Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Recenze (215)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrý, nie však mimoriadnou kvalitou disponujúci mysteriózny thriller, v ktorom prvé husle nehrá nik iný, ako Anthony. Keď si odmyslím pár neuveriteľných náhod, ktoré si mnohí z divákov, vrátane tvorcov samotného snímku bez problémov obhája (veď bol predsa "médium"), tak ide o solídny nápad zobrazujúci súboj dvoch mimoriadne nadaných ľudí. Mrzí ma, že sa nevyužil potenciál filmu, ktorý postráda veškerú záhadnosť okolo vrážd, pričom sa sústredí len na samotný príbeh, lebo na druhej strane musím uznať, že nápad okolo milosrdného vraha je po dlhej dobe veľmi lákavým prvkom, ktorý priláka množstvo "čumilov", prepadávajúcich slepému nadšeniu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle myslíte, že konečně po dlouhé době čumíte na opravdu vypečeného, skvěle obsazeného, temného a áčkového masouna a první půlka tomu i náramně nasvědčuje. Pak ale náhle v ději lupne, ve scénáři hrkne a vynoří se totálně pomatená esoterická pičovina pro transcendentní teplouše z Brčálníku, u níž si jen přejete, aby se za vámi náhle objevil fešácký ras Kolín, provedl vám rychlou eutanázii a vy jste se nemuseli dožít té metastáze zklamání. A nevytrhnul to ani z posledních sil hanibalující Toníček. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Má to potenciál, chvílemi opravdu nápaditý vizuál, vynikající (ale dostatečně nevyužitý) casting a minimálně jeden skvělý moment (setkání detektiva a vraha u oběti). Problém je v základním konceptu. Pokud máme zápletku postavenou na schopnosti předvídání kroků, pak zkrátka jakákoli katarze bude působit nevěrohodně, protože by jí postavy měly umět předejít. Velká škoda, že se filmaři trochu neutrhli ze řetězu. Tohle oscilování mezi klasickou detektivkou a paranormálním přesahem filmu nesluší, protože ani jedna složka nakonec není pořádně využita. Nenadchne, ale ani neurazí. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $22,586,863▐ určite zaujímavý námet, rovnako tak vizuálne prevedenie a smršť záberov v rámci bohatých predstáv hlavných vyšetrovateľov, herci dosť dobrý, možno to chcelo len trošku lepšie doladiť a hútnejšie zakomponovať pomyselnú pointu /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo a jedna z nejlepších Krimi konverzaček, co jsem kdy viděl. Hopkins si film rve pro sebe, je zde doslova v Hannibal módu a svými dialogy diváka napíná,děsí,šokuje a překvapuje. Farrel jako hlavní záporák se sice objeví až po hodině filmu, ale konverzace mezi ním a Hopkinsem jsou slušně vygradovány a já měl mráz po zádech jak už dlouho ne. Potěší i obstojná kamera, smysl pro detail a lahodný vizuál především ve vizích jsem si šmakoval jako gurmán. Za mě překvápko roku hned z kraje roku. Duel Hopkins/Farrel se vskutku povedl a tak chytře napsané dialogy jsem neviděl ani nepamatuji. Mám chuť po zhlédnutí film zopakovat, pětka je na místě.85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To nelze srovnávat snad s žádným filmem, alespoň já to nehodlám dělat. Mysteriózna je tady opravdu hodně, možná víc, než by bylo nutné, ale i tak jsem si to vychutnala skoro do konce, který už mi moc nesednul. Ale A. Hopkins, D. Morgan a C. Farrel tomu dali tu správnou šťávu, která do tohoto žánru patří. Agentka se snažila seč mohla, ale přece jen Abbie bych do této role neobsadila. Nicméně má to grády, je to svojské a já dám tudíž čtvereček. Mít takové schopnosti není žádná výhra, vůbec jsem to klukům nezáviděla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý doktor Lecter padl do snídaně jasnozřivějšího anděla milosrdné smrti.. Hopkins si i přes výraz nezúčastněnosti odvedl své a předvídavý Kevorkian Farrell působil znepokojujícím dojmem, nicméně ani hvězdné obsazení nezaručí kvalitu, když nemá o čem. Na ke konci čím dál tím víc bezradnější kurz příběhu mi šidítko poutavého vizuálu nestačilo, obzvláště když při kamerových exhibicích působilo až příliš samoúčelně. Abbie Cornish v hloupě napsané roli „chovej se jak tupec, vypadej jak C.Theron“ mi bylo až líto. Krimi thriller je v posledních letech mrtvý jak barokní límec.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a fantastické obsazení. Myšlenka originální, ale scénář nedotažený. Režisér očividně laciný, jeho rádoby moderní přístupy nesedí k ponuré a mysteriózní nátuře příběhu. Dostat to tak do pracek Fincher nebo Fukunaga. I tak se na to dívá poměrně příjemně a Hopkins je jako vždy výborný. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, v pohode herci, ktori ale nemajú moc čo hrať, ale hlavne úplne nezvládnutá réžia. Polovica filmu je balast a žvásty donikam a zbytok v rozmedzí "oukej" až "super". Hlavne zas a znova platí, že z toho materiálu by prvoligový rejža (Fincher, Villenuve, atd.) dokázal ukovať veľkú pecku. Škoda. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si nemůžu vybavit nějakou scénu, která by se mi alespoň lehce vryla pod kůži. Anthony Hopkins a pak dlouho nic a nikdo. Sic hraje poslední roky pořád stejně, ještě pořád dokáže zastavit krev v žilách publika. Jenže to je asi tak všechno. Shodnu se s některými ostatními. Po zhruba hodince to začne nepříjemně drhnout, scénáristé se utrhnou ze řetězu a ta solidně budovaná atmosféra se začíná rozplývat. Finále je už jen o čekání na.. no, na konec. Pořádně zabořit do sedačky se nám nepodaří, ač je to řemeslně docela slušné. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Vtákovina na n-tú.To je človeku až ťažko pri srdci keď vidí tak skvelých hercov,ako sa pitvoria v tak úbohej a nelogicky pôsobiacej fraške..Ani neviem,za čo dávam tú jednu mizernú hviezdičku.Z úcty k Sirovi Hopkinsovi?No zrejme len preto. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavou zápletku se jedná o druholigový mysteriózní snímek, ve kterém ač to tak zpočátku nevypadá se odehraje souboj mezi Farrellem a Hopkinsem. Proč tohle píšu. Že ve filmu hraje Farrell divák 2/3 vůbec netuší. Hopkinsova postava je oslovena zda nepomohla s pátráním po sériovém vrahovi, takže nám to malinko může upomínat na práci přesčas Hannibala Lectera pro FBI. Dokror John Clancy ovšem narozdíl od něj nejí lidi. Dvojice detektivů skoro nemohla být hůře obsazená, ale budiž. Diváka stejně zajímá jak moc budou šlapat na paty hlavnímu zlosinovi. Sedm se určitě nekoná a postupem času film spíše uvadá. Je to trošku škoda, protože zcela určitě šlo tuhle zajímavou zápletku natočit lépe. 55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně příjemné překvapení, neboť na základě zdejšího hodnocení jsem čekal daleko více průměrnou podívanou. Ve finále jsem se však dočkal spíš lehce nadprůměrné záležitosti. Anthony Hopkins podobné role zvládá levou zadní a za pochvalu stojí rozhodně Colin Farrell v záporné roli. Snad je jen škoda, že dostal méně prostoru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mať také schopnosti je skôr prekliatie ako dar, ak nevidíte čísla športky. Zaujímavá je postava vraha, ktorá presahuje kriminálnu rovinu a pláva do morálnych vôd. Či konal viac dobra ako zla nech si posúdi každý sám, rovnako, ako na asistovanú eutanáziu, kedy sa kvalita života rýchlo znížila a všetci blízki sú s tým uzrozumení. Pre mňa prekvapenie a spokojnosť. Presne typ filmu pre ktorý sa Anthony Hopkins narodil a s doplnením o ďalších, je pre mňa herecké obsadenie na jednotku. Dej skoro strhujúci, myšlienka výborná, "ľakajúce či hnusné" scény tak akurát v miere a skvelý scenár. Čosi v tomto filme bolo zaujímavé. Avšak nie moc pochopiteľné, napriek tomu je to desivé a pre divákov určite neuveriteľne nepochopiteľné, napriek tomu sa to ozaj oplatí vidieť. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná kriminálka, která se přehoupne do plně mysteriozního thrilleru. Režisér (tipl bych ho tak na autora nějaké americké městské kriminálky) je docela snaživý a často mu to i jde, bohužel má i místa podstatně slabší, jež brousí do vod televizního podvečera. Nevyvážený je i scénář, konkrétně především kouzelný dědeček Anthony Hopkins, kterému jsem ze začátku jeho vědmu akceptoval, no Elvíru, kterou rozjel v závěru i s přicmrndovačem a bojovníkem za eutanazii Farrellem, už jsem vydýchával jen se sebezapřením. Škoda, že se místo zbytečnýho čtení z gule víc nemoralizovalo, hned by měla Solace větší váhu. Tři by byly asi zbytečně kruté, ale mohlo to taky být o dost lepší. 70% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zamyslane pokracovanie filmu Se7en pod nazvom Ei8ght nevyslo a tak to tu mame pod nazvom Solace. Aspon to nerobi slavnej fincherovke zle meno, pretoze ide len o dalsiu priemernu detektivku kde ani charizmaticky Hopkins moc vody nenamuti. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej mysteriózní psychologickej krimi thriller, kterýmu vévodí herecký výkony(Anthony Hopkinse, Jeffrey Dean Morgana a Colina Farrella),dobrá kamera a poutavej příběh plnej napětí. Na to jak jsem to dlouho odkládal a moc se mi do toho nechtělo tak se z toho nakonec vyklubalo nečekaný ale o to víc příjemný překvapení. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|29%| V MYSLI VRAHA, hm spíš v mysli cvoka, kdo mohl tohle vymyslet. Celkově to byla slabá kriminálka, což ale o to – průměr bych z toho v pohodě udělal, ale tak přehnaný a fantastický doktor, který uhodně veškerý krok vraha?? Těch ujetých a přehnaných scén bylo opravdu moc. Zejména to, že Hopkins uhodl číslo taxíku, kde se vezl prchající zločinec. Hopkins tu zahrál svůj standart, stejně jako Farrell. Spíš mě zde bavil Jeffrey Dean Morgan, který zde sehrál sympatáka. Víc mě na filmu moc nebavilo. Celé to bylo nudné a hlavně pokryté tou debilní postavou Hopkinse, který na vše přijde. To mi přišlo vyloženě úsměvné. Jak se dotýkal mrtvol či jiných předmětů, které byli v blízkosti případu – to mi přišlo úplně komediální. Jinak by to byl solidní průměr. Takto ani tu 2* dát nemůžu, je mi líto. ()

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama