Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento seriál spadá mezi ty, u nichž nevím, kam je zařadit a jaké k nim mám zaujmout stanovisko. Nepatří totiž mezi ty, o nichž bych mohl říct, že se mi líbí ani mezi ty, co se mi vyloženě nelíbí nebo mě iritují. Nakonec z toho vyjde dost obtížně identifikovatelná kombinace obojího. Na straně jedné nemám rád přírodopisné seriály a tento navíc působí až příliš výchovně ekologicky, často až s fanaticky grínpísáckým pojetím. Jednotlivé díly mi přišly nudné a nezajímavé. Na druhou stranu si uvědomuji, že ten problém je spíš u mě, neboť seriály se zvířaty mě nikdy moc nebraly a že tento určité kvality má. Zvlášť v porovnání s těmi sračkami, co se od listopadu 89 točí a kde se kavárníci snaží mermomocí zavděčit zápaďákům a trumfnout je v jejich zdegenerované pseudokultuře. Ve výsledku tedy Zelenému údolí uděluji slabý průměr 2 * a 45%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přátelé zeleného údolí byl seriál, ke kterému jsem jako dítě vzhlížel a to přesto, že v době natočení mě naši ani neměli v plánu. Ale jako možná každému klukovi, což ale dnes asi neplatí, se mi líbila představa mít za přítele hajného s kterým se dají zažít leckterá dobrodružství a vidět les jinak než běžný návštěvník. Les a zvířata. Objektivně řečeno ovšem seriál opravdu postrádá kvalitnější herce. Vlado Müller a Martin Čížek jako dětský herec nebyli špatní, také Svatopluk Matyáš či Karel Vochoč patřili k těm lepším, ale ostatní byli hodně průměrní. Přispěl k tomu ale také průměrný scénář. Jednotlivé zápletky byly bohužel slabší a jak zmínil někdo zcela správně pode mnou, i tempo každé takové zápletky zrovna žádné drama nenabízelo. Kvalita obrazu pak též výárazně pokulhává. Na druhé straně se dnes takové seriály vůbec netočí. Nejspíš proto, že dnešní kluci zdaleka netouží poznat les z jiné stránky, ale dostat se do dalšího levelu v nejnovějším hitu počítačové hry. Seriál tak alespoň okrajově snad lákal a možná znovu naláká pár lidí k výpravě do přírody. Autoři seriálu pak přidali pár znalostí o lese a divák se tak mohl leccos dozvědět. Srdce říká něco jiného, ale spravedlivě řečeno jsou to hvězdy pouze dvě. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku šlo nesporně o výrazně nadprůměrný pořad pro mládež, ovšem je nutné připomenout, že kvalita tehdejší produkce nebyla valná a při současném reprízování se v plné nahotě projevují slabiny tohoto dílka - nejvýrazný scénář, mizerné herectví ve vedlejších rolích, slabší zápletky a pomalejší tempo. Celkový dojem: 40 %. Pro Vlado Müllera byla nicméně role hajného jako ulitá a pokud dnes má smysl tento seriál shlédnout, tak díky jeho zralému herectví. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dětský legendární seriál o kamarádství hajného v podání Vlado Mullera a malého chlapce, kteří společně zachraňují údolí před dálnicí poté, co společně objevují kouzlo přírody... asi nic , co by oslovilo dnešní generaci nejmenších a i mne tento seriál už jako malého děsně iritoval, nejen obsahem , ale i levným televizním materiálem na který je točen - vypadá to jako vybledlé, neostřené vyblitko... Dvě hvězdy za respekt k legendě a malé roli mého oblíbence Ondřeje Malého - každý nějak začínal. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněno nostagií ale i tak nikdy nezapomenu kdy jsem se těšil na každý díl sledovat Vlado Müllera jako Horynu a další postavy byla prostě radost, dnešní děti by to asi už tak nebralo jedno je jisté že tehdy se natáčela kvalitní zábava pro děti dospělé a dnes? jen sračky typu reality show všeho odporného druhu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Vlado Müller se musel kvůli natáčení seriálu na rok vyvázat ze smlouvy ve Slovenském Národním divadle. (Elisebah)
  • Při natáčení dílu s názvem "Déšť" měl Vlado Müller plavat v rozvodněné řece. Filmaři se ale o něj tak báli, že na natočení scény byl nakonec povolán pokořitel kanálu La Manche František Venclovský. Dobrácký Müller ale jejich obavy považoval za zbytečné a před samotným natáčením scény v řece se slovy "co pořád máte" Venclovského odstrčil a plaval sám. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (HawkeyP)
  • Vysílání seriálu v roce 1992 mohlo být i poslední. Filmový pás, na který byl seriál natočen, byl totiž uložen v archivu ostravského studia, který v roce 1997 poničila povodeň. Seriál se jen náhodou dochoval na Betakazetách. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (HawkeyP)

Reklama

Reklama