Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život na ulici není ani v Tokiu jednoduchý. Pouliční bitky, strach a nejistota. Gin, Hana a Miyuko by o tom mohli vyprávět. Každý z nich má svůj nezáviděníhodný životní příběh. Avšak právě na Štědrý den tito tři lidé najdou na jednom smetišti malou holčičku a všechno se pro ně změní. Odhalí tajemství opuštěného dítěte a jeho rodičů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční pohádka - pohádka už pro to, že prakticky vše je řízeno deus ex machinami s jakými se tu v Tokyu náhodně (a nebo "osud"?) stále dokola potkává asi deset navzájem provázaných postav... ale jsou to náhody, které nijak zvlášť nevadí. Obzvlášť když jsou tak atypickou spodinou společnosti, kolem nich se dějí samé divočiny, a morální ponaučení tu drsně naráží na špínu reality. 8/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá animovaná komediálne ladená dráma. Má pomerne dobrý príbeh o trojici bezdomovcov, ktorí z rôznych dôvodov trávia svoj život na ulici, ale keď na štedrý deň nájdu v odpadkoch dieťa, ktorého sa jeho matka vzdala, rozhodnú sa urobiť všetko preto, aby ju našli. A tak sa vydávajú na cestu, počas ktorej prežívajú rôzne dobrodružstvá a navyše majú možnosť ovplyvniť aj svoje nešťastné životy. Spracovanie je celkom slušné, síce ma trochu mrzí, že si režisér, tvorca niekoľkých výnimočných filmov vybral práve takúto zápletku, ktorá prakticky ani neponúka výraznejší potenciál pre nezabudnuteľné dielo, ale aj tak to dopadlo celkom dobre. Všetky tri postavy sú dostatočne zaujímavé a hlavne medzi nimi skvelo funguje chémia, takže ten rodinný vzťah som im aj veril a ich spoločné scény sa mi páčili. Časom sa síce rozdelia, takže tento klad vypadáva, čo je škoda, ale zase väčší priestor dostáva samotný príbeh, ktorý ponúkne viacero zaujímavých situácií, navyše aj všetky tri postavy samostatne prežívajú rôzne zaujímavé situácie a dá sa s nimi lepšie zoznámiť a tak to celkom vynahradzuje. A tiež to má aj tú správnu vianočnú atmosféru, či už obdobím, ale hlavne hodnotami. A tak až na pár slabších chvíľ ma to prakticky celý čas bavilo. Sadlo mi to aj po stránke žánrov, je to očakávane vyrovnaná kombinácia komédie a drámy, pričom komédia má väčší priestor hlavne v prvej polovici a dráma zase v druhej. Čo sa týka postáv, celé hlavné trio mi prišlo úplne ideálne, ale najviac vyniká predsa len transsexuál, ktorý tomu dodáva humor, inak sa už jedná skôr o také epizódne postavy, takže tu nemám problém. Nesklame ani animácia, ktorá je možno trochu iná, než by som od filmu s podobnou zápletkou očakával, ale vzhľadom na tvorbu režiséra ma neprekvapuje a vyhovovala mi. Takže filmy ako Paprika alebo Perfect blue sú len predsa úplne iná úroveň, ale ani Tokyo godfathers určite nie je zlé, príjemné anime, ale skôr len na jedno pozretie. 65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

V niektorých filmoch mi tento štýl grafiky už jednoducho až tak nesadne. Čo sa týka filmu, po prvej polhodinke som čakal v závere oveľa viac emotívnej stránky aj premyslenosti. Príbeh sedel, bol milý, rozumný a poučný, no samotné spracovanie dosť fádne. Našťastie to nebolo až také dlhé. 60%. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá, že Satoshi Kon natočil další typický vánoční příběh o lidech, kteří, ač jsou bez domova, mrznou a hladoví, mají srdce stále na pravém místě. Jenže Tokijští kmotři určitě nejsou tím nevinným filmem pro celou rodinu, Satoshi Kon je jedním z těch, kteří se snaží vyvrátit nesmyslnou pověru, že animovaný film musí být určen jen těm nejmenším. Menší děti bych k obrazovce určitě nelákala. Nenajdete v něm totiž tančící zvířátka a černobílé schematické postavy. Připravte se spíše na notnou dávku hořce černého humoru, rozporuplné postavy a závažná témata dnešní společnosti. Ti, co alespoň trochu znají japonskou kinematografii (a obzvlášť anime), nebudou překvapeni, když napíšu, že i přesto je Konův snímek milým pohlazením. 4 a ½* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vážně se bere jen když se mu to hodí, ale snad právě proto ukazuje okamžiky jak vystřižené z běžného života, kdy dokáže během jediné minuty dojmout, zamrazit i rozesmát. V nejnapínavější chvíli najednou vystřelí gag, který by se vyjímal v nejbláznivější komedii ze staré školy. A v neposlední řadě jsou tihle Kmotři i přes časové zasazení náladou až antivánoční příběh, který ale při projekci během prosincových svátků bere za srdce neuvěřitelně silně. Film jedinečný, naschvál jinaký a přitom univerzálně komunikující s divákem - a zároveň ho za nos tahající, protože z nejukřičenější postavy dělá postupem času tu nejoblíbenější. Důkaz, že Satoshi Kon byl jinde než další slavní tvůrci, které mám s anime spojené - a právě proto jeho předčasný odchod nepřestává mrzet. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama