Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

waits 

všechny recenze uživatele

Pěkně vyprávěný loutkový Robinson s animovanými vsuvkami Adolfa Borna. Odlehčeně, s humorem (v knize je ho pomálu) a s dobře trefeným Postráneckým (až na to věčné Bade, Bade), který je v poměrně krátkém snímku nucen posunovat děj ustavičným mluvením, což vůbec nevadí.. Karel Gott se ovšem k Robinsonovi ani náhodou nehodí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V několika málo desítkách minut máme krásně shrnuté vše, co tak Defoe chtěl čtenářům předat. Pohádka to byla bezvadná a bezvadně udělaná a, ač jsem samozřejmě věděl celý průběh dopředu, nenudil jsem se. Akorát by mě zajímalo, co to tam měl za zrůdu, protože to byla kombinace minimálně čtyř zvířat. 85% ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Loutkové provedení tomu dodalo takovou kouzelnou krásu. Loutkářství je opomíjený obor ( a ty dnešní loutkové filmy už si hodně pomáhají PC triky ) Klasická " stará " škola. Viděno po mnoha a mnoha letech na dětském promítání. Pozorovat děti, jak z otevřenýma pusinkama hledí na 30 let starou dobrodružnou podívanou, mě vrátilo zpět o oněch 30 let a i já jsem seděl a hleděl aby mi něco neuteklo ( tolik scén už mi vypadlo z hlavy ) 5 plných. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Nádherný poetický příběh o nelehkém životě trosečníka.Moc rád jsem se na tento film díval v rámci povinných školně družinových akcí.No a rozhodně toho nelituji.Perfektní dabing,skvělá práce animace a také další důkaz velikosti Karla Svoboda jakožto jedinečného skladatele filmové hudby....Člověk by ani nevěřil,že toto dílko má necelých 70 minut.Utečou jako voda. Někdy si až kacířsky říkám,že nebýt těch krvežíznivých komunistů,kteří zakazovali všelijakou avantgardu ŘEŠÍCÍ nějakou zásadní otázku lidského bytí,tak by ani takovéto věci od lidí kteří "nemohli a nebo mohli s omezením" asi ani nevznikly.Myslím,že by jsme byli o dost ochuzeni.... ()

SmaX 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film sem viděl poprvé asi v 7 letech a pouštim si ho s chutí do dnes. Krásná úvodní písnička od Káji Gotta (a to ho dvakrát nemusim Kluka jednoho ušatýho). Krásna hudba jak od ETC. Výborná loutková animace + ploškové prostřihy do minulosti od Adolfa Borna a výborný dabing Václava Postráneckého. Jeden z nejlepších českých animovaných filmů. To Rozhodně! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama