Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Recenze (68)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdybych to aspoň mohl pořádně nenávidět, ale ty důvody se sbíraly tak nějak po kapkách. Pro opis svých pocitů z téhle ukecané prázdné bubliny jsem si vypůjčil a možná lehce parafrázoval jednu citaci z tohoto rozpačitého filmu, jemuž může dokonale rozumět snad jen scénárista. Nelíbilo se mi to a absolutně mě to nebavilo. Neustále jsem se v tom pokoušel něco najít, ale nepochodil jsem. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a vtipná záležitost. Příběhově sice nejde o nic, co bychom ještě neviděli, ale o příběh tady až tak nejde, hlavní je scénář (skvělý) a herecké výkony (skvělé) a tak film působí dost svěže a originálně. Trochu Wes Anderson, trochu víc Woody Allen... Však už to sem napsali mnozí přede mnou. Každopádně mě ale zatím Noah Baumbach baví. 8/10 ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Môj vôbec prvý stret s tvorbou Noaha Baumbacha, ktorý dopadol priam vynikajúco (a spôsobil u mňa teda záujem viac si "posvietiť" na toto meno). Nebyť - z môjho pohľadu - trochu kontraproduktívneho a prehnaného sentimentu respektíve výčitiek v záverečnej tretine, ktoré čiastočne upravili ráz snímky, pokojne by som udelil aj plný počet. Hoffman čoby patriarcha skvelý, Sandler so Stillerom takisto už po neviem koľkýkrát presviedčajú, že hrať vedia (keď majú čo), nuž a spomenúť nutno i výborne napísané dialógy, vďaka ktorým snímka čiastočne pripomína allenovky, no zároveň sa vydáva vlastnou cestou. Pozoruhodná záležitosť. 85% ()

werush 

všechny recenze uživatele

Střízlivé, umírněné, o komplikovaných vztazích narušených lidí, hodně se tam mluví a to mám ráda. Zábavné je už jen to, že charaktery jsou trochu jiné než jste mohli vidět někde kdekoliv jinde. Tím pádem i uvěřitelnější. Nebo aspoň pro mne, podobně dysfunkční rodinu jsem naposledy viděla, když jsem byla na návštěvě u rodičů někdy před třemi lety. Poprvé se mi u filmu stalo, že bych viděla něco, co tak připomíná typický rozhovor mě a matky (Stiller a Hoffman) nebo mě a sestry (Stiller a Sandler). Film stojí na promyšleném scénáři a hereckých výkonech, herecké výkony (pro mě hlavně Stillera) byly celkem úžasné. "It´s funny, Ihave never been interested in having kids. Maybe once... no, not even once." ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka dialógov, je to naozaj úplne inde, než väčšina súčasnej produkcie. Skvelý scenár podporuje nabitý casting plný vynikajúcich hercov, medzi ktorými sa rozhodne nestratí ani Adam Sandler. Chlape, čo si to preboha urobil so svojou kariérou?! Hrať predsa vieš! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nějaký osobitý ksicht tahle hořce-vtipná židovská komedie nemá. Vše jsme už někde viděli. Ovšem oceňuji práci se scénářem, který velice chytře nastaví karty tak, že nelze hodnotit černobíle. Skoro každá postava má nějaký háček, který ji lze vytknout. A to je skvělé. Méně zkušený autor by z toho udělal klišoidní doják s dobrými a zlými postavami. Ze série historek si každý vybere, co uzná za vhodné. Mně se nejvíce líbily filmy začínající filmařky a stud, který zažíval otec při jejich sledování. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

uz by se mel narodit novy woody allen. tak moc mi chybi. hlavne herecky. tohke bylo ukecane jako snatkovy podvodnik, a bylo to krasne ucelene. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jako když dáte do sklenice Kohna s Roubíčkem, Wese Andersona, Woody Allena, Happyho Gilmorea a Mňágu a Žďorp. Dialogová vztahovka se smutnou duší a nádechem tragikomedie. Kdo celý život čekal na to až se spojí Sandler se Sttilerem a natočí komedii desetiletí, bude zklamán. Ti jenž pamatují lepší časy autorských filmů budou spokojeni. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť, či je tento film priemerný, alebo jeden z najlepších aké som videl. Je to veľmi trpko-sladký príbeh jednej „ normálnej ” rodiny „ umelcov ”. Skvelé herecké výkony, od prekvapujúco výborného Adama Sandlera po dychberúceho Dustina Hoffmana. Následne, keď zhodnocujem všetky pre a proti je toto pre mňa z všeobecného hľadiska a hľadiska komplexnosti asi najlepší film tohto roku. Áno, áno, mohli by sme spomenúť iné filmy, úspešné u kritikov aj fanúšikov, ktoré sa páčili aj mne, no negatívom príbehu o Meyerowcoch je, že o nich nikto nevie, hoci to je film od Netflixu. Impozantne zrežírované, tá okulahodiaca kamera, no a hudbu radšej ani nespomínam. Áno, zaregistroval som tu na môj vkus pár wtf momentov, no tie ma viac pobavili, než vyviedli z miery. Ako som spomínal, miestami komédia, miestami dráma nakoniec vytvoria niečo pre mňa skvelé. 95 %. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad nenapadny film o jednej dizfunkčnej rodine rozhodne patri medzi tie lepšie filmy z tohto roka.Sandler,Stiller a Hoffman predvazaju vyborne herecke vykony,dialogi su uveritelne ako zo života a miestami vtipne.Rozhodne to nie je čistokrvna komedia par krat sa usmejete ale huronsky smiech pri tomto filme rozhodne nehrozi.Baumbach natočil kvalitne americke indi ktore uspokoji aj milovnikov filmov Woodyho Allena.8/10 ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

První polovina mě bavila, trochu mi to připomínalo ranné filmy Wese Andersona. Druhá polovina ovšem byla dosti chaotická a všechno bylo hrozně přehrávané. Podle mě promarněný potenciál! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Woody Allen ? Ani náhodou. Kvarteto hlavních protagonistů (jejich herecké výkony) dělá z filmů nesporně zajímavou lahůdku, ale samotný děj je poněkud nesourodý - zvláštní směsice komična a tragična, jež působí ve svém výsledku poněkud rozpačitě. Očekávání velká, konečný dojem tak 50 % ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Noah Baumbach je novodobý Woody Allen. Správně, řekl jsem to, neházejte po mě shnilá rajčata, protože se mu dosti přibližuje. Příběhy o umělcích, řešící každodenní problémy. Baumbach ale dost do svých filmů tahá problémy rozvodu, které řeší už od filmu Sépie a velryba, což byl první film, který jsem od Noaha viděl. Film měl dost problémy s tempem a se scénářem, který ve vás nemohl vzbudit emoce, což je v takovém typu problém, zvlášť když jsou všechny postavy nesnesitelní šmejdi. Ale Meyerowitzovic historky mi dost změnily pohled na tohoto tvůrce. Jak jsem již naznačoval v úvodu, film je o rodině umělců, kterým to v rodině nikdy neklapalo. Otec Harold (Dustin Hoffman) střídal jednu ženskou za druhou, takže jejich děti Jean (Elizabeth Marvel), Danny (Adam Sandler) a Matthew (Ben Stiller) nevyrůstaly v ideálním rodinném zázemí. Zvlášť když jejich otec Harold, je ješitný idiot, který si zvlášť oblíbil Matthewa, kterému celý život nadržoval a přehlížel svoje ostatní dvě děti. Celý příběh vypráví Baumbach v kapitolách, tak se vám představí všechny postavy a zároveň pochopíte jejich vztah k otci a k jim samotným. Největší silou filmu je uvěřitelnost celého příběhu rodiny, tak upřímný, věříte postavám, vše co si prožily, vše je odvyprávěno skvělými dialogy a navíc funguje chemie mezi všemi zúčastněnými. Emoce se stále mění, jednou se smějete a podruhé je vám fakt špatně, jak uvěřitelné jsou jejich potíže v životě. Hned ze začátku jsem měl osobně emocionální breakdown, při zpívání písničky Dannyho a jeho dcery.  S velkou radostí musím vypíchnout Adama Sandlera, který jen dokazuje, že pokud mu někdo předhodí smysluplný scénář, dokáže ze sebe vytřískat vše. Ben Stiller ze sebe taky dostal maximum a Dustin je jako vždy mistr oboru. Film vám nepůjde moc naproti, musíte se do něj fakt vcítit, jako jsem to udělal já a k mému překvapení to nebylo zas tak těžké. Baumbach si dává na čas, skvěle pracuje s celou stopáží a nikdy mi nepřišlo, že by se film táhl. Konec mi navíc přišel tak dokonalej, že jsem měl tu chuť si film pustit znova, to se mi ještě nikdy nestalo.  10/10 ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení slibovalo výjimečný zážitek, ale jak už to u podobných amerických filmů z posledních let bývá, nakonec se nekonal. Film mě vůbec nezaujal, je na můj vkus až moc ukecaný. Tváří se jako nezávislý, ale nejde mu to baštit bez značných výhrad. Za mě bohužel se nic nekonalo a možná i ty dvě hvězdičky jsou až moc. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání a vesměs průměrné dílko..které se nemůže rovnat starším filmům Woodyho A., i když se o to dosti křečovitě snaží. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho slov a promarněných šancí. Navíc ta kumulace hvězd něčím zavání. Takže pak zjistíte, že spoluproducentem byl Scott Rudin a to už vše vysvětluje. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama