Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

klerik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný film. Ale rozhodne ide o zaujímavý pokus posunúť český horor niekam ďalej. Vaterland je zaujímavý hlavne na naše pomery, pretože využíva klasické hororové postupy bez miešania s komédiou či s politickým posolstvom. Tvorcovia chceli určite povedať viac ako povedali a film sa zrejme dá pochopiť. Ja som ho však nepochopil. Pár dobre ozvučených scén však stojí za to. Aj hra s reáliami bola zaujímavá. Skrátka pokus, ktorý naznačil, že aj u "nás" to hororu ide, keď sa chce... ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

To je tak imbecilní a hnusný film - ale jakýsi úchylný vtip zde funguje natolik, že nemohu hodnotit níž. Ta schopnost postav pronášet repliky naprosto neadekvátní dané situaci mi vyrážela dech. Takhle nějak by to dopadlo, kdyby měli KONEC STARÝCH ČASŮ natáčet bratři Coenovi s totálně amatérským vybavením. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice zajimyvý počin, za posledních pár let to byl pokus o něco nového co v naší malinkaté vlasti není. Celá naše produkce se zaplňuje jen pár druhy filmů-netvrdím, že to je dobře, ani špatně. Ale prostě mi to připadá jak v komančském kšeftě, jeden druh od něčeho. A proto mě tento filmeček příjemně překvapil a trošku i pobavil i nudil. Není to skvost a asi časem zapadne do temných koutů historie, což by byla škoda. Skrátka nevšední,nedokonalý film, né pro každého. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Unyle odvyprávěná báchorka, která by zoufale chtěla být jakýmsi mnohovýznamovým dílem až "lynchovských" rozměrů, ale díky špatné filmařině na to zdaleka nemá. Snad pouze scéna lovu na ´kostrouny´ má v sobě jakýsi dramatický náboj, zbytek je zahrávání si s trpělivostí diváka (a to jsem třeba takového Stalkera slupnul jako malinu a pomalu odvyprávěné filmy miluju). Jařab je prostě velmi špatný vypravěč. Co se týče vizuální stránky, celou dobu se mi vkrádal pocit, jako bych se díval na nějakou televizní inscenaci brněnské ČT. Na letošní LFŠ po skončení projekce byly reakce publika, včetně potlesku, velmi vlažné a na otázku "O čem to vlastně bylo?" pan režisér odvětil, že "by se nerad pouštěl do rozboru a vysvětlování obsahu, protože teprve časem film nastolí otázky, na které se teprve bude hledat odpověď ". Tak pěkně děkuji, pane režisére. ()

#47

všechny recenze uživatele

Po shlednutí Vatelandu mám natolik zmatené pocity, že tento snímek nemůžu ani zatratit ani pochvalit. Přiznávám se že nějaký smysl tohohle filmu nebo hlubší myšlenku jsem absolutně nepobral, na druhou stranu jsem se ale zase většinu času ani nějak výrazněji nenudil...takže jak už tady zaznělo, možná je to kravina, možná geniální snímek, já osobně nevím. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama