Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Recenze (68)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na plnou palbu to na můj vkus začalo být hlavně ke konci až moc chtěné. Jinak jsem si ale chrochtal blahem, ať už šlo o neustálé vrstvení dialogů, kdy spolu postavy sice mluví, ale každá o něčem jiném, případně u emocionálních výbuchů (Stillerův záchvat vzteku ve chvíli, kdy se otec snaží odjet autem, zlatý!). Noah Baumbach mi do téhle chvíle unikat, což je chyba, kterou hodlám v nejbližší době napravit. Už dlouho jsem neviděl tak dobrou "allenovku" (což platí i na Allena). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby se Adam Sandler a Ben Stiller (dva odvěcí komediální rivalové Hollywoodu) sešli v hlavních rolích v jednom filmu. Tak se mi ta představa splnila…no a nic moc. Jedná se spíš o drama, než o komedii, což by nutně nemuselo být na škodu. Ben i Adam tu hrají to nejlepší, co ze sebe v rámci dramatična svedou. Ben tu svojí postavu, kde jasně dává najevo, že všechno ho tak nějak bez povšimnutí obchází a on ani nehne brvou a Adam totálního excentrika. Oba mají v jistých momentech nabíhačky na ten jejich humor, ale vždycky se to v určitém momentu utípne a převládne spíš rodinné drama. Filmařsky je to určitě zajímavé, minimálně dialogy Adama vs. Bena jsem si vysloveně užíval, ale u nich bych si přál asi lepší a zábavnější námět. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jewish masterpiece, geniálně nabroušená hrana mezi tragédií a komedií, neskutečné výkony Stillera, Sandlera a patriarchy Hoffmanna, Noah Baumbach je nový (a jiný) Woody Allen. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to ve druhé polovině nepřeklopilo v otravné schéma "skrze brekot, řvaní a konfrontace si k sobě po dekádách hledáme cestu", kdy přes ohlušující šustot papíru není slyšet nic jiného, tak to mohlo být novodobá "allenovsky neallenovská" klasika. Ostatně to na ní úvodní dvě kapitoly i vypadá, protože dialogy jsou břitké, zahrané je to perfektně (speciálně Hoffman, který léta letoucí neměl tak vděčnou roli, do které by se s takovým gustem zakousl a že Sandler se Stillerem umějí hrát, když mají co, už dnes snad také nikoho nepřekvapí) a daří se načrtnout vztahy v jedné dysfunkční rozvětvené rodině tak, že v nich ty ze svého okolí bezpečně poznáte; a to vtipně, trefně a kousavě. Jenže pak Baumbach vezme veškerý prostor pro Hoffmana, vedlejší postavy přestávají být živoucí a hraničí až s karikaturou sebe sama a tahákem má být zmíněná honba po rodinných katarzích, kterou nikdo nechce (nejméně pak divák) a to skrze více závěrů do prázdna než jich bylo v Návratu krále. Čili nejdříve nehorázně dobré a následně otřesně tuctové. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Měl jsem zrovna náladu na něco takového. New York, konverzace o hovně, relativně movitá umělecká rodina jejíž členové jsou nuceni se sejít a sdílet spolu prostor. Bavilo mě to díky dobrým hercům, jimž kraluje Sandler, který tyhle sympatické neurotiky zvládá dokonale. A odteď si pamatuju Grace Van Patten, hezká holčina. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že som si to mal najskôr pozrieť sám.“ Adam Sandler a Ben Stiller sú tu super. Hlavne Adam Sandler. Ale o komikoch už dávno viem, že sú výborní vo vážnych rolách (paradoxne to ale naopak neplatí a dramatickí herci sú väčšinou totálne nahovno komikmi), čiže ma to neprekvapilo. Bohužiaľ, tento film mal na to byť jedným z najlepších filmov roka. A nie je. Prešustroval túto možnosť a vyhodil ju von oknom. Pár scén super (bitka, demolácia auta, „Paginam“, biliard, parkovanie, Sigourney Weaver), ale mimo toho dosť dlhé a postavy (až na Stillerovu, Sandlerovu a postavu jeho dcéry) máte chuť prefackať (hlavne Emma Thompson sa zdá sa začína špecializovať na megaotravné kravy, ktoré sú na tomto svete preto, aby ostatným ľuďom robili zo života peklo). Ale na tú prekrásnu scénu s klavírom by som sa vedel pozerať každý deň po dobu dvoch rokov. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Těžko to uchopit, neustále to balancuje na hranici nasírání / dojímání, Hoffman + Sandler + Stiller jedou neuvěřitelný bomby, ale do naprosté pecky tomu stejně něco chybí. 8/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ke konci už to jsou spíš takový "storky" než "stories", stejně jsem si ale po většinu stopáže říkal, že podobný konverzační dynamo pohánějící až příliš přesný mechanismy rodinných vztahů jsem už dlouho neviděl. Sandler a Hoffman perfektní. Po Odnikud a 120 BPM nejlepší letošní Cannes film. 85% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Určitě konečná pro Hoffmana kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování a možná také pro Stillera a Sandlera, protože už nikoho moc nezajímají. Ten také tímhle dokončil svoje kvarteto pro Netflix a zajímá mě, jestli mu ještě něco nabídnou. Nicméně byla krása tuhle trojici vidět pospolu, ačkoliv tedy v mém neoblíbeném Woody-Allenovském provedení, přičemž jsem do konce filmu nepochopil, jestli jde jen o hledání všehomíra nebo i o něco víc. Ale občas jsem se i zasmál, což ale možná zamýšleno nebylo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Humorne smutná konverzačka o tom, čo sme a kým sme chceli byť, ak by na nás rodičia neustále nekašlali. O rodičoch, ktorým z času na čas deti vrchstnú do tváre ich vlastné traumy. Presvedčené o tom, že jedinou príčinou ich zlyhaní (citových, kariérnych, vzťahových aj psychických) sú práve oni. Tí, čo sa mali o nich postarať a riadne ich vychovať. Všetko podané veľmi otvorene a predsa s humorom a paradoxne, aj s láskavo jemným nadhľadom. Poznámky: Scéna "rodinnej večere" s nedovarenou rybou a mušľami je spoľahlivo diétne fungujúcu scénou. Dávno som v rodinnej dráme nevidel taký blivajz na tanieri. Slovný pretlak vhodne odľahčujú umelecké presahy pohľadmi na rozličné sochy, obrazy. V tomto smere sú však najskvostnejšie art porno psychologické krátké filmy nadanej mladučkej režisérky, vnučky sochára. Tieto tvorivé diela sú zárukou držania rodovej umeleckej línie. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale tohle mi nebaví ani tehdy, když vypustím do vedení svou genetickou osminku a totálně zežidovatím. Plácání se v utrpení netrpících a pseudokřivdách z dob jen těsně postnatálních, díky, ale ne-e. Ku žánrům komedie a drama bych doporučil přihodit ještě psychologický. Býti tomu tak, tak jsem to neviděl. A rozhodně by se mi nic nestalo, že. Trošku chápu, jak se cítil verbitch, když dosísal na bérdmena. Blbě a nasraně. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vazne to robil tvorca genialneho Marriage story? Okrem vybornych hereckych vykonov (okrem tradicne strasneho Stillera) je to straaaaaaaaaaasne nezaujimave a nudne. Navyse rozpravajuce o bande snobskych zmrdov. Baumbach je vraj novy Woody Allen. Asi s tym suhlasim. 5/10 ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Tragikomická fraška a společenská satira intelektuální třídy, kterou se Baumbach tradičně zabývá (v příbuzném stylu jako v současnosti už poněkud vyčpělý W. Allen). Celkově sice trochu schematické, ale B. nelze upřít schopnost dobrého pozorovatele, který v zachycení detailu vystihne větší celek. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Epizodní struktura se moc hezky slévá do přesvědčivě znějící výpovědi dvou generací svérázné rodinky, ale nemohu se zbavit pocitu, že tenhle film je trochu vzpírající se protivník, kterému se v ringu může plnohodnotně postavit málokterý divák. Postavy jsou zkrátka divné a řeší věci, k nimž se jen těžko připodobňuje a které nelze (aspoň napoprvé) úplně chápat. Každopádně kvituji úžasné herce a zde již zmíněné tragikomické rozkročení, které fungovalo jednoduše skvěle. Určitě tomu ještě šanci dám. 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne sa mi páčilo, jak to každú svoju chybu vzápätí napraví. Akože sebareflexia. Sandler výborný. A tie nečakané zatmievačky ku koncu. A úplne najlepšia je záverečná scéna, na tú nezabudnem. Edit: Po rokoch ešte lepšie. Ten scenár je pre mňa asi to, začo dnes berú Američania staré filmy. Tie malé detaily. Keď Hoffman opakuje všetkým jeden vtip. Keď pred ostatnými chváli svojho syna, ale v súkromí mu dáva zabrať. Keď príde syn z druhej strany krajiny a jediný vie, čo má robiť, zatiaľ čo tí, ktorí sa starajú celý život, sú vtedy bezradní. Perfektne napísané postavy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Sandler v tej koženke... Mal som sto chutí mu ju otrieskať o kotrbu! Tak boha, bud' si na odchode, alebo zostávaš! Len čo ma vytáčal, vidlák jeden! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ok, první polovina je v pohodě. Vlastně celkem zábavná a zajímavá. Ale pak se něco zlomí a naprosto každá postava vám začne vadit a lézt na nervy. Respektive se tak stalo u mě. Takže hodně 50/50. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meyerowitz Stories" som tohto roku vynechať nemohol. Nielen preto, že to malo veľmi hviezdne obsadenie, no rovnako aj preto, že režisérom a scenáristom bol Noah Baumbach. Ktorého posledné filmy som si skutočne nadmieru užil a dostali ma poriadne do príbehu. Za jeho najsilnejší počin osobne asi stále považujem jeho film z roku 2015 "Mistress America", no to neznamená, že tento film nemá čo ponúknuť. Osobne si myslím, že rovnako patrí medzi jeho najlepšie práce. V prvom rade si povedzme, že tu podľa mňa všetci excelujú. Sandler, Stiller, Hoffman, Patten a ďalší. Veľmi dobrý výber hercov, veľmi dobre stvárnené role a veľmi uveriteľné dialógy z tohto robia skutočne skvelý film. Miestami dramatické, miestami vtipné a o všetky najlepšie scénky sa postará v úvode Dustin Hoffman. Najmä počas scénky, keď ide s Benom Stillerom (Matthewom) na obed. No rovnako aj Sandler a Stiller tu majú vynikajúcu hádku, ktorá skutočne veľa o ich rodine odzrkadľuje. A ako odhaľujeme ich tajomstvá a prezentujú ich jeden druhému, vzniká z toho skutočne skvelý film. Osobne by som povedal, že mám iba dva vážnejšie problémy s filmom. V prvom rade je to fakt, že akosi nevie kedy skončiť. Posledných 15 minút to vyzerá neustále, že už film nemá čo povedať a potom sa vráti s ďalšou a ďalšou vsuvkou. A podľa mňa to mohli urobiť lepšie. Najmä som ku koncu už mal pocit, že sme nepotrebovali vidieť viac. Že to skutočne mohli zabaliť. A rovnako by som povedal, že by ma potešilo, keby sme od postáv možno mohli vidieť trošku viac. Najmä keď vidíme, že sú veľmi vtipné, dobre napísané a pôsobia reálne. Čo viac ešte dodať? Film je správne vtipný, správne seriózny a vie, na ktorú strunu v daných momentoch udrieť. Úprimne som si film užil a teším sa, s čím príde Noah Baumbach nabudúce. Hodnotenie: A- ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama