Reklama

Reklama

Černí baroni

(seriál)
  • Slovensko Čierni baroni

Epizody(11)

Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románu Miloslava Švandrlíka. Seriál vznikl z příběhů jeho populárních knih (Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče, Kam kráčíš, Kefalíne?), podle scénáře M. Bezoušky. Věrohodnou dobovou atmosféru 50. let 20. století vtiskl seriálu renomovaný režisér Juraj Herz, který ve spolupráci s kameramanem Jiřím Macháněm umocnil Švandrlíkův humorný nadhled nad neradostným totalitním režimem v tehdejší československé armádě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Jhershaw k tomuto seriálu (1)

Černí baroni (2004) 

Nemůžu hodnotit seriál jako celek, protože ani náhodou nemám v úmyslu vidět všechny díly. První díl jsem jen poslouchal a nechápal jsem, čemu se ´dívající se´ smějí. Druhý díl jsem již viděl. Bohužel se potvrdily mé obavy - jestli má být ten seriál zábavný, tak vážně není! Je to nuda, nuda, šeď, podprůměr. Takže ho hodnotím 30% - nemůžu se rozhodnout, jestli bych dal 2* za všechny slavné herce, kteří zde hrají, nebo naopak 1* za to, na jak hrozném projektu participují. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama