Reklama

Reklama

The Last House on Dead End Street

  • USA The Fun House (více)
Horor / Thriller / Pornografický
USA, 1977, 78 min (Director's Cut: 76 min)

Obsahy(1)

Film, o kterém se šířilo mnoho pověr a nevyjasněných informací. Mnoho let byl dokonce považován v některých kruzích za snuff film. Pojednává o vyšinutém mladém režisérovi, který chce natočit ultimátní film za nízký rozpočet - snuff, a tak vydělat spoustu peněz. Sežene bandu stejně vyšinutých a sadistických přátel a čtyři oběti, které před kamerou postupně zmasakruje. Jedná se o velmi krutý, nechutný, nízkorozpočtový explotation horror. (Flipnic)

(více)

Recenze (38)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No přátelé a kamarádi, co vám budu povídat: absolutní šok, zhnusení a trauma na celý život :) Snímek, který vám nedá na chvilku vydechnout. Film, jenž trvá něco málo přes hodinku, se rozjede do vysokých otáček už zhruba po pouhých čtyřiceti minutách, takže fakt hukot. Být ještě o kousek svižnější, tak už se to pomalu ani nedá vydržet, ten nápor!!! Úplně nejvíc mě udivilo, jak geniálně se filmařům podařilo předstírat, že jsou amatéři. Mistrovská práce, které se jen tak nevidí, dojem snuffové autenticity snižuje snad jen hodně bídné herectví, ale to je marginální problém. Ve všech ostatních ohledech film působí autenticky hnusným dojmem, to se počítá. Když jedna z postav pronesla větu "I am not interested in art", nezbylo mi nic jiného než souhlasně a dojatě pokývat a hlavou a pomyslet si: "Kámo, já ti to tak věřim..." Intenzita psychického a fyzického mučení v závěru je tak intenzivní a psychicky náročná, že jsem z toho byl úplně neschopný pohybu. Z huby mi tekla slina a oko se zmítalo v nepříjemném tiku, no fakt šílenství!!! Se skončením filmu se mi konečně alespoň z části vrátila do končetin možnost pohybu, takže jsem se z posledních sil odplazil pro telefon a zavolal si záchranku. V nemocnici jsem strávil tři dny a pan doktor říkal, že stačilo málo a už bych tady nebyl. Srdíčko mi prý málem puklo. Takže u mě je to jasné, The Last House on Dead End Street už nikdy víc!!! Fakt nápor, mazec, co se jen tak nevidí no, naštěstí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku je to čudne vyrozprávane.Zábery z bitúngu boli totálne drsno zvrátené.Som prekvapený že to má svoj príbeh vcelku absurdný ale hlavne že má.Pri sprosté postavy ale to som čakal,že nebudú okuzlujúce.Príbeh neriešim a postávam nerozumiem ale to asi nikto.Herci boli veľmi zlý.Dlho sa nič nedialo a až pri konci to malo kruté a drsné scény.Hlášky v tomto filme boli slušné.Je to neskutočne chaotické,má to v sebe trápnosť.Ty hlavný anti hrdinovia boli totálny psychopati.Ten buchot srdca čo znel pri vraždách bol veľmi mrazivý.Zmes brutality,psychického i fyzického tyrania,bizarnosti a krutosti.Je to natočené realistickou formou a aj preto je to totálne zvrátené.Po filme mám neskutočnú nechuť,odpor a napádajú ma zlé myšlienky asi sa idem obesiť.Lebo tento film hádže na diváka jednu špinu za druhou. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Normálně by to bylo takové nadprůměrné exploitation o tom jak bandička magorů točí ve starym baráku snuff. Všechno má look a prostředí total 70's, ve kterých koneckonců taky film vznikl. Vlastní zpracování ovšem dělá z tohoto snímku hotové peklo na zemi. Použití šílených a děsivých zvukových motivů, operní hlasy, tlukot srdce, roztřepená kamera, interiéry temnoty a ještě děsivějších hrůz které jsou vidět. Detaily hrůzných soch, které lemují venkovní fasádu domu. Do toho ty bizarní masky, které postavy velkou část filmu nosí. Tohle je opravdu hodně zlý sen. Surrealistické exploitation? Dost možná. Moc podobných filmů jsem opravdu neviděl. Rozhodně doporučuju, tohle fakt stojí za to. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsem bohužel udělal chybu a chvíli před tím než jsem si to pustil jsem si přečetl co a jak. A jak už tak bývá film spíše zklame. Čekal jsem nějaký fakt mega gore, ale dostal se mi průměrnej film a s úplně vším průměrným. Rozhodně se jedná o jeden z těch lepších grindhouse filmů, ale prostě jsem čekal něco víc. Ty erotické scény a kecy okolo nich mě děsně sraly. Naneštěsí tu je nějaké to mučeníčko. Tedy spíše ke konci, ale aspoň se užije v plné parádě. Film doporučuju spíše na posledních 20 minut kde už fakt to maso je, ale ta omáčka předtím mě moc nebrala. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok nemá s umením vonkoncom nič spoločné. Prvú trištvrte hodinu sledujeme blbé kecy, ktorými nám postavy ( tvorcovia? ) chcú niečo povedať. No rozhodne nám nepovedia nič. Záverečná polhodinka mala priniesť niečo šokujúce a nechutné. Ja som si tu všimol len jednú celkom dobrú gore scénu a zvyšok sú streštené scénky party debilov, ktoré pripomínajú dnešné ´´zábavky´´ násťročných teeneagerov, ktorý si takéto blboviny točia rovno na mobilný telefón. Doba sa zmenila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Film měl být na počátku 80. let v UK umístěn na seznam zakázaných filmů, tzv. "videonasties list" pro zobrazování nahoty, sexu, násilí, krve a brutality. Cenzoři se však spletli a místo něj umístili na "videonastiest list" víceméně nesmyslně jiný film a to film The Funhouse (1981) od Tobe Hoopera. Stalo se tak proto, že film The Last House on Dead End Street nesl rovněž alternativní název "Fun House" (ovšem s mezerou) ... (Flipnic)
  • Podle režiséra Rogera Watkinse byly pracovní názvy filmu „At the Hour of Our Death“ a „The Cuckoo Clocks of Hell“ inspirovány románem „Matka noc" od amerického spisovatele Kurta Vonneguta Jr. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v roce 1972, ale byl vydán až roku 1977. Původní verze s názvem „The Cuckoo Clocks Of Hell“ údajně trvala přibližně 175 minut. Jediná zbývající kopie je uložena ve filmové laboratoři v New Yorku. Roger Watkins přiznal až v roce 2000, že je spisovatelem, režisérem a hvězdou filmu. (sator)

Reklama

Reklama