Reklama

Reklama

Liška a pes

  • USA The Fox and the Hound (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá žena zachrání osiřelé liščí mládě Toda. Rozpustilá liška se brzy setkává s Copperem, milým psím štěnětem. Pod dohledem dobrotivé velké mámy Sovy si oba kamarádi hrají často v lese a stanou se z nich nejlepší přátelé. Ani jeden z nich netuší, že za krátký čas je osud postaví proti sobě a jejich přátelství bude podrobeno těžké zkoušce. Díky tomu, že se ve filmu Liška a pes objevují nadčasová témata lásky, odvahy a trvalého přátelství, stal se tento snímek jedním z uznávaných klasických pokladů studia Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Další disneyovka ze světa zvířat, tentokráte zaměřená na přátelství, posléze nevraživost a nakonec opět přátelství mezi liškou a psem. Co mě hned od začátku trochu chybělo byla úvodní písnička, titulky běžely bez jakéhokoliv podkresu, takže jsem si nebyl nejprve jistý, jestli nemám nějakou špatnou verzi. Bohužel v tomto duchu se nesl celý film. Písní bylo extrémně méně než v předchozích snímcích a když už konečně nějaká zazněla, nestála za moc. Naproti tomu zvířecí představitelé byli skvělí, nejvíce mi k srdci přirostla housenka, která se celým příběhem prolínala ve stylu veverky z Doby ledové. Finální hodnocení: Průměrný animák, který neoslní, ale ani neurazí. ()

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Liška a Pes je velmi zajímavý animovaný snímek, který dnes již bezesporu patří ke zlatému fondu. Je to další z řady populárních filmů od Disneye, nicméně v tomto případě je příběh poněkud odlišný od tradičních standardů. Příběh totiž vypráví o neobvyklém přátelství dvou zcela rozdílných postav, jejichž kamarádství je od samého počátku odsouzeno k zániku, neboť dříve či později je osud nevyhnutelně postaví proti sobě. Napjaté očekávání, jak vše dopadne, jistě žádného diváka nenechá klidným až do závěrečné scény, kdy se oba hrdinové budou muset rozhodnout, zda má staré přátelství větší cenu než zaběhnutá pravidla. Za sebe mohu jen doporučit! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy je to moc příjemná a milá pohádka, která svůj námět dokáže vést kupodivu realisticky (na pohádku), ale ve výsledku není víc jak průměrná a to už jen kvůli tomu, že je na tom dost vidět, jak moc se tvůrci celý ten námět snažili vším možným násilně protáhnout na celovečerní stopáž. i když ten příběh na ni prostě nemá. Proto mě to pak ke konci začínalo docela nudit, i když tu pozoruhodnou realističnost ohledně přátelství Toda a Cooppera na na tom stále oceňuji, jelikož zůstala zachována i v závěru. Kvůli tomu se mi to asi jen tak z hlavy nevyšumí, ale jinak je to opravdu velký průměr. Slabé 3* ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se jedná už o 20.kreslený film z dílny Walta Disneye který vypráví příběh o přátelství mezi loveckým psem a starou mazanou liškou. Oba čtyřnozí přátelé musí přestát mnohá úskalí, dobrodružství a protivenství, než je v dohledu šťastný konec. Nejen myslivci, ale ani vůdci psí smečky, pořádající s oblibou zuřivý hon na malá, takřka bezbranná liščata, se jejich přátelství totiž nelíbí. Po přechodném nedorozumění, které je nakrátko rozdělí, se za podpory ostatních zvířecích kamarádů nakonec ti dva zase najdou. Šťastný Happy end má potěšitelné a zřetelně realistické rysy. Přátelství a harmonie mezi zvířaty jsou založeny na toleranci a vzájemné úctě, aniž by by byli zamlčovány protiklady. Jedno duše řečeno abych to konečně už nějak konečně uzavřel, jedná se vskutku o roztomilý snímeček s nezapomenutelnými zvířecími postavami, opět realizovaný s tradičně dokonalou trikovou technikou. Celek potom pro někoho může vyznívat jako zaujatá výzva na mírumilovnost a vzájemné porozumnění. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů v Disneyho nejhorší éře(1968-1988). Animace pěkná, postavy nejsou špatné, ale přišlo mi, že všichni jsou přehnaně hysterický a přehnaně nesnášenlivý vůči lišce Toddovi. Závěrečný souboj byl v té době nejemocionálnější a nejlepší ze všech Disneyovek, pak samozřejmě později to trumfnul Lví král. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama