Reklama

Reklama

Syndrom vraha

  • USA The Killing Kind
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o mladém muži, který se kvůli kamarádům dopustí znásilnění dívky a dostává se za tento čin do vězení. Po návratu z tohoto pekla je jeho mysl zaplněna zlem a násilím, což ho donutí, aby se z něho stal brutální vrah žen. (Chupacabre)

Recenze (22)

obitus 

všechny recenze uživatele

Problémy mlaďoučkého John Savage, včetně až moc milující matky, se po návratu z vězení kupí jeden za druhým a tak není divu že mu nakonec rupne v bedně a začne vraždit. To celé podávané nepříjemně nezúčastněným pohledem vzbuzujícím v divákovi intenzivní pocity hnusu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Láska zabíjí. Kdyby se Řitka nedržela své osvědčené verze ... "zhoršená kvalita obrazu", přihodím hvězdu navíc. A to hlavně za máti, která předvedla, až děsivou přemíru mateřských citů. "Terry polib mě!" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro mě pouze průměrný film. Za zmínku stojí snad jen výkon Johna Savage v roli Terryho. Tento mladý muž neustál nespravedlivé smýkání osudem a šel svému zatracení iniciativně naproti. Taky se dočkal trestu nejen hned, ale i po mnoha letech :-), kdy prožil peklo války ve Vietnamu a skončil na invalidním vozíku (Lovec jelenů, ochrnutý Steven). A pak že boží mlýny nemelou... ;-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Řitka je vážně ultimátní, nejenom že zkurví obraz ale poměrně i dabing, řitka je totiž šitka. Film není sice ničím výjmečným, ale má svoji atmosféru. Sice se poměrně dost ale opravdu dost dlouho táhne, ale i tak se sem tam objeví scéna která pobaví, ale opravdu film jako celek moc neobstojí, Savage je dobrej herec, i když tady my byl poměrně nesympatickej. Průměrný filmík, kterej bych jako horor moc nezadil spíše jako psychologické drama. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu není sice moc originální, ale díky výkonu Johna Savage se jeho kvalita vyhoupla do průměrných vod. Kvalitu obrazu nebudu tentokrát moc hodnotit, protože šlo o pěknou mizérii, ale společnost Řitka na to upozornila již na začátku, takže ostatně jako skoro vždycky měla pravdu. Nejlepší na celém filmu není ani tak okoukaný děj jako spíš vydařená atmosféra, která se stupňovala přesně tak, jak se začalo měnit chování šíleného Terryho. Jenže to byl i zároveň kámen úrazu tohoto filmu. Jakmile totiž náš hrdina právě někoho nezabíjel, tak se dostavovala častá nuda, protože scénáristé nevymysleli nic co by děj okořenilo. Jedinou výjimkou bylo chytání krysy. Postupem času se nuda dostavovala stále častěji a mě začal přemáhat pocit spánku. A tak se stalo, že jsem si konec musel pouštět dvakrát. A právě konec se opět rozjede ve slibném tempu načeš mě úplný závěr docela překvapil. Čekal jsem sice něco jiného, ale musím uznat, že i toto finále bylo přijatelné. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Filmov o nebezpečných psychopatoch a sexuálnych deviantoch bolo natočených mnoho a Killing Kind patrí v rámci tohto tematického celku k priemeru. Terry Lambert je síce vyšinutý tak akurát, no zo strany tejto postavy to chcelo viac iniciatívy, nakoľko celý príbeh stojí čisto na ňom a jeho konaní a keď má útlm Terry, tak ho logicky musia mať aj diváci. Takisto sa podľa mňa dalo viac vyťažiť aj z podivného vzťahu Terryho a jeho podarenej mamky Thelmy, nakoľko žánrové publikum má takéto uletené rodinky zväčša v obľube... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany vhodně z odstupem zaznamenané osudy člověka, který to v hlavě nemá zase až tak úplně v pořádku i z možnou nápovědou, proč tomu tak je, nebo proč se na tom nic nemohlo změnit (i přesto, že jak ve filmu zazní "měl přece stejné možnosti, jako ostatní"). Na druhou stranu zaznamenané a podané tím nejtuctovějším, nejprůměrnějším a nejneoriginálnějším způsobem. Byť to pár zajímavých chvilek a okamžiků má (jen jsem čekal, kdy na to matka se synem vlítnou). Poměrně zajímavá mi přišla dějová odbočka/linie se nabízející se starší paní, škoda, že nebyla dále rozvinuta, mohlo by to být alespoň trochu zajímavější. Shitózní obraz mi už jen zapadal do atmosféry celého snímku, tudíž ani nějak zvlášť nevadil. ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupý film, který si právem zaslouží odpad, tak příšerně jsem se nenudil už dlouho. Mám ten pocit jen já, nebo to ještě někomu celé přišlo jako přehlídka idiotů?! Herci se opravdu všichni chovají jako cvoci, někteří dokonce víc než hlavní cvok filmu. Škoda že ten obraz není ještě horší (mléčné sklo), kdyby byl úplně černý bylo by to nejlepší, tak by to aspoň nikdo neviděl. Film omílá již tisíckrát viděné téma, ale tak špatně, až z toho bolí oči. Ruce pryč. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Za hrubý podhodnocení tohohle přehlíženýho fláku může Řitka Video. Tyhle lidi kdysi zaplavili trafiky pošetkovýma dvd v naprosto otřesným technickým zpracování. The Killing Kind vyšel jako Syndrom vraha v 4:3 ořezu, a s naprosto nesouvisejícím obludným obalem, kterej láká spíš na nějakej céčkovej slasher. A přitom jde o docela působivou sondu do života a duše mladíka Terryho (skvělej John Savage), kterej v naprosto toxickým prostředí propadá psychóze a ventiluje nahromaděnej vztek násilím. Film vyniká krásnou kamerou, a (což asi bude velkej diváckej problém) velice pomalou, až zasněnou atmosférou a tempem. Navíc sledovat chorobnou, téměř incestní interakci mezi Terrym a jeho matkou je opravdu velice nepříjemný. Teď už je film nějakou dobu k sehnání v nádherným Blu-Ray přepisu, a konečně funguje jak má. Ve mně rozhodně dost silně zarezonoval. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Curtis Harrington je tu zas len za rutinera. Asponze sa ta atmosfera stupnovala, no prilis vela nudy tu bolo na moje pomery : 68 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Když vynechám děsný obraz. A zaměřím se na děj je to slabé. kluk co s partou ač nechtěl znásilnil holku a odseděl si dva roky. Se vrací domů, jenže je z něho dost labilní jedinec. Co se chová někdy jak dítě ,ale jinak jako těžký psycho. Jeho máma to na něm pozoruje ,ale snaží se dělat, že se nic neděje. Až to uvidí na vlastní oči a nezbývá jí než jednat. Velmi nezáživné a slabé. Atmosféra skoro žádná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie nezaujímavý o problémovom chlapcovi, ktorému začína prepínať viac a viac. Savage je v pohode, zápletka rovnako, aj keď som očakával nejakú nadstavbu. Vzťah medzi matkou a synom je miestami zvláštny. Ale miesto toho, aby ho dala na psycho-liečbu sa o neho "postará" sama. Tomu hovorím matka. Nie zlá dráma, ale trilerových prvkov mohlo byť k danej téme aj viac. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré sú otrasné kvôli nevydarenej snahe šokovať diváka a sú filmy, ktoré sú proste... Nudné. Tie prvé mám o niečo radšej, no Syndrom vraha bohužiaľ patrí k tej druhej. Jediné pozitívum je tak mladý John Savage, bez neho by to nestálo ani za fajku tabaku. Celkom vydarený obal od Řitka Video taktiež nijako nesúvisí s dejom. Nekvalitný obraz, obrovská dávka nudy, des a bes. A migréna... ()

pend 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo napsáno, obraz filmu na DVD od Řitka je hrozný a pokazil mi veškerý zážitek. Tím nechci říct, že by film byl něco extra. A vydávat ho ve škatulce horror, hmm... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Terry sa vratil spat z vazenia do narucia mamicky, ktora mu rada dava kakaove mliecko a spolu sa hraju na blbosti a su tak trochu uleteni:) Terry na prvy pohlad vyzera neskodne ale po case dostane chut na vrazdenie. Mamicka ho na koniec filmu otravi, lebo si uvedomuje ze jeho syncek uz nema sancu na normalne zmyslanie ako ini ludia. Inac Terry bol fakt sialeny, ked uz mamicke nadava do tucnych kuriev a ona na to nic. Film ma trosku nudil ale je to celkom fajn spraveny film. ()

Dr.Loomis 

všechny recenze uživatele

Mladý vyléčený" schyzofrenický John Savage,k tomu ulítlá milující matka,pár divných starých sousedů,k tomu nějaká ta vražda,to vše sečteno a podtrženo.Horor s 50%.... ()

JesterKruger odpad!

všechny recenze uživatele

Bez legrace.... Z tohohle filmu může vzniknout nějaká psychická porucha. Cítím se úplně trapně, že jsem něco takového zhlédl. Tento film jsem zhlédl jenom kvůli jedinému důvodu. Důvod byl tento: Několik scén v tomto filmu jsou kopie scén z filmu Willard (1971). Willarda zbožňuji. To je dokonalý film. Toto?! Toto je psychicky narušená *******!!!! Autoři tohoto filmu jsou velice (nebo možná byli, nemám zájem si o nich nic zjišťovat) duševně nemocní. Toto by nenatočil ani Gore maniak. Toto není brutální. Toto je úchylné. Děj je navíc úplně o ničem, a navíc nesmí chybět otřesní herci. A chudák ten potkan... Během toho filmu. Chtělo se mi brečet..... Tomuto filmu jsem dal odpad, a to jsem ještě sakra hodný! ()

Reklama

Reklama