Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z tajného armádního zařízení hluboko v Nevadské poušti je vysláno na velitelství nouzové volání o pomoc. Záchranou a zároveň i průzkumnou misí je pověřen Major McQuade, který se speciálně vycvičeným týmem odletí na určené místo. Celý komplex však najdou ve zdevastovaném stavu a liduprázdný. Po personálu není ani stopy a jediné, co objeví, jsou krvavé cákance na zdech a na zemi. Při bližším prohledání budov přece jenom naleznou jediného přeživšího teenagera Jesseho, který je však v šoku a není schopný komunikace. Objeví však i něco děsivějšího. Zdejší místo totiž sloužilo jako skladiště plutonia, nukleární reaktory jsou porušené a hrozí, že se uvolní mrak smrtícího záření. Je tu však ještě něco, o čem se neměl nikdo nikdy dozvědět. Armáda zde totiž uschovala i několik dinosauřích vajec, která vlivem radioaktivního záření zapříčiní líhnutí malých Velociraptorů. Tito hladoví predátoři brzy narazí na členy speciálního týmu a uprostřed tajného zařízení vypukne zuřivý boj o přežití. (SOLOM.)

(více)

Recenze (8)

Israha 

všechny recenze uživatele

Horší, než první díl. Méně krvavé, rutinérštější a celkově jakési upachtěné, takže kopírování dějové linie z Vetřelců často mlátí do obličeje víc, než by bylo zdrávo. A asi největším nedostatkem je nadměrná ukecanost. Akční scény jsou krátké a sporadické, po většinu stopáže se jen řeční a bloumá tam a zpět po interiérech. Sice to má celkem spád a devadesátková patina béčkového přehrávání a naivně udělaných triků má své kouzlo, ale jako celek je to zcela zaměnitelné. Určitě nejslabší část trilogie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jistě se jedná o nejslabší díl série. Ale i tak mám prostě slabost pro Cormana a obzvlášť pro tuhle sérii. ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Záchranný tým přijíždí do komplexu, kde se něco stalo. Naleznou jediného přeživšího. Jedno z monster se dostane do jediného prostředku, kterým je možné komplex opustit a i s pilotem končí v plamenech. Skupině se nastrčený expert přizná, že ví o misi mnohem více než bylo všem řečeno. Nějaké pobíhání a plán na to, jak se odsud dostat. Dva členové skončí v obklíčení monster a tak se raději odpálí náloží. Hlavní hrdina a přeživší se pomalu ale jistě dostávají z komplexu, když v tom objeví ještě větší monstrum. Výtahem se dostanou na povrch, kde se odehraje poslední bitva za pomoci přepravního vozíku. Nepřipomíná Vám tato synopse něco? Příběhová linka zřetelně vykradená z Cameronových Vetřelců, uslintané potvory byly nahrazeny herci v gumových kostýmech dinosaurů, které by rozesmály i na Haloween. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom sa Roger Corman rozhodol ešte raz podojiť kravu menom Jurský park. Pomohol si pri tom scenárom k Votrelcom, kde dal vyškrtať slovné spojenia ako votrelec a vzdialená planéta a nahradil ich termínmi ako dinosaurus a tajná vojenská základňa. A tak nám tu ostala špeciálna jednotka, ktorej úlohou je vyšetriť katastrofu v tajnom laboratóriu. Keď prídu na miesto nešťastia, nájdu samozrejme jediného preživšeho a to dieťa (prvá zmena, nie dievča ale chlapec) a potom sa už začína servírovať jedlo pre dinosauriu hostinu. A zvyšok už poznáme. Film ako taký však nepatrí do úplného filmového bahna, aj keď je kvalita efektov dosť mizerná, tých 80 minút zbehne ako voda a divák sa sem tam aj pobaví (nie vždy je to však zámer tvorcov). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech vzniklo pokračování filmu Carnosaurus, od kterého si mnozí hodně slibovali. produkce se opět chopil Roger Corman, ale tentokrát se film samotný setkal převážně s diváckou nevolí. Děj již není tak zajímavý jako minule, přibylo zbytečných a nudných pasáží + se zde spíše kecá, než aby byla k vidění nějaká pořádná akce. Tedy převážně v první polovině filmu, která místy neskutečně uspává. Hloupé monology a uřvaní herci jsou až na pár výjimek nesympatičtí, dinousaři nejsou skoro vůbec vidět ( opět hlavně ze začátku). Smrtící scény jsou často přerušeny střihem, ještě než něco zajímavého vůbec uvidíme. teprve posledních zhruba 15.minut stojí docela za to. Opět se zde dočkáme dalšího překvapení, které se po celou dobu skrývalo hluboko v komplexu, ale finální souboj už zaprvé není originální a za druhé byl nudnější než minule. Ačkoliv mám jedičku opravdu hodně rád, tak dvojka se mým oblíbencem určitě nestane. jediný kdo předvedl docela solidní výkon byl John Savage.3/10 ()

Zajímavosti (1)

  • Deinonychus z prvého filmu bol nahradený velociraptorom. Avšak herci hrajúci raptora používali ten istý kostým, v ktorom hrali deinonycha v prvej časti. Akurát sa vymenila hlava a krk. (beso74)

Reklama

Reklama