Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Tento seriál (spřízněný s Malým Pitavalem) mi z nějakého důvodu dlouho unikal, nakonec ale právě jeho srovnání s Pitavalem je dost tristní. Je zarážející, jak amatérsky některé scény vypadají. Připadá mi, že vůbec nezbyl čas na střih - nemá to spád, nemá to napětí. Nejlépe z celého seriálu mi vycházejí poslední dvě epizody (Přepadení a Neznámá kráska) - u těch jsem se nenudil a jejich scénář mi připadal nápaditější. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, patří k tomu lepšímu, čím na socialistická tv krmila. Podobně jako v Pitavalu i zde se střídají lepší díly s těmi horšími. Nejlepší jsou asi díly první, kde se pachatel mstí za smrt své dcery a pak předposlední, kde se mladá kapsářka připlete ke zločinu, který vede k odhalení velké skupiny pašovatelů porna. Nejhorší je asi herecké obsazení zachraňuje to jen Josef Somr a Josef Vinklář, dále se mi líbil Alois Švehlík jako kasař a Veronika Jeníková v takové podobné roličce jako v Bony a klid, ostatní jen do počtu, Jiří Schmitzer takový nijaký a Brodská totálně mimo, myslím, že tu postavu ani příliš nepředstírala a korunu všemu nasadila Zuzana Bydžovská jako její sestra také Jana Štěpánková v roli informátorky není příliš přesvědčivá. Seriál tedy neuškodí, ale ani nezazáří... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem měl za to, že v odívání a bytovém designu byly největším průserem léta devadesátá, ale asi zapracovalo milosrdné zapomínání, protože tenhle konec osmdesátek je taky docela síla. Samozřejmě vyjma Jany Štěpánkové, ta je nadčasová vždy a všude. Osvědčený Jaroslav Dudek předkládá ne úplně špatný seriál, místy zábavný (nikoli směšný) a hlavně v desítkách epizodních rolí výborné herce. A například konec 4. dílu, kde po sobě štěkají Balzerová s Adamovskou, to je fakt sranda. ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Slaboučký seriál s hloupoučkými příběhy a v rozporu s výborným hereckým obsazením i se slabými "hereckými" výkony. V tomto seriálu se jen potvrdilo, že Terka Brodská není dobrá herečka, což trvá dodnes a nemít známého tatíka, myslím, že by se jako herečka nemohla nikdy prosadit. Její role mě v tomto seriálu přímo iritovala ... název "zvláštní skupina" byl díky jejímu výkonu převzat z názvu zvláštní školy, jinak nevím... 33% ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Dnesni divak odchovany super poldy a superpraviky s presnou muskou , kteri pracuji na pripadu do roztrhani tela a prescas nebude mit pochopeni. Cesky usedle s pokusem o komedialni prvky a absenci napeti je o neco slabsi nez Pitaval ale da se divat kdykoliv a dokonce i s u babicky na navsteve. .Strevo Janska lina jak cervivy pes dost odrazuje ale Somr a Schmitzer jsou dobri herci, kteri si zaslouzi lepsi scenar. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Když přijíždí Janáček (Pavel Zedníček) a Mana (Jiří Krampol) autobusem do vsi, kde má chatu Hejský (Jan Kanyza), na stromech je žluté listí. Na Hejského chatě je v tu chvíli na jabloních zelené listí a květy. V jeden den jsou tedy různá roční období - jaro a podzim. (rakovnik)
  • Budova, která v seriálu představuje sídlo kriminalistů ze zvláštní skupiny, je ve skutečnosti Studentský dům Českého vysokého učení technického na nároží Bílé, Bechyňovy a Kolejní ulice v Praze-Dejvicích. Stavba, jejíž součástí je tzv. červená menza, byla podle návrhu Ing. arch. Oldřicha Dudka dokončena v roce 1986. (Martin_L)
  • Jana Štěpánková zde hraje podvodnici, která za úplatu nabízí protekci při přijímačkách na vysokou školu. Nic ovšem nedělá – pokud se student na školu nedostane, prostě peníze vrátí, že to nevyšlo. Stejný postup podvodu je popsán i v seriálu Okres na severu (od r. 1981) v epizodě Rozchod (1981), přibližně v čase 00:18:00. (HonzaR.)

Reklama

Reklama