Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený úředník bonviván v nejlepších letech komerční rada Švarc požádá půvabnou prodavačku, aby mu pomohla zbavit se náladové milenky a předstírala, že je jeho důvěrnou přítelkyni. Z toho povstanou mnohá nedorozumění, hrdinka se dokonce rozkmotří se svým vytouženým mládencem. Jedná se sériově natáčený produkt, který je zajímavý jedině obsazením: František Smolík se tu zcela nezvykle představuje jako operetně rozverný poživačník, jeho rozmařilou milenku ztvárnila Ljuba Hermanová, cudnou prodavačku začínající Lída Baarová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Gramodesky. Ložisková kulička. Bránická filharmonie. Likér pro dva. Inkognita. Omyly. Záměny. Nádherná Baarová. Temperamentní Hermanová. Přitažlivý Stallich. Šarmantní Smolík. Dokonalý Trégl. Vtipný Černý. Rozkošný Šlégl. Přepychové kožichy. Oku lahodící interiéry. Auta, která jsou (ne)splněným snem každého sběratele veteránů. Ořechovka se svými honosnými vilami. A dva šlágry, z nichž ten o krizi přežil svou dobu. Protože je v něm velká životní moudrost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cikánova variace na feeling Děvčete s čertem v těle, která opět sezdala Lídu, Frantika a Ljubu v takových intencích, jaké si tělo žádá. Nora Stallich také nikdy nic nepokazil, humor a šlágry byly přítomny přirozeně na maximum. Věrka Ferbasová se pozvolna rozehrávala. Nezbývá, než pravidelně reprisovat a mít veselou mysl, což je půl zdraví. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na prvorepublikové taškařice jsem už velice opatrná. Tady navíc obsazení podobné jak v nepříliš zdařilé Jsem holka s čertem v těle. Jak jak je vidno, uměl napsat Jan Stalich velice dobré scénáře a Miroslav Cikán věděl jak ukučírovat velký temperament Ljuby Hermanové. Povedlo se tak natočit velmi příjemný filmek, který možná příliš nerozesměje, ale potěší. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mne rozesmála scéna zakládání Branické filharmonie branickými nezaměstnanými muzikanty a zapití tohoto významného mezníku v dějinách hudby kolujícím pivem. A koho to nerozesmálo, ten ať si vymění ložisková kulička :-)))!!! ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Hodně milá komedie, která mě potěšila. Sice tu nemá nejvyšší hodnocení, ale mně se líbila víc než spoustu jiných filmů Lídy Baarové. Je tu pár hlášek a nezapomenu Ljubu a její "krííííze sem, kríííze tam" :D ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Komedie, která patří mezi ty více než jen slabé, a to jsem ochránce starých českých filmů :o) tady už nebylo co zachraňovat a co hrát. Nejtrapněji na mě bohužel působila Ljuba Hermanová, ostatní herci zvučných jmen se bohužel vezli s dějem .... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemam rad podobne filmy ze tricatych let, kdy je pribeh postaveny na vztazich plne nedorozumeni a omylu. Jasne, ma to peknou dobovou atmosferu, peknou pisnicku a slusne herecke obsazeni, ale i to je v konkurenci te doby trochu malo. Baarova byla kouzelna zenska, ale jeji herectvi v porovnani s jeji nejvetsi sokyni Mandlovou, znacne pokulhava..., alespon ja to tak vidim. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Asi to měla být situační komedie, ale vyznělo to zcela mimo. Jediný snad Trégl tomu dal něco víc, jinak docela nuda. 55% ()

honz 

všechny recenze uživatele

Svěží a vtipná veselohra, v níž zazářily hned tři hvězdy hereckého nebe: František Smolík, Ljuba Hermanová a mladá (již tehdy vynikající) Lída Baarová. Situační komedie o mladé prodavačce, majetném komerčním radovi a jeho rozverné milence dospěje po mnoha peripetiích k rozuzlení a šťastnému konci. Nelze nezmínit také nadčasový song v podání Ljuby Hermanové "Krise sem, krise tam..." Vskutku brilantní! ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

"Kríse sem, kríse tam", i přesto se v tomto případě jedná o mírný nadprůměr. Na první pohled se toto naivní dílko tváří sice dosti kýčovitě, přeslazeně a amatérsky, ovšem při hlubším zadumání, má divák možnost zjístit, že hlavním úkolem tohoto filmu je odlehčit a pobavit diváka, který si přišel po těžké dřině odpočinout v biografu. A to se splnilo na jedničku. Dravá Hermanová (asi jediná žena té doby, která nemohla být považována za dámu) a půvabně naivní Baarová tvoří roztomilé duo. A kulisy prodejny s gramofonovými deskami jsou parádní, dýchající zašlou atmosférou. Čtyři jsou možná trochu moc, ale dneska mám dobrou náladu, takže proč ne. Však si to zas někdy jindy vyberu a někde uberu... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení. Nečekal jsem nic a dostalo se mi něčeho. Ne že by se u toho člověk nachechtal, ale film rozhodně zaujme, tolik energických a nebojácných lidí pohromadě... Baarová prokázala, že je skvostná herečka, zejména ve vážnějších polohách. Navíc tenhle film je z doby, kdy se na ní hodně dobře koukalo, protože jí obličej ještě tolik nezčtvercovatěl (parádní slovo, dávám si na něj autorská práva!). Stallicha jsem doteď neznal, divím se, že ho režiséři neobsazovali víc. Když ho srovnám třeba s takovým Veverkou... Navíc se v tomto filmu prezentuje jako neodolatelný macho, což mám rád, páč to zná člověk z vlastní zkušenosti, že. Coby svůdník Vyskočil si chtěl trochu povyskočit a sjednal si dvě rande na stejnou hodinu, prostě borec! Bejt na dvou místech najednou dokázalo v celé historii pouze světlo a Stallich. Smolík mě zklamal, já ho považoval za moudrého muže, ale člověk, který nevyužije jedinečné možnosti zbavit se Hermanové, je nezodpovědný sebevrah. A co bych ještě tak napsal.. Ve filmu se vyskytnou plakáty na Burianovo představení Revizor a záběr na pasáž Světozor - že by sponzoři? Ing. Vydra žil ve zlaté době, kdy si společnost inženýrů vážila, psala o každém jejich pohybu v novinách a obecenstvo je na potkání házelo do vzduchu. Film se vyznačuje též tím, že v něm hraje i potkan... tak ne, koukám na to znovu, po tom trávníku pobíhala nějaká vrána, ale tak divně kličkovala! ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Pivo na splátky a ložisková kulička to vyhrály na celé čáře! Ferbasová překvapila tmavšími vlasy a celkově ještě ne úplně diblíkovským vzhledem. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy: minivýstup Čeňka Šlégla, vedlejší role Václava Trégla, zakládání Bránické filharmonie a Ljuba Hermanová s hitovkou Kríze sem, kríze tam. To vše bohužel znamená jen sotva deset minut slušné zábavy, zbytek filmu už v podstatě tvoří jen hluchá místa. Příběh o ničem, pokus o nějakou zápletku se záměnou totožností působí naprosto bezradně. Nora Stalich soupeří s Lídou Baarovou o co nejtopornější herecký výkon, kterážto soutěž po ostrém boji končí zaslouženou remízou. Pak tu máme ještě Františka Smolíka, který sice není špatný herec, ale taky žádný velký komik. Objeví se tu i Věra Ferbasová, ale pouze jako křoví, a kdybych nevěděl, že tam hraje, tak bych ji možná ani nepoznal. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle jsem nejak neprisel na chut. Obzvlast vzhledem k tomu, ze melo jit o komedii... Jsem devce s certem v tele je lepsi. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Málo známý film je jedním z nejkvalitnějších režiséra Cikána. Má dobrou zápletku, sice je to limonádka, ale člověka do děje vtáhne, netrpí nudnými pasážemi, stále se něco děje, má přijemný jemný humor. Baarovou mám raději nežli Mandlovou, role dívek z lidu jí seděl, ač ze zcela jiného prostředí, tyhle postavičky ona uměla. Klasická Hermanová nebyla pro film zdaleka tak přínosná, její přednes a afekty mě tahají za uši. Jen jsem nepochoppil, chtěl ji pan správní rada opravdu vyhodit nebo ne? :D ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nijak nápaditá, přesto velmi příjemná komedie se Smolíkem, Baarovou a Ljubou Hermanovou, která je tady naprosto skvělá. Po zhlédnutí se naprosto vytratila informace, o čem to bylo, ale zůstal příjemný pocit z dobře stráveného času. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář vytvořený podle psychologického divadelního thrilleru, strhující herecké výkony, dokonalá výprava a nejvíc mi imponuje, jak tam ale vůbec nikomu nehrabe aneb Co všechno snese celluloid. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Mně to přijde poněkud slabé, základní vada je pro mne v hlavním milovníkovi, se kterým tohle stojí a padá - a František Smolík prostě není ani Haas, ani Nový, ani Antonín Novotný. Ani není komik jako Plachta nebo Kryštof Veselý, i když není zase trapný jako Dohnal, nebo dokonce Borský. Je jen takový neslaný nemastný. Ljuba Hermanová je sice široko daleko jediná, kdo mluví normálním hlasem a nepiští jako Ferbaska, ale herečka není a místy je to vidět. Baarová je prostě Baarová a málokterý režisér ji uměl udělat víc než jen holkapěknýksichtík. Ostatní jsou standardní šarže /Černý, Trégl, Šlégl. ()

Reklama

Reklama