Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénář pohádkové féerie s písničkami napsal básník, spisovatel a překladatel Josef Hiršal. Vznikla volně na motivy jeho stejnojmenné novely, kterou vytvořil společně se svým přítelem, básníkem a výtvarníkem (autorem proslulých koláží) Jiřím Kolářem. Komické historky o potrhlém městě a jeho svérázných obyvatelích si berou na mušku lidskou hloupost a omezenost. Autoři vyzdvihují grotesknost a humor, vytvářejí satirické portréty různých typů městských hodnostářů, chlubilů a ctižádostivců v celé jejich prázdnotě a bezduchosti. Role Kocourkovských občanů si zahráli mj. L. Tokoš, M. Donutil, O. Navrátil, J. Smutná, M. Suchánek a další. Průvodcem tohoto úsměvného příběhu a zpěvákem v jedné roli je Marek Eben. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Za Nácíčka, kterého v upnutých šatech výborně zahrál pan Donutil, hvězdičku navíc. Ale nenechávejte už Ebena zpívat, prosím.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Rok 1992? To jsem zrovna četl nadšeně knižní předlohu, zas a znova. Jak radní šli za císařpánem a v zájezdní hospodě si dávali slanečky a zapíjeli je vínem, tak jsem si sypal sůl na suchý chleba a zapíjel to vodou se šťávou, jak jsem to chtěl taky zažít. Vůbec jsem netušil, že v té samé době natáčí tento film.  Jejich výsledek? NIC MOC, knížka je stokrát zábavnější Ono v kulisách se dá toho natočit málo, málo co se opravdu povede. Ale například Pohádka o chytrém Honzovi se povedla! Tam vůbec nevadí, že se celý odehrává v kulisách ateliéru. Tohle se nepovedlo, ne, tohle je divné, papundeklové, nedomrlé divadýlko s nechutným syntezátorovou hudbou a přiblblým toporným zpěvem Marka Ebena. Tohle může pobavit jen toho, kdo tu knížku nečetl. Dvě hvězdy postačí až až .

Reklama

Reklama