Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (308)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Srovnání s pornem je více než přesné - pár hloupých a plytkých vět v dialogu, co se snaží předstírat zápletku. A pak soulož...která vám v regulérním pornu nabídne mnohem víc. Jestli on to není ten problém - že měl Jakubisko točit spíše tenhle žánr. Všechno ostatní je totiž tak neuvěřitelně neuvěřitelné, až oči bolí a filmový cit krvácí. Celý ten Jakubiskův "výtvarný záměr", herci, kteří jen přeříkávají texty (snad s výjímkou Ondřeje Pavelky), snaha o nějakou sdělnost, která se však utápí v předvádění stále toho stejného bez pointy. No a paní Deana Horváthová ukazuje, že je buď úplně mimo, anebo nemá naprosto styk s realitou. V tomto ohledu si může směle stoupnout do fronty za Zdeňka Trošku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak hlavně že si kluci a holky herecký zašukali. Škoda, že si to nenechali pro sebe.Proč 1*? Copak se soulož dá hodnit odpadem? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Není umění jako umění. Nerozhodnost Juraje Jakubiska, jestli dotáhnout do maxima vizuální exhibicionismus, či tlouct divákovi do hlavy „hlubokou“ myšlenku scénáře, který sepsal společně s Marcelem Bystroňem, je hlavním kamenem úrazu. Urputná snaha o silné metafory na téma sexu, se kterým se potkává každý člověk, nějak vychází naprázdno díky dějové lajně, jenž v logickém celku postrádá smysl a zbytečně se tříští na nejrůznější kousky, které do sebe nezapadnou, ani kdyby se divák při přemýšlení na hlavu stavil. Samoúčelně frenetické střídání kamerových filtrů společně s rychlým střihem mi silně evokovalo filmy Tonyho Scotta. Fakt! Jak se do tohoto projektu nechala navrtat vcelku početná skupina české prvoligové herecké scény včetně jednoho Taliána, mi už nejde do hlavy vůbec. Nad výrazem „Slovenský Fellini“ se sluší leda tak ohrnout nos. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Juraj Jakubisko .. Určitě ne tak špatný film, alespoň co se námětu týká. Ale scénář už se nepovedl a provedení také ne. Některé pasáže jsou hodně zhovadilé, jiné ale nadprůměrné. Pro spoustu lidí až moc kontroverzní. „a tak jsem se konečně prolhala až do cíle. A jako každej cíl i tenhle je z prdele!..“ Holt Juraj není (a nebude) Fellini.. 50%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální srágora. Nepamatuju si, kdy naposledy jsem u filmu musela tolikrát nahlas vyjádřit svou právě probíhající usilovnou mozkovou činnost "cože, cože". U scén ke konci (les, nemocnice) bych si pak s radostí vypíchla vývrtkou oči, ale pán ji bohužel nechal v kuchyni. .......... Přidat dinosaury, obří kudlanky nebo 50 Ft. Vondráčkovou Sr. a bylo by z toho krásný Asylum. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Debakl a katastrofa, díky které je zase o mnoho lehčí se vysmát úrovni českého filmu. Nero, Krajčo nebo Vondráčková by už neměli hrát nikdy nikde, protože jsou doslova ostudní a jakýmkoli citovým pseudoprojevem jenom zvyšují pocit naprosté trapnosti. Bez Jiřího Langmajera by to pak byl největší provar posledních let. Je mi jedno, co se Jakubisko snaží říct, touhle formou by neprodal nic. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Áno pán Jakubisko, máme to v sebe všetci do jedného.....nešlo to ale ukázať trochu inak, než „mrazivou citykomédiou“? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Komedie tak vtipná, až jsem se zapomněla smát. Vlastně se mi povedlo se za celej film jednou uchechtnout když Franco protrhnul Lucince blánu a ona řvala jak kdyby jí do kundy vrážel termosku místo svých dvanácti cenťáků rozkoše. Ve filmu je to sice samej mrd sem mrd tam, ale vidět je celkem hovno. Scéna kdy nevěrná manželka se před manželem svlíkne a stoupne si na židli, aby z ní po chvilce slezla a rukou si zakrejvala kundu to už na mě bylo moc. Večer co večer mu určitě tu píču cpe před držku s vášnivým - Lízej, lízej !! - a najednou si jí skrejvá jak kdyby jí tam plandal kokot a ona to chtěla ještě chvilku utajit. Podobně nelogickej je celej film a kromě Lucie se nedá koukat na žádnou babu déle než minutu. O chlapech ani nemluvím. Hobit Krajčo, bratři z koncentráku Langmajer a Nosek plus starožitnej Nero. Paráda...Sice se mi povedlo přemluvit Alíka, aby koukal se mnou a mohla jsem si tak film zpříjemnit alespoň konverzací, jenže po asi dvaceti minutách filmu mi Alík přestal odpovídat a já zjistila, že vytuhnul. V první chvilce mě polila hrůza, že mu film způsobil infarkt, ale pak jsem si všimla, že se mu zvedá hrudník a následně vysrážel páru na mém zrcátku, co jsem mu strčila pod nos, takže ho to jen uspalo. Začala jsem mu kurevsky závidět, že usnul a škodolibě ho vzbudila, aby na tu hrůzu musel koukat dál. Po pěti minutách vytuhnul znova. Vzdala jsem to a jala se nutit psa, aby se mnou koukal alespoň on, ale ten s teskným vytím, a ocasem mezi zadními běhy, vyletěl z místnosti jako bych ho kopla do koulí. Chvilku jsem dumala, že začnu teatrálně brečet či snad dokonce historicky řvát, ale neměla jsem na to sílu. Zkusila jsem se tedy soustředit jen na nahou Vondráčkovou a zbytek filmu ignorovat. Za Lucinku je taky ta jedna hvězda jelikož byla šukézní, zbytek ale byl totální vojeb a fakt by mě zajímalo jakej matroš Jakubisko bral. ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak děsně povrchní "děj" jsem dlouho neviděl. Dialogy tak strojovitě šroubované, že se tomu ani nechce svěřit. Ona "hustá šukačka" to fakt nezachrání. Jakubisko šlápnul vedle, do pořádnýho hovna. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl 20 minut z tohoto ďáblova veledíla, jehož střípky vzpomínek mě děsí dodnes! Něco tak obludně stupidního, ubohého, trapného a ponižujícího pro všechny zůčastněné (tvůrce i diváky) jsem nikdy nezažil. Post Coitum považuji za nejhorší film, jaký jsem kdy... Neviděl. 0/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě o ničem, absolutně bez děje, hercký výkony mizerný, režie mizerná, ale přece jenom neuplyne 10 minut aby tam někdo nešukal a za to musim přidat nějaký hězdičky. a ještě k tomu v žádným jiným pornu neuvidíte šukat franca Nera nebo Lucii vondráčkovou a jiný herce, u kterých to neni zas tak obvyklí, takže za snahu, za šukání známejch herců a za šukání každejch deset minut dám 3* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Důstojnost se přeceňuje. Jakubisko to moc dobře věděl, takže neměl problém použít další výplod chorého mozku. Bystroň jich má v šuplíku ještě hromadu. Slušnými slovy nepopsatelné. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím zásluhám se Jakubisko za natočení téhle zvrhlosti pekla bát nemusí, ale očistec by si určitě zasloužil...Tak zkušený režisér musí poznat, jak špatný scénář má před sebou. Ale i realizace je uspěchaná. Stupidní dialogy, nulová zápletka. Brr! Celkový dojem 5 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sedím na kokotovi a je mi dobre.. Franco Nero, jehož oči napovídaly, že mezi natáčecími dny poctivě kalil, mě přivedl k myšlence, jak tento filmový šlem s morálním poselstvím na úrovni teleshoppingu nepatrně pozvednout. Na konci by třikrát při Morriconeho L'Arena zazvonil na zvon a klaun Langmajer by kudrnáči Krajčovi prostřelil kvítko na klopě. Samozřejmě ejakulátem.. ()

Mertax odpad!

všechny recenze uživatele

[Pozor, dráždivý komentář!] Post coitum omne animal... na*raný jsme v latině bohužel nebrali. Panenská bláno, to byla srágora nejtěžšího kalibru, hořce lituju stráveného času a strouhám mrkvičku těm, kteří na tom před 7 lety byli v kině. To radši drátem do anusu. A pořádně hluboko a zostra. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Langmajer je kousánek, jinak je to film o ničem až na souložení, tak nějak nevím jak se říká co tím chtěl básník říci.... ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si rozšířit vědomosti v české kinematografii a opět to byla bolestná. Jsem rád, že jsem film viděl celý, jelikož to byl vyčerpávající výkon. A tohle měla být mrazivá citykomedie? Spíš nechtěná filmová parodie, která není vůbec komediální. Hluchý a zbytečný film s křečovitými dialogy a o hereckých výkonech ani nemluvě. Ani nudné erotické scény se nepovedli a to jich tu je požehnaně. Mé hodnocení odpad! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film dnes vidím poprvé a musím se po rameni poplácat, že jsem měla tolika pevné vůle a sebeovládání, že jsem u něj vydržela až do hořkého konce. Ou Džízsfůt, Franco! do čeho ses to uvrtal ... Komedie? ...hmmm ... Místy jsem zaregistrovala určité jiskry, které aspoň náznakem způsobily jistý záškub v mém obličeji vzdáleně připomínající úsměv, jinak mi to přišlo jako celek opravdu velmi trapné. Jak se píše v ofišl textu distributora, skutečně je po orgasmu člověk ve zvláštním rozpoložení, jenomže tahle, tahle hrůza byla fakt ujetá. No a protože jsem dnes z tohodle v sobě dokázala udržet večeři, není možné že ty Troškovic Babovřesky nedám! ()

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama