Reklama

Reklama

Krokodil Gena

  • Sovětský svaz Kрокодил Гена
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1969, 20 min

Režie:

Roman Kačanov

Předloha:

Eduard Uspenskij (kniha)

Hrají:

Klara Rumjanova

Obsahy(1)

U obchodníka v koloniálu se jednou v bedničce s pomeranči objeví podivné stvoření, ani velká myš ani malý medvěd, takový Čeburaška. Co si počít s chlupatým zvířátkem s ohromnýma ušima, které je jediné svého druhu a proto nemůže být ani v zoologické zahradě? Krokodýl Geňa sice ví, kdo je, ale nemá žádné kamarády, proto po celém městě rozvěsí inzerát. Když se ti dva setkají, začíná jedno z největších přátelství animovaných pohádek. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čeburaška a jeho kamrádi se pustili do stavby přátelství a já se ptám, proč k ní nepřizvali Karla Augustu, který v roli zelináře Čeburašku vysvobodil z bedny. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Oни строили, строили и наконец построили домик друзей! Чебурашка божий :) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo to je, v bedničce s pomeranči? Má to chlupaté tělíčko, velikánské uši a provinilá kukadla, takový če če Čeburaška. Po odmítnutí v Zoo ho čeká život v telefonní budce. Krokodýl Geňa se cítí osamělý, i když aspoň byteček má pěkný. Šapokljak s krysou Lariskou je svým způsobem opuštěná taky, o tom, jak bydlí, není nic bližšího známo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Kniha Krokodýl Evžen a jeho kamarádi obsahuje víc drobných epizod, než je v tomto prvním dílu volně navazující série o krokodýlu Geňovi a Čeburaškovi. V českém překladu knihy se Čeburaška jmenuje Bubmacil. (Jezinka.Jezinka)
  • Podoba krokodýla Geni byla vytvořena podle aligátora mississippského. V Zoo ovšem pracuje jako africký krokodýl. (Jezinka.Jezinka)
  • V roce 1988 byla v SSSR vydána poštovní známka s krokodýlem Geňou a Čeburaškou podle návrhu V. Konovalova. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama