Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinný příběh vypráví o zdánlivě hodné a starostlivé paní Novákové (V. Fabianová), jež žije sama a s přemírou obětavosti se snaží kdekomu pomáhat. Jenže její dobře míněné rady se mohou stát nebezpečnými v okamžiku, kdy zasáhne do života mladé rodiny (G. Vránová a J. Satoranský) s malým synem Míšou (O. Kepka), která se nastěhovala do sousedství. Stále více se snaží k sobě připoutat malého Míšu. Vidí v něm možnost splnění přání, jež měla vůči vlastnímu synovi (O. Kaiser). Postupně se začne plést do života všem… (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Bart 

všechny recenze uživatele

Jiří Bělka je průměrný režisér, ale tak vynikající herečka jako Vlasta Fabianová žádné kdovíjaké režijní vedení nepotřebuje. Proto vytvořila zcela jedinečnou roli stárnoucí a vyprahlé ženy, která touží po tom, aby jí někdo potřeboval, ale také poslouchal. Jinak průměrné role. Vránová předvedla svojí další hysterku a ještě si obsadila do filmu synáčka Kepku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Copak pořád nevidíte, jak to s vámi myslím dobře? Já už jsem pomohla tolika lidem..." Psycho po česku! Nadčasová televizní maličkost v černobílém o tom, jak >dobré< srdce a úmysly zahleděné jen do sebe ku peklu na zemi vedou. Vděčnost na oplátku a vynucené >musení< v poslušnosti, přetvářka a falešné city - aneb jak jedna stará >dobromyslná< mrcha svou opičí láskou a přetvářením světa k obrazu svému může rozvrátit každý opravdový vztah i takovou jednu cizí šťastnou a pohodovou rodinku. Zabít tetinky!... Skvěle napsaná, zrežírovaná i odehraná televizní hra s výbornou hudbou, v rámci české televizní tvorby jednoznačně za pět hvězd - i kvůli (neuvěřitelně uvěřitelnému ;-) hereckému výkonu Vlasty Fabianové... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tuhé drama o jedné paní na hlídání... tak to dopadá, když včas nerozpoznáte za oponou dobroty a lásky krutost a sobectví..! ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lásku dneska nikdo neocení. Vlasta Fabianová vymodelovala svou otravnou "tetinku", která touží milovat a být milována, k naprosté dokonalosti. Skorem taková malá psychologická studie o příčinách a důsledcích lidské závislosti. V tom strhujícím hereckém výkonu je totiž všechno: sobecká láska, samota, citová vyprahlost i smutek a stesk po tom, co bylo a není. Celkové vyznění příběhu podtrhuje i vhodně zvolená Marešova hudba a civilní výkon osmiletého Ondřeje Kepky. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Musíte se usmívat," radí paní Nováková (Vlasta Fabiánová) paní Máchové (Gabriela Vránová). "Na koho?" táže se paní Máchová a výrazem doslova "vraždí" milou tetinku. "Ne na koho, ale proč..." pohotově odpovídá usměvavá tetinka. Samotný příběh o mezilidských (sousedských) vztazích, o odhalování vlastních slabin moc úsměvný není. Snad jen u klavíru trpící Míša (Ondřej Kepka) připomene stejně trpícího Honzíka z Arabely. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Půvabná studie osamělé stárnoucí dámy, která se sere do věcí, po kterých je jí hovno, a způsobí celkem solidní rozklad v rodině. Svým způsobem je ale sympatická, bodejť taky ne, když ji úžasně hraje Vlasta Fabianová. Mimochodem, Gabriela Vránová už tady absolvuje trénink na hysterickou učitelkou Hajskou v seriálu My všichni školou povinní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá studie mezilidských vztahů. jak všichni víme, tak ty jsou někdy opravdu velmi složité a najdou se mezi nimi kolikrát i přpady vhodné pro psychiatra. Hlavní postava měla vlastní rodinu rozvrácenou do mrtě a díky své opičí lásce se pokusila zlikvidovat tu druhou. Vlastně za to ta chudák ženská ani nemohla, protože to měla v sobě nahrané jako počítačový program. Postava tetinky mi byla strašně nesympatická, ale výkon Vlasty Fabiánové byl vynikající. Taková figura mi nesmí přes práh a jestli tam někdy vleze, tak jedině jako návštěva a pak pěkně zpátky do svého domova.Žádné stěhovaní věci na jiné místo než jsem zvyklá, žádné uklízení, žádné komandování a žádná převýchova mé rodiny. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

S manipulativním jednáním osoby s poruchou osobnosti mám (bohužel) přímou zkušenost. Tahle studie není ani v nejmenším přehnaná, realita bývá ještě i mnohem drsnější. Snad takovým Pánbůh odpustí, ale já ne. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Fabiánová v roli opuštěné staré ženy předvádí suverénní hereckou kreaci. Psychologická rovina dělá ze snímku něco víc, než je na první pohled vidno. Na jednu stranu je vám tetinky líto, na stranu druhou by jste ji nejradši zabili. Je to víceméně smutný příběh o ženě, od které utekl muž i její jediný syn, protože si stále prosazovala svou a tak, když se jejími sousedy stala nová rodina s dítětem, začala jim nenápadně jejich životy ztrpčovat tím, čím si sama svoji samotu zavinila. Filmy Jiřího Bělky byly vždycky zajímavé a nevšední. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"Někdo tě musí mít rád. Já tě mám ráda." Jedubaba ze sousedství plná "lásky", které nebyla schopná k vlastnímu synovi. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nadčasová role Flasty Fabianové o opičí lásce a citovém vydírání. Scénář nic moc, paní Fabianová z něj ale dokázala vytěžit maximum. Když to člověk vidí zvenku, nechápe, jak to někdo může nechat zajít až tak daleko a málem by tetinku zabil, horší je to ale, když je uvnitř a přes slzy a pláč manipulátorky nevidí, jaké by to mohlo být, kdyby se vymanil z její náruče. 55% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Také znáte někoho, kdo má Vás tolik rád, že až Vám s tou svoji láskou jde hrozně na nervy. Je to někdo, kdo se Vám snaží pomáhat v něčem, o co vůbec nestojíte? Něco takového můžete poznat i v tomto televizním dramatu. Vlasta Fabiánové v něm vytvořila roli postarší ženy, která si jako objekt svoji pečovatelské lásky vybere malého chlapce Mišu a jeho mladé adoptivní rodiče. TV hra Tetinka je typickým příkladem tvorby svoji doby. V těchto televizních hrách se často rozebíraly mezilidské vztahy. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Lásku dneska nikdo neocení…" Lásku ano, ale ne manipulativní jednání člověka, který si myslí, že "mí rád znamená poslouchat". Vlasta Fabiánová tu roli "tetinky" hraje neskutečně sugestivně. Jsou chvíle, kdy je Vám dotyčné líto, a kdy si říkáte, že někdo, kdo se s takovou péčí věnuje druhým, nemůže být zlý. Přesto Vám brzo dojde, jak škodlivé důsledky má ta její dusivá  "láska", na její bezprostřední okolí. Docela si pak člověk oddychl, že to pochopil i malý Míša. Malý Ondřej Kepka tu svou první hereckou roli zvládl výtečně. A těžko říct,  zda to bylo i proto, že jeho filmová maminka byla i jeho skutečnou maminkou. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tetinka chcela iba pomáhať a mať niekoho rada. Len to postupne nezvládla a rovnako aj pár u susedov. Výborný výkon tetičky aj malého chlapca. –––– Copak, mít rád znamená jenom poslouchat? –––– Začneme tím, že váš muž přestane dělat bagristu. ()

Přemek

všechny recenze uživatele

Unikátní televizní psychothriller o mladé rodině, kterou se pokusí terorizovat svou opičí láskou opuštěná sousedka. ()

Reklama

Reklama