Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Inu, nostalgie je sviňa. 1) Chtěl jsem si připomenout herce v mladším vydání a dobovou atmosféru. Stalo se._____ 2) Kvalitou námětu, režie i celého zpracování kladu seriál někam k současným Specialistům nebo Poldovi._____ 3) Zajímalo by mě, jestli někdo z účinkujících tehdy věděl o minulosti scenáristy. Počítám, že spíš ne. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Onen díl, kdy vyšetřovatelé narazili na "distributory" porna, byl obzvláště vtipný...jako doopravdy vtipný. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný český seriál, který mě neurazil, ale ani nějak zvlášť nenadchl. Obsazení tria Somr-Schmitzer-Brodská byla dobrá volba. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ta skupina je opravdu dost zvláštní (čti debilní) stejně jako celej tento seriál. Tvůrci se nejspíš nechali inspirovat úspěšnym britskym seriálem Dempsey a Makepeaceová, takže vytvořili dvojici detektivů Schmitzer a Brodská a výsledek je dost tragickej. Žádnej případ snad neni ani trochu zajímavej a spíš se to všechno odehrává ve stylu, že nějakej chudák sedí na fízlárně a fízlové se ho ptaj "Co jste dělal 3. května v 18:30?" a ten se tam klepe jak ratlík. Nuda, nuda, nuda a ještě jednou nuda... Na díl s pornem, kterej zmiňujou ostatní uživatelé, si bohužel nevzpomínám. update: Viděl jsem konečně ten díl s pornem!!! Scéna, kdy asi 20 lidí sedí někde v bytě a čuměj tam na porno a najednou tam vtrhne Somr a vostře jim nadiktuje, že to na ně práskne jejich zaměstnavatelům, mě totálně rozsekala :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše zábavnější a odlehčenější seriál, než klasické krimi. Některé případy jsou dnes i úsměvné (pašování porna). Herci neškodí a šest dílů je akorát, aby se tento seriál nestal otravným. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle byla nefalšovaná a kondenzovaná nuda. Vzpomínám si, že jsem se na sledování tohoto seriálu kdysi těšila. Nalákala mě jména známých a dobrých herců. Tak za ta jména dávám jednu hvězdičku. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní skupina detektvů či dneska útvaru pro odhalování nebezpečných zločinů se nasazuje všude tam, kde jsou zvláštní případy, zvláštní lidé, jinak by se skupina, co odhaluje kriminalitu nenazývala zvláštní. A tohle je vzpomínka na konec komunismu v ČSSR. Malá země v níž by konec komunismu nenastal, kdy se nerozpadl velký socialistický tábor. Že zde revoluci dělaly hejlové, to už je fuk. Kdyby zde změna režimu nebyla včas, což jsem si přál tak bychom zažily kuriozní dění. Rozpad RVHP, pak rozpad Waršavské smlouvy, a zde nechybělo moc, jen pár týdnů a už by nás ostatní státy považovaly za kuriozitu a celý svět by na nás koukal jako dneska na Cubu či na KLDR. A většině místních občanů by to nevadilo, protože žili v komunismu rádi! Já si přesně pamatuji, jak nás mladé antikomunisty považovali za bandu snílků a vexláků. Tomu prvnímu se posmívali, to druhé odsuzovali, ale my zase to první si nenechali vzít a to druhé dělali rádi, protože ubíjející práce pro nás nebyla a platy nás šokovaly. http://www.youtube.com/watch?v=QXEJhMElduk - Parádní skořápkáři. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je nejen trojice vyšetřovatelů, ale vůbec celý seriál, který kouzlem (ne)chtěného zakonzervoval těsně předlistopadové období plné veksláků, pašeráků a jiné normalizační havěti. Scénář je dílem zlotřilého estébáka Ivana Gariše, jedné z nejodpudivějších postav komunistické totality. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jednoznačně především kouzlo nechtěného - seriál dnes pobaví (a to hodně) svou naivitou hraničící s blbostí, hlavně při líčení zločineckého prostředí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nic moc, a přesto dokáže zaujmout. Celá ta podivně poskládaná skupina je skutečně zvláštní, ale dobře zahraná, případy jsou tak akorát, a dokonce se začínají rozvíjet nějaké vazby - a pak přišla sametová revoluce a seriál uťali v půlce a zbytek nenatočili. Škoda. Nebylo to špatně rozjeté a dnes by šlo o dost kvalitního předchůdce dejme tomu 1. oddělení. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem měl za to, že v odívání a bytovém designu byly největším průserem léta devadesátá, ale asi zapracovalo milosrdné zapomínání, protože tenhle konec osmdesátek je taky docela síla. Samozřejmě vyjma Jany Štěpánkové, ta je nadčasová vždy a všude. Osvědčený Jaroslav Dudek předkládá ne úplně špatný seriál, místy zábavný (nikoli směšný) a hlavně v desítkách epizodních rolí výborné herce. A například konec 4. dílu, kde po sobě štěkají Balzerová s Adamovskou, to je fakt sranda. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....námet hodne spráchnivelý - skořápky....a prevedenie iste i v tej dobe bolo podpriemerné.....hoooodne amatérske...a tá T.Brodská -som sa hanbil za ňu - stelesnená sprostota.... ()

Reklama

Reklama