Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Průměrný, nijak extra zajímavý film. Nápady tam ale jsou a Langmajerova postava zhrzeného manžela je perfektní. Co také musím vyzdvihnout, je casting - když už jsou jednotlivé postavy tak namíchané, jsou hodně rozdílní herci zárukou, že aspoň člověk ví, kdo je kdo. Závěr, jakkoliv má myšlenku, je pak s prominutím totálně zprasený. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Ach bože, v jakém stavu tohle Jakubisko stvořil ?! Tohle se nemělo stát. Asi ten nešpatnější snímek o sexu a všem kolem něj, který jsem kdy viděl. Je to sice pár dobrých scének a hlášek ( "ty krávo", WC sex,...), ale to je tak všechno. Aspoň, že si to tyhle herecké hvězdičky mezi sebou rozdali. Námět filmu je vcelku obstojný, ale jeho zpracování, je místy až úděsné. Půl hvězdy dávám za to, že se ve snímku objevil coitus a občas nějaká náruživá část ženského těla. A druhou půlku hvězdy za zmíněné dobré scénky a hlášky. Jinak by to byl jasný odpad! ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

"Teď přijde to nejlepší. Ten pán se udělá." Tato, a další neuvěřitelné Langmajerovy hlášky vás čekají v tomto filmu. Já prostě musela dát pět. Protože tohle je prostě buď na odpad!, nebo na pět, a vzhledem k tomu, že na mě Post Coitum mělo stejný efekt jako The Room, tzn.že jsem se celou dobu opravdu nahlas smála, tak prostě musím dát pět. Takovejch hlášek! Nevím, co tím kdo chtěl říct (resp.asi chápu hlavní "myšlenku", ale myslím, že ten způsob, jak to sdělit divákům nebyl nejšťastnější) zda je to hlavně Bystroňova (už jen to jméno má potenciál) zásluha, ale očekávala jsem prostě klasickou českou sračku, a dostala jsem o tolik víc! Ona totiž taková Tátova volha je prostě klasická česká sračka, u který jen kroutíte hlavou, případně se nudíte, případně chcete studem zalézt pod gauč, nebo se musíte napít víc, než jste původně chtěli, ale každopádně se prostě nezasmějete, natož abyste řvali smíchy, jako u tohohle - tohle, tohle není klasická česká sračka. A pro zábavu připojím několik nejlepších citací: Franco Nero čte esemesku od své japonské ženy: " 'Bojím se skřítků' - checheche, to jsem čekal..." , nebo Krajčo, když zmerčí přijíždějící policejní auto: "Flojdi!" - což mě hodilo zpět do doby, kdy mi bylo cca dvanáct a policajty jsme častovali tímto slovem, nebo jiná jeho superhláška, tu si snad napsal sám: "Moje erekce tě tlačí do podbřišku." "Tak pojď, ty Šopenhauře." Franco Nero jde na koncert Krajča a Hrůzy. Jeho komentář: "Jó, ve Woodstocku, to byla jiná jízda!" Beata Greneche: "Vy jste tam byl?" "Jo." Výtečný Langmajer, který vůbec nevím, co a proč hraje, jestli vůbec hraje, ale je prostě výbornej: "Vykuř mu ho, pořádně mu to udělej. Jaký má péro?! Sakra, jsem tvůj manžel, mám právo vědět, jaký má péro! A dělejte, budu mít šílený účet za telefon!" Samozřejmě, každý musí mít na nočním stolku vlastní láhev Chivas Regal, jinak to nejde. Bočanová k Noskovi: "Chcípni" - Nosek: "Nikdy nechcípnu!!" Kolemjdoucí houbař: "Kokote nevycválanej, máš co ti patří." Bočanová k Langmajerovi:"Ještě jednu whisky?" Langmajer s tlustou rolí eur v ruce: "Dal bych si něco ostřejšího. Spanking!" A na pohřbu: "Promiň, že jsem ti tenkrát nadával do kurev." V tomto filmu chybí už jen Pavel Kříž. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální srágora. Nepamatuju si, kdy naposledy jsem u filmu musela tolikrát nahlas vyjádřit svou právě probíhající usilovnou mozkovou činnost "cože, cože". U scén ke konci (les, nemocnice) bych si pak s radostí vypíchla vývrtkou oči, ale pán ji bohužel nechal v kuchyni. .......... Přidat dinosaury, obří kudlanky nebo 50 Ft. Vondráčkovou Sr. a bylo by z toho krásný Asylum. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Stalo se to dnes ráno. Čistím si takhle zuby před zrcadlem a najednou slyším hlas - Dnes se to stane. Ale já ještě asi nechci namítl jsem, nejsem asi ještě připraven !  Hlas však pokračoval - ,,Ne, bude to dnes! Jsi už velký, máš už něco za sebou a viděl jsi už ledacos. Teď je ta chvíle !"  Přesto jsem si ještě udělal vejce se slaninou a vypil šálek dobré kávy, než jsem si Post Coitum pustil. Samozřejmě jsem lecos tušil, ale přesto mi něco v hlavě říkalo - je to Jakubisko, ten by nic debilního nenatočil. To ostatní to nepochopili, ale ty jsi třeba jiný! Nu co k tomu dodat. Je to vlastně post coitální vyprávění, protože mezi velkým množství souloží systém každý s každým se v těch krátkých momentech kdy se ustaluje dýchání, muži zapalují cigára a ženy navlékají podprsenky (což se děje vyjímečně, protože většinu souloží herci provádí oblečení) Jakubisko snaží ukázat snahu o hledání lásky a toho pravého protějšku. To vše v pozlátku devadesátých let, kdy snaha ukázat tehdejší přepych dnes působí děsně srandovně a kýčovitěě ať už jsou to interiéry, jejich vybavení nebo samotná hudba. O módě ani nemluvím, skutečnou peckou byla tehdejší móda obřích podrážek :-). Jako když dnes koukáte na nějakou serebritu na fotce z těch časů a má na sobě červené sáčko! :-).  Škodováci nám ve filmu předvedli novou Oktávku a po nápojích Erektus se tak trochu slehla zem, protože je zadupaly energeťáky typu  Červený Bull co dává křídla. V podstatě to byl film pro svojí dobu avšak natolik špatný, že ani tehdy neuspěl. Pro Franca Nera byla účast vyloženě průserem a netuším co jej přimělo se v tom omáznout. A kdyby snad měl i tak někdo pochyby o kvalitě snímku, je tu ještě jakási filmová obdoba lakmusového papírku - Lucka Vondráčková. Ta hraje jen v opravdu špatných věcech a zde hraje samozřejmě také. Nerad užívám ostřejších výrazů, ale tohle byla opravdu píčovina! ODPAD ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Původně měl se režie filmu ujmout autor scénáře Marcel Bystroň. Zhruba v polovině natáčení ale bylo oznámeno, že režii převezme Juraj Jakubisko. Podle bulvárního tisku se měl Bystroň, jenž měl i v munulosti problémy s agresivním chováním, dopustit napadení Deany Jakubiskové. (Paity)
  • Scenárista a režisér Marcel Bystroň, který původně scénář k Post Coitu napsal pro seba, měl v té době na kontě jen ne zrovna úspešný roadmovie Cabriolet. (imro)
  • Úplně první klapka padla 6. června 2003 v 15h v Nemocnici Na Vinohradech, poslední klapla 25. března 2004 v 18:10 v Paláci Lucerna. (hippyman)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama