Reklama

Reklama

Něznajka na Luně

  • Rusko Незнайка на Луне (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Neználek na cestě za Kvítečkovem jednoho dne našel kámen z Měsíce. Nikdo nevěřil, že kámen je opravdu z Luny a Neználkovi se kvůli jeho další báchorce smáli . Když se však kámen dostane do blízkosti magnetu, ukáže se, že Neználek měl tentokrát pravdu. Všeználek důkladně prozkoumá vlastnosti kamene a dojde k tomu, že by se pomocí kamene dalo dolétnout až na Měsíc. Celý Kvítečkov, až na Neználka a Buchtíka, se chystá na dlouhou cestu. Uražený Neználek vymyslí plán, jak se cesty zúčastnit. Shodou celé řady náhod a klopýtnutí dojde k cestě, která byla malým krokem pro Neználka, pro malíčky na Zemi i na Měsíci však znamenala veliký skok. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ubohý trochu egocentrický a na všechnu práci levý pechfóglík Neználek najde kámen, o kterém si myslí, na základě úplně šílené fantasmagorie, že je z Měsíce. Tentokrát se vzácně ukáže, že měl pravdu. Přemoudřelý Všeználek kámen prozkoumá, na jeho vlastnosti, schopné převrátit dosavadní vědecké poznatky vzhůru nohama, přijde náhodou, což mu nebrání dělat machra a z plánované cesty nálezce kamene naprosto vyštípat. Neználek, věrný své přirozené podstatě, se urazí a rozhodne se na výpravu vetřít stůj co stůj. K odboji zláká i diskriminovaného tlouštíka Buchtíka. Protože ti dva jsou co jsou, dojde k tomu, že na Měsíc odletí bez ostatních. Parta strašně chytrých správňáků v Kvítečkově dumá tak dlouho, až vydumá, jak ty dva zachránit. Šťastné shledání Všeználkovi nebrání v ponižování nalezeného kamaráda. Komunistická propaganda? Jistě. Ekologická agitka? Jistě. Psychologická sonda do malicherných dušiček přemoudřelých sociálních blbů? Tak to je Neználek na Měsíci mnohem víc než tou komunistickou agitkou. ()

Steve_Zissou 

všechny recenze uživatele

Neni to tak vyborne jako knizni predloha, ale presto se mi to libilo. Neznaika na lune je nejoblibenejsi kniha meho detstvi, kterou si rad prectu i ted... ()

DrKvak odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto naprosto nezaujatém a apolitickém filmu se Neználek opět vydává na cesty. Dostává se do vnitřku Měsíce a poznává krutou realitu tamní společnosi. Jak jím prochází, čím dál tím víc toho zjišťuje o nespravedlivé a zlé společnosti ve které jsou měsíčňané nuceni žít. Brzo také poznává co jsou to centigy a shwindlingy, dozvídá se o chudobě tamních obyvatel a protože nežijí v harmonické společnosti, kde všecho patří všem, dostává se Neználek dokonce i do vězení... To jste si sakra nikdo nevšiml jaká je to hnusná propaganda? Vždyť celému městu vládnou zlí buržoazní podnikatelé se jmény jako třeba Skrbling, nebo Scouperfield a měsíční města se jmenují Hrabillon nebo Mamonville. Díky těmto „zvláštním jménům“ mi už na konci filmu chyběla jen poznámka autora: Jakákoliv podobnost s jedním konkrétním národem je čistě záměrná. ()

Reklama

Reklama