Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Recenze (286)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nico Seagalovi dokázal, že se může uplatnit na poli akčních filmů a tak dodal velmi rychle nášup, který je ovše stále dobře koukatelný jako jeho prvotina i když už nějakou desetinku ztrácí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To lepší od Stevena Seagala. Bohužel 3* bývají pro ostatní špatné hodnocenní, ale Steven by mě za ně asi líbal nohy :-) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jo, to byl Seagal ještě ve formě, nebyl oplácán spoustou přebytečných kil, akční scény si opravdu užíval a předváděl své bojové umění v plné parádě. Prostě klasika tohoto, dnes už asi bohužel odepsaného, herce. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou zde docela dobré (jako obecně u Seagalových prvních filmů), trochu mě ovšem nudil ten zdlouhavý začátek, kdy je Steven v komatu a pak se z toho dostává, to mohli zkrátit. Navíc jeho útěk z nemocnice krátce po procitnutí mi přišel až směšný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle oldschoolovej Seagal mi furt unikal, ale konečně jsem ho viděl... a hustý. Seagal je mega ve formě a kosti křupou o stošest. Celej film je hezky barevnej a i zápletka mi přišla hustá. Na Steveovi filmy neobvykle hustá. Jako bonbónek asi nejhezčí Seagalgirl a Bobby Sixkiller coby záporák (Steve ho setře velice nepěkným způsobem a navíc ho furt něčím prohazuje což asi zabolí). Navíc tam Steve se synem říká stejnou modlidbičku jako Johhny Depp s dcerou v The Brave. Prostě jeden z nejlepších Seagalů a pro jeho fanoušky (mezi který se hrdě hlásím) jasná volba. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Michael Frank: 1. Main Title from "Hard to Kill" ,2. Seven Year Storm ,3. Just Passing By ,4. Workout ,5. Meditation and Training ,6. New Beginning ,7. Escape from Ojai ,8. Nico in Japan ,9. Chicago Heat ,10. Nico's Lament ,11. South Side ,12. Armageddon II ,13. Joy Ride ,14. Nico's Theme, Pt. 1 ,15. House Call ,16. Searching for Richie ,17. Roxanne ,18. In Loving Memory ,19. Steven Seagal Interview , ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! „Kde sú všetci poliši, keď ich potrebuješ?“ – „Asi jedia šišky.“ Po Nicovi historicky druhá seagalovka a je vidno, že Seagal po svojom debute ostro stúpal, snímka oproti Nicovi dostala raz toľký rozpočet. Bohužiaľ, Ťažko ho zabiť nie ej až taká ostrá jazda, divácky obľúbených otvorených zlomenín je v nej na poctivú seagalovku až nepríjemne málo. Na začiatku je to správne tvrdé a ku koncu tiež, medzitým sa ale nachádza nudná neakčná časť. V nej by sme mali zrejme cítiť s postavami. Čo samozrejme nie je v seagalovke reálne. Treba si k tomu prirátať matnú réžiu a podpriemerný scenár (strážca zákona odhalí korupciu, korupcia mu zavraždí manželku a on skončí v kóme, následne sa z nej prebúdza, podstúpi ozdravný výcvik, pomstí sa, narazí si novú babu, korupcia je odhalená médiami, happyend, titulky). Ťažko ho zabiť je zaujímavé predovšetkým kurióznou bradou, ktorú si nechal alfa samec Seagal so svojimi výstavnými rozmnožovacími žľazami narásť. Film je miestami fajn nekompromisný (úvodné vyvražďovanie v spálni mohlo v čase premiéry pre spálňový sex znamenať to, čo Čeľuste pre kúpanie v mori), ale tiež gýčový (modlitba so synom) a gauneri (v čele s Williamom Sadlerom a Branscombeom Richmondom alias budúcim zamestnávateľom Odpadlíka) tomu tiež dvakrát nedávajú. Našťastie sú tu brutálne hlášky typu „Zdochni ty sviňa“. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle becko je uz snad klasika. Seagal tu je uz sice mirne vrascitej, ale rozhodne nic strasnyho, jako v jeho novejsich filmech a hlavne neni tlustej jako prase. Bitky a prestrelky tady v jeho podani nepusobi nijak smesne a pribeh to ma celkem slusnej a docela napinavej. Sice sem to uz videl hodnekrat, ale tohle je jeden z mala filmu se Seagalem na kterej se klidne kouknu znova. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Druhý počin mistra Seagala, který i zde předvádí velice efektní aikidó techniky, jenž lámou protivníkům končetiny v kloubech. Scénář je hodně prostý, přímočarý a se spoustou akce, v níž působí Seagal impozantně a elegantně. Film obsahuje výborný zvukový doprovod a je jedním z prvních Seagalových filmů, které jsem měl možnost vidět. Aikidó technika, která mě zaujala: když přepadnou záporáci dům v horách, kde se znovuzrozený Mason Storm regeneruje, dojde k sérii osobních soubojů i přestřelek. V jednom z fightů zaútočí na Storma jeden z protivníků... Storm se vyhne úderu, uchopí útočníka za paže a jednu mu o druhou v lokti zlomí. Tohle bolestivé k.o. doprovází ohlušující řev... 47,5 miliónů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepěích Seagalových filmů. Trošku zdlouhavý začátek, ale pak se to rozjede. Seagel zde ještě ve formě takže akční scény nejsou vůbec špatné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stále si s tebou budu povídat. Dneska, zítra i pozítří. A kromě toho ho máš tak velkýho. Prosím tě, probuď se." Vždycky jsem se považoval za kance, kterej občas dokáže přinutit i nádhernou holku, aby si odplivla jeho směrem, ale při setkání s Masonem Stormem jsem ztratil sebevědomí. Chlap, kterej je sedm let v kómatu, dokáže sbalit krásnou sestřičku, i když se ani nepohne, nepromluví a nepodívá se jí do očí. To je borec. A to nemluvím o soupeřích, kteří si po setkáním s ním stěžujou na zauzlovanou páteř a odcházejí si kopat hrob. Tohle mě prostě baví, i když je to béčkovej námět a céčkový zpracování. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení večerky, (nepovedený pokus o) vyvraždění rodiny, útěk z nemocnice (který připomene útok zabijáka v nemocnici v COBŘE), hlášky jako "KURVY POSRANÝ" a JDI DO PRDELE A ZEMŘI" ("Fuck you and die")... Moje nejoblíbenější, s nostalgií vzpomínaná "předrybackovská" seagalovka, která mě naučila, co je to kóma. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný film. Už tenkrát musel být. Samozřejmě jsem to viděl v době, kdy jsem nebyl schopen to úplně poznat. To bylo v době, kdy jsme se teprve rozčarovávali z rudého oblouznění a začínali chápat, že perestrojka kvalitnější chleba neupeče. Dnes člověk vidí, jak béčkové to je, jako kdyby film vyráběli rovnou na VHS, co záběr to nějaká chyba, nelogičnost, odfláknutá práce, šlendrián zkrátka vykukuje z každého záběru. Bože, a ten Seagalův běh s plácáním ručiček. Chtěl snad vzletět jako seagull? Film s nejhorší erotickou scénou, nejhorším hereckým výronem v mužské hlavní roli, idiotským scénářem, triky jak z nosu, choreografie bitek (je jich velmi málo - první přijdou prakticky až v poslední třetině filmu) stojí úplně za hovno. Tady jen vidíte, že Seagal opravdu nic neumí, takovej martial arts bych totiž dovedl taky. Je to šméčko se vším všudy. Na tom filmu není poctivýho nic. Vůbec nic. Přes to všechno to byla nesmírná zábava. Seagal rulez, pyčo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Těžko? Pche! Nemožno..! Jeden z nejlepších filmů ortopeda s culíkem, který chodí jako by měl v zadku vražený kolík americké olympijské štafety na 4 x 100m a pokud by jste zvedli v noci jeho přikrývku, zjistíte, že té jamajské má vpředu.. Pokud si během Stevenových soubojů všimnete, že je v místnosti velká prosklená skříň, či vitrína, musí vám být hned jasné, že skláři budou mít co žrát.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.1/10] | me: Steven vo forme, kosti sa lámu a kadekto dostane po papuli. Scény su svižné a film zábavný. Dej nie je podstatný. Podstatný je Steven. ()

Reklama

Reklama