Reklama

Reklama

Čeburaška

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Sovětský svaz, 1971, 19 min

Obsahy(1)

Animovaná pohádka o narozeninách krokodýla Geni a jeho kamaráda, ušatého Čeburašky. Oba přátelé se chtějí stát pionýry, neumějí ale pochodovat, stavět ptačí budky ani jiné věci, které správný pionýr umět musí. Narozeniny jsou jen jednou do roka a cesta ke splnění přání se nakonec najde. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (6)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Víte, jak poznáte, že je krokodýl původem z Ruska? Hraje na harmoniku. Víte, jak poznáte kouzelnou bytost - v jejím jednání není logika. Geňa a Čeburaška nezvládnou postavit ptačí budku, zato levou zadní vybudují dětské hřiště. Víte co? Že to je na hlavu postavený je fuk, je to strašně milá pohádka. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že synonymum pro ruský animovaný film je pouze "Jen počkej, zajíci!" tak se mýlíte. Čeburašek (Чебурашка) - malé ušaté chlupaté cosi, jeho kamarád - krokodýl Geňa se svou harmonikou a stará škodolibá Šapokljak s krysou Laryskou jsou v zemi původu minimálně stejně tak populární, především i díky knižní předloze. Těžko ovšem hodnotit, jako malému by se mi to asi moc nelíbilo. Z našeho pohledu možná trochu rozvláčné příběhy, bez výraznější "akce" a se zvláštní logikou, zabalené ovšem hudbou do typicky ruské melancholické atmosféry. Vedle tohoto dílu jsou ještě tři další: Krokodýl Geňa, Šapokljak a Čeburašek jde do školy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama