Reklama

Reklama

Svatý Ralph

Trailer

Obsahy(1)

Kanadská komedie se odehrává roku 1954 a vypráví o čtrnáctiletém Ralphovi Walkerovi (Adam Butcher), jehož otec zemřel a matka je těžce nemocná. Ralph se upne k myšlence, že kdyby vyhrál Bostonský maratón, mohl by mámu zachránit.. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

misterz 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený s akou ľahkosťou bola táto už dramaticky ošumelá téma podaná divákovi. Herec v hlavnej úlohe odviedol kus dobrej práce a tiež sa mi páčilo akým spôsobom bol vyskladaný príbeh toho chalana. Takmer bez klišé a pátosu, teda až na samotný záver, ale to rád prepáčim. Na druhú stranu je na škodu, že snímok neišiel do väčšej dramatickej hĺbky jednotlivých postáv. Nemyslím tým len hlavnú, i pár vedľajších sa zdalo zaujímavých. Aj napriek tomu však spokojnosť, čakal som to horšie. Lepší priemer. 65/100 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Je až radost sledovat, jakým odlehčeným a vtipným způsobem se film vypořádává s takto smutným tématem. Žádné tuny patosu, jen velmi emotivní a netriviální závěr a k tomu všemu moc sympatické postavy v čele s otcem Hibbertem a samotným malým Ralphem, kterému jsem v maratonském honu za zázrakem držela palce ze všech sil. Opravdu moc hezký zážitek a lepší čtyřka. ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Cesta k filmu vedla přes Jennifer Tilly, která tady hraje hodnou sestřičku, která se stará o Ralphovu mámu. Známe jí jako uřvanou Olivu z Allenova filmu Výstřely na Broadwayi. Tenhle film se mi velice líbil, je tu  hodně srandy, i když mnohdy skrz slzy. Pochopitelně, že je to zázrak, být ve 14 po půlročním tréninku druhý v Bostonském maratónu. Však ale na základě toho Ralphova máma nakonec procitla. Jo a docela vtipné je, že včera jsem koukal na o 10 let starší film Mládí (Singles) , kde Campbell Scott (zde Ralphův trenér z katolické školy) hraje jednoho z hlavních hrdinů. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

V lecčem rozporuplný snímek, ale na hlavní myšlenku se nabaluje dostatek vedlejších mini příběhů, což je jeho hlavní plus. Rozhodně se jedná o kvalitní drama, ve kterém lze spatřit nejen obyčejné strasti čtrnáctiletého chlapce, ale zároveň poukazuje na podstatné souvislosti institucionalizovaného prostředí, přičemž rodinné záležitosti také hrají svou nezastupitelnou roli. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Sám hodně běhám, mám za sebou dva maratony a vím, jaká je to dřina. Svatý Raplh mi je velmi blízkým filmem a dodal mi opět velkou dávku motivace do běhání. Film tak předčil mé očekávání. Emotivní příběh s umírající matkou je smutný a o to víc si vážím své mamky. Jediné, co se mi moc nezamlouvalo, byl náboženský podtext, který filmu sice dával nějakou zápletku, ale já v žádného boha nevěřím. Věřím v přírodní zákony, vědu a pochybování (jak by asi řekl OSHO) Jsem si ale jistý tím, že vítězství čtrnáctiletého kluka v Bostonském maratonu musí být opravdu zázrak, protože je známo, že tak mladí kluci trénují spíše kratší a rychlejší distance, dokud na to mají ještě mladé nohy. S rostoucím věkem se pak prodlužuje vzdálenost (i když já svůj první maraton běžel v 19 letech a to běhám vesměs všechny distance). Na maraton to chce mít už řadu zkušeností a pro vítězství je potřeba silná vůle, disciplína, trpělivost a vhodná taktika. Mladí a neznalí běžci mají tendenci přepálit začátek a pak jim rychle dojdou síly a přijde krize - viz Ralphův první závod na 10 mil. Jako komedii bych film rozhodně neoznačil. Sem tam jsou vážné situace vtipně odlehčeny, ale to nijak neubírá na jejich vážnosti. SPOILER Chudák Ralph, tak moc jsem si přál, aby ten maraton vyhrál. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama