Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o tom, co je důležitější, jestli vnější krása nebo ta vnitřní. Co se stane, potká-li nás smůla? A co je vlastně štěstí a co smůla? Princ Lukáš (F. Blažek) je přesvědčen, že štěstí a krása spolu souvisí, že jedno musí doprovázet to druhé. Obdivuje krásu obrazů, krásu slov a zejména krásu tváře. A tak není divu, že ve chvíli, kdy v lese zahlédne spanilou vílu Oxanu (J. Schneiderová), nejkrásnější lesní bytost, zamiluje se. Zamiluje se do jejího vzhledu. Jak se však zachová mladý princ, když později právě kvůli němu Oxana svoji krásu obětuje? (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá pohádka. Jindy alespoň průměrná Janečková servíruje zbytečně natahovanou nudu. První polovina pohádky je totálně o ničem, nezajímavá a nudná, v druhé polovině se přeci jen už řeší králova změna povahy, láska a odvržení. Ale i tak je s podivem, jak slabý a nezajímavý příběh vznikl. Ani slušné herecké zastoupení nic nezachrání. Většina vedlejších postav je tu zcela zbytečná a jen do počtu, pohádku aspoň trochu nad vodou drží slušná výprava a exteriéry. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše než pohádka je to filozofické podobenství - na můj vkus zbytečně dlouhé - o tom, nakolik si má nechávat člověk lhát a od druhých přijímat jen to, v čem s ním souhlasí, a nakolik by měl přemýšlet, zda názory, jež se mi nelíbí, nemohou mít v sobě zrnko pravdy. Široce by se to vzdalo vzít i jako feministické téma, nakolik má žena mlčet a nechávat rozhodovat jen chlapa, i když ten rozhoduje sobecky, namyšleně a špatně. V podstatě je zde i téma partnerských vztahů a důvodů rozchodů. Takže ne, není to pohádka. Ševčíková zde kdovíproč dostala roli protivné, panovačné holky, alespoň tak svým sarkasmem od začátku působí. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princi Lukášovi se vehementně vnucuje princezna Helena, hezká sice, ale umělá jak babiččiny zuby. Samozřejmě, že na louce odchycená víla je pro něj větší atrakce. Komplikace jejich harmonického soužití nastane v okamžiku, kdy princ zatouží se svou vyvolenou hovořit. Nějakou dobru to fungovalo, princ hovořil o sobě a víla Oxana přikyvovala. Přikyvovala tak vehementně, až z toho princ zešílel a ona zas nebyla šťastná z šíleného prince. Pak to ale ve vzájemné spolupráci zalepili smůlou a od té doby se jich láska a porozumění držely, jako ... pryskyřice kůry. ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Svými 5* jsem zvedla hodnocení o celé jedno procento a mám z toho fakt radost. Pohádka sice vůbec neoplývá vtipem, ale o to je víc jemná, smysluplná a naprosto reálná, pokud si tedy člověk odmyslí tu smolu z borovice. A proto si 50% opravdu nezasloužila. A jak napsal Angel74, tak skutečně, mnozí tady v princi poznali sami sebe a to se pak  špatně vysoce hodnotí žena, která si dovolí mít vlastní názor..... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Občas si čtu komentáře pode mnou, abych správně uměl vyjádřit své pocity, když sám nenacházím vhodných slov. Pohádka nebyla vyloženě špatnou. Jenže...ona ta nuda není úplně pohádkou. Spíše by to mohla být pověst o dvou milencích přetočená do povídky. Ale filozofické podobenství se mi docela líbí. Od Vlasty Janečkové jsem například vysoce hodnotil Silák a strašidla nebo třemi hvězdami Ty, ty, ty, Moneti! Tahle režisérka má za sebou ale také výbornou Zlatovlásku. Tak právě ta komediálně-hudební nota pohádce chybí. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama