Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

mertikek 

všechny recenze uživatele

Večerníček ze všech nejlepší... humorné příběhy dvou malých čmeláčků doprovázený skvělou hudbou s vtipnými texty... Stále dokola jsem je sledoval a před spaním si pouštěl jejich příběhy na kazetách. Je to tak jednoduché až je to kouzelné a mohu říct, že se to jen tak neomrzí. *Blep*Blep* -to bych zapomněl, dabing je bezkonkurenční *Blep*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dokonalost v každém směru. Loutkářský kumšt, dabing, hudba ( neskutečně jemné melodie) a celý výchovný efekt pro děti. V době blikajících, navzájem se ničících, či za reklamu na něco se schovávajících televizních počinů pro děti, je potřeba se zamyslet, jestli to, na čem jsme částečně vyrůstali my, by nebylo dobré i pro naše děti. Ano, bylo, je a bude. ()

Reklama

Rhea 

všechny recenze uživatele

Davam 5 hvezdicek, ale jen te serii z 84. Ta novejsi je hrozna a jeji existenci ignoruji. Vceli medvidky jsem mela nesmirne rada jako dite a libi se mi to i ted, kdyz jsem uz davno dospela. Ze se jedna opravdu o vydarene a primo do detskeho srdce mirici dilko mi potvrzuje i moje 14mesicni dcera. Te jsem na zkousku pustila jeden dil (zajimalo me, jak na to bude reagovat, a i ja sama jsem si chtela svuj milovany vecernicek pripomenout) a od te doby ji musim opravdu omezovat prisun na jeden dil denne, protoze jinak by u toho byla schopna vysedavat cely den. Takove nadseni jsem necekala: smeje se u toho, u pisnicek tleska a tancuje a oci ji uplne zari stestim. To je pro me dukaz, ze tvurci opravdu rozumeli svemu remeslu a vytvorili nadcasove dilo, ktere oceni vsechny malinke deti, kterym je urceno. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi to jen líbilo. jako dospělý se nestačím divit těm dada dialogům, které mohly vzniknout snad jen po celotýdenním tahu. "Ale pozor, ať se neuhodíte do hlavy. - Nám to nevadí, my jsme malincí. - Já to taky neříkám kvůli vám, já to řikám kvůli sobě, protože já se mlátim v jednom kuse." A to nemluvím o písničkách, které jak jednou uslyšíte, už se jich nezbavíte. Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení... Přizpůsobovali jsme si je ke Starcraftu. Spadla bomba do báze... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní dětské příběhy opatřené adekvátním dabingem a od podlahy po strop napěchované úžasně až úchylně chytlavými písničkami:) Druhá série z roku 1994 je ale už dost marná. Hlavně titulní melodie už není přítomna, což je samo o sobě významný důvod pro body dolů, a to už nemluvím o podivném obsahu jednotlivých dílů. Klasika však zůstane klasikou, takže zase někdy nashledanou tam, kde v noci jasně svítí světlušky;) BTW podle současného stavu práva je čmelák pro účely zákona včelou:))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)
  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama