netuší, že za krátký čas je osud postaví proti sobě a jejich přátelství bude podrobeno těžké zkoušce. Díky tomu, že se ve filmu Liška a pes objevují nadčasová témata lásky, odvahy a trvalého přátelství, stal se tento snímek jedním z uznávaných klasických pokladů studia Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $63,456,988Tržby Celosvetovo $69,000,000Tržby za predaj DVD v USA $38,786,339 //počet predaných kusov 2,017,556║ Je to taká obdoba Bambi-ho, nebolo to zlé ale až tak silno to nezasiahlo, animácia v pohode. /60%/ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se jedná už o 20.kreslený film z dílny Walta Disneye který vypráví příběh o přátelství mezi loveckým psem a starou mazanou liškou. Oba čtyřnozí přátelé musí přestát mnohá úskalí, dobrodružství a protivenství, než je v dohledu šťastný konec. Nejen myslivci, ale ani vůdci psí smečky, pořádající s oblibou zuřivý hon na malá, takřka bezbranná liščata, se jejich přátelství totiž nelíbí. Po přechodném nedorozumění, které je nakrátko rozdělí, se za podpory ostatních zvířecích kamarádů nakonec ti dva zase najdou. Šťastný Happy end má potěšitelné a zřetelně realistické rysy. Přátelství a harmonie mezi zvířaty jsou založeny na toleranci a vzájemné úctě, aniž by by byli zamlčovány protiklady. Jedno duše řečeno abych to konečně už nějak konečně uzavřel, jedná se vskutku o roztomilý snímeček s nezapomenutelnými zvířecími postavami, opět realizovaný s tradičně dokonalou trikovou technikou. Celek potom pro někoho může vyznívat jako zaujatá výzva na mírumilovnost a vzájemné porozumnění. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Opuštěné liščátko dojme, vzápětí se srdce zatetelí nad štěňátkem, setkání a hra těch dvou rozvlní rty k úsměvu, pak je člověk polituje, když jsou násilím odloučeni, nad zraněním Starouše ukápne slza, v lese za bouřky se nad lišákem hrdlo stáhne úzkostí, nad seznámením se slečnou liškou se rty opět pousmějí, zkoušení želez a lov vytvoří napětí, že by se dalo nejen krájet, ale i pilou řezat. Závěr vyvolá opět slzy i úsměv. Zkrátka je to velmi emotivní. Taky tam jsou nějací polodementní ptáci a housenka. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Disneyovka ako od Johna Woo :) Najlepsi kamarati su cestami osudu postaveni proti sebe a je z toho osudova, napinava, dojemna, vtipna a na konci s dobrou prestrelkou okorenena rozpravka. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Infantilná rozprávka pre deti do 6 rokov, ktorá je len tieňom klasickej tvorby štúdia Disney. Animácia je štandardné remeslo bez hlbšej umeleckej vložky a scenár je ako z hociktorej rozprávky na sobotné ráno. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Neprávem pozapomenutá disneyovka, která si i dnes zaslouží pozornost. Mimochodem je tu jedna dost drsná scéna, kterou bych u podobné produkce vůbec nečekal. Krásný snímek o přátelství, které ani čas nedokáže zlomit. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Som dosť zaskočená. Čakala by som, že z takejto zvieracej disneyovky budem úplne paf ako zakaždým. Nakoniec ma to ale nebavilo. Bola som tak trošku sklamaná a ani moc emócií to vo mne nezanechalo, pričom pri disneyovkách so zvieratami plačem ešte pol hodinu po filme. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní blbinka pro děti od 3 do 7 let. Pokud vás u srdce nehřeje nostalgie, tak vás u srce nehřeje vůbec nic. Příběh je maximálně stupidní záležitost, kterou ve zdraví ustojí jen ti nejmenší z nejmenších. Disneyovky moje dětství vskutku netvořily. Byl jsem odkojen na pokemonech, ale zhlédnut této pošahanostií jsem slíbil a já svoje slovo prostě dodržím za všech okolností. Skoro kompletní stopáž jsem trpěl. Roztomilého mi na této rozprávce nepřišlo vůbec nic. Velmi mě zaráží a překvapuje, že to někdo vůbec dovede vidět v jiném světle. Opravdu ve velkém stylu mě to celé obletělo. Poslouchat se dala snad jen hudba. Nevidím to na více, než na jednu nepatrnou hvězdičku. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Mezidruhove pratelstvi podle studia Disney. A neni to tak hrozne, jak to zni. Body ubira predevsim nudna a lehce otravna prvni pulka, dramaticky zbytek se pak velmi zadaril. Obstojne zvladnuty pribeh a jednoducha animace ale pravdepodobne z hlavy rychle vysumi, nejvetsi dojem totiz (podobne jako veverka v Dobe ledove) udelaly vsuvky s frajerem Housenkou, statecne prchajicim pred dvojici ptaku az do sladkeho konce. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět se smířlivým koncem, který se mi osobně moc líbil. Prostě žádný Nemo, kde se celý film kamarádíčkujou žraloci s rybičkama. Plus letí i za to, že film nesklouzává ke zbytečnému klišé během liščího seznamování a poměrně záhy se odbyde. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád Disneyho filmy a musím říct, že ty celovečerní mi říkají víc než snímky krátkometrážní. Tady je to klasický příběh o přátelství, které z principu nemůže fungovat, ale ukazuje se, že je prostě silnější než principy. Nijak zásadně originální, ale ty postavy je stejně možné si zamilovat. Líbí se mi i zakomponování minipříběhu s housenkou. Hned to má ještě další náboj. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Zase jedna disneyovka co mi vehnala slzy do očí. A to hned na začátku. Jinak je to milý příběh o přátelství, o tom jak může být zničeno a s odvahou znovu obnoveno. Líbilo se mi to. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pravdepodobne oblubeny animak johna woo-a, kde mi to prislo ako zjavna inspiracia pre jeho osudove heroic bloodshed filmy. mame tu dvoch kamaratov od detstva, ktory ked vyrastu stoja na opacnych stranach zakona. ako hovorim typicky john woo. inak disneyovka je to prijemna i ked nic revolucneho, opat potesi neskutocna animacia a som i rad za striedmu dlzku lebo dejovo to nie je nijako extra bohate. mini pribehy ostatnych postaviciek nastastie neprekracuju hranicu unostnosti... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mě tahle pohádka od Disneyho vůbec nezaujala. Ze začátku to vypadalo vážně slibně, ale pak to jen klesalo. Nemá to žádné vyvrcholení a příběhu chybí to Disneyovské kouzlo, takže jsem zklamaná. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy je to moc příjemná a milá pohádka, která svůj námět dokáže vést kupodivu realisticky (na pohádku), ale ve výsledku není víc jak průměrná a to už jen kvůli tomu, že je na tom dost vidět, jak moc se tvůrci celý ten námět snažili vším možným násilně protáhnout na celovečerní stopáž. i když ten příběh na ni prostě nemá. Proto mě to pak ke konci začínalo docela nudit, i když tu pozoruhodnou realističnost ohledně přátelství Toda a Cooppera na na tom stále oceňuji, jelikož zůstala zachována i v závěru. Kvůli tomu se mi to asi jen tak z hlavy nevyšumí, ale jinak je to opravdu velký průměr. Slabé 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka od Disneyho, která se vyznačuje pěkným příběhem s několika (jasně, že očekávatelnými) zvraty a sem tam i slušným napětím. Samozřejmě to není žádný skvost jako šlupky od Pixaru, ale oddychovka na necelou hodinu a půl perfektní. 70% ()

Reklama

Reklama