Reklama

Reklama

Dary moře

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho dne vynesly možské vlny na pláž muže v bezvědomí. Zachránila ho Sarah. Muž byl zraněn a trpěl ztrátou paměti. Neměl jméno ani minulost. Sarah to nevadilo, byla tak ráda, že se rozhodla lhát. Lhát obratně o tom, že jsou na ostrově, bez možnosti kontaktu s jinými lidmi. Jeho osud spočíval zcela v jejích rukou…V hlavních rolích se divákům představí Anne Brochet a James Spader. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Osaměle žijící žena najde jednoho dne na pláži muže vyvrženého mořem. Ten je na její péči zcela závislý, protože je zraněn nejen na těle, ale nepamatuje si ani své jméno. S přibývajícími záblesky vzpomínek a schopností se hýbat začíná jeho zachránkyně propadat panice. Pokud ho nechce ztratit, musí pohádku o opouštěném ostrově udržovat za každou cenu a tak se romance začne podobat noční můře. Celý film táhnou jen dva herci, ale pnutí kolem nich je masivní, k tomu to dávali někdy nad ránem, ale nelitovala jsem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Sám doma: ztracen v Magorově aneb Misery šla na záchod a k vytření použila vyplavené dřevo. Teď teda stranou, že hlavní hérečka vypadá jak Kevinův počůrávající se bratr - ono by to asi nebylo lepší ani s jinou. Chudák Spader se zase zaplet s dementním režisérem, ale dělá, co může, aby to aspoň trochu povytáhl z ledových vln beznaděje (ha ha). Pro fanynky je to samozřejmě povinná četba, jeho nádhernej nahej zadek se párkrát pěkně zatřese, ale jinak... Je to prostě jeden z těch zdánlivě sympatických nezávislých filmů, kdy mozkem neplnoletý autor objevuje Ameriku, ještě to dělá blbě a divák skoro může slyšet, jak si u toho za kamerou honí. Přesto to dohromady při přimhouření obou očí "nějak funguje", žádnou pachuť to v puse nezanechá a za jedno podívání to stojí - holt ale jen pro fanoušky, kteří "vědí" a dokážou se oprostit, případně pro pozéry s upatlanou přihláškou do filmového intošklubu v ruce. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nelekněte se zdejšího nízkého hodnocení a dejte roztomilé napodobenině Misery šanci. Je to totiž film prvotřídně vygradovaný, nenudící, správně tajemný i napínavý. Navíc hlavní herecké duo je neamericky krásné a o to víc sympatické. Pokud dostala Kathy Bates za svou Annie Oscara, měla ho dostat i Anne Brochet, protože jejich psychicky narušené mrchy si nemají co vyčítat... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého budete mít celou dobu pocit, že se něco zle posere. James Spader je výborný ve své roli muže, který si nic nepamatuje, ale Anne Brochet je ještě lepší v tom, jak ho vlastně mučí, aniž by to on věděl. Tak trochu "Misery", ale mnohem milejší. O nic méně smrtelná. Škoda, že scénář trochu skřípe a prozrazuje o postavě Sarah až moc. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Anne Brochet bola tak skvelá až som si začal myslieť či nemá skutočne nejaký psychický problém. A ked nie tak kalap dole. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pozeram, ze je to hodne precenovany film, reziser O´Leary uz po tomto nic nenatocil, takze si myslim, ze to v kinach komplet zhorelo. James Spader tu ukazal holu prdel, takze su mi jasne tie 4 hviezdicove hodnotenia, za seba vsak pisem, ze panske prdele nepovazujem za pritazlive, ne, ne : 10 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak neznat před tímhle filmem Misery, asi bych byl spokojený, ale protože jsem Misery už dávno viděl (a dokonce dvakrát), nebudu k tomu moc vstřícný. Tomuhle filmu hlavně chybí pořádný úvod a pořádný závěr. Bezejmenný muž se jednoho osudného dne vyplaví na pláži, nepamatuje si, kdo je a co se mu stalo (SPOILER btw, ani ve finále se o jeho minulosti nedozvíme vůbec nic KONEC SPOILERU), najde ho osamělá žena, co na té pláži žije a kam to vede je asi každému jasné. Celou hodinu a půl je to teda jenom o tom, o ničem víc (ačkoli tu je jakýsi chabý pokus o psychologii té holky - ale takový, že každému dojde hned na začátku). Odlišné a zajímavé je to snad jen tím, jak se tady většinu času vše odehrává celkem poklidně, třeba k žádnému vyhrožování typu "Pokus se zdrhnout a zabiju tě." nedojde, což je způsobené tím, že uvěří lžím té ženy a sám neví, jaké má možnosti úniku (ačkoli je divné, že se jí neptal na to, proč loď tak dlouho nepřijela). Dary moře (ten název se mi hodně líbí, protože s tím filmem dost souvisí - a nejen s tím, že moře na pláži vyplavilo chlapa) mají celkem chytře napsaný scénář, líbila se mi kamera a docela i herecké výkony, ale bohužel tomu chybí nějaké zvraty, nějaké chvíle překvapení nebo aspoň silnější atmosféra. V tomhle podání je to prostě průměr, ale takový, že si ho člověk aspoň bude pamatovat. Potenciál ale byl rozhodně navíc, dokonce i originál to mohlo zastínit, ale to by to muselo vypadat o dost jinak... 3* ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Usměvavá Anne Brochet se na pustém pobřeží pokouší o svou velkou divadelní roli, na hraní k tomu dostává driftwood-medvídka Spadera, ale od první minuty jí nevěřím ani gesto. Dokonale předvádí, že je mnoho věcí, které neumí: určitě nedokáže vytáhnout chlapa z moře, štípání dřeva zažila poprvé v životě, při lekci první pomoci nedávala pozor, bezmyšlenkovitému pohybu lžíce v hrnci říká vaření, a neumí ani tahat vozíček čtyřkoláček. Umí sice dělat pěkné obličeje, ale z praktických věcí běžného života neumí skoro nic a neumí to ani režisér a jeho crew. Ti všichni by měli problém v opuštěné chaloupce přežít víc než tři dny. Tady se jim to zázračně daří s pochybným psychologickým pozadím několik týdnů. 30%. ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Počkejte si na hodně sychravý podzimní večer, kdy vichr rve ze stromů poslední listí a ledovým vzduchem poletují první sněhové vločky. To je totiž to správné počasí na zhlédnutí tohoto filmu. Krásné, ale nehostinné irské pobřeží, na první pohled romantické stavení, ve kterém by ale asi nikdo žít nechtěl. Ze hry na kočku a nic netušící myš běhá mráz po zádech. Možná zapomenete, že jste pouhým divákem, a zkusíte nebohého ztroskotance varovat – uteč, ona je šílená. A on neslyší… Film s podmanivou atmosférou a podmanivými hereckými výkony by si jistě zasloužil i podmanivou hudbu, ke které dramatické exteriéry přímo svádí. Škoda, že se na ni nějak zapomnělo. ()

Loganberry 

všechny recenze uživatele

Já chci žít u moře v chajdě drnový a zachránit Jamese Spadera! Co se zbytku filmu týče - psychicky labilní jsem dostatečně a k vraždě taky nemám leckdy daleko... ()

Leila75 

všechny recenze uživatele

Psycho z irského ostrova.Herecky parádně zvládnuto,myšlenka již neoriginální,ale podaná v jiném a zajímavém prostředí irské drsnosti. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou hlavních představitelů a velmi působivé, drsné prostředí nehostinného irského pobřeží. Hlavně postupné odhalování celého rozsahu narušenosti hlavní hrdinky a stupňování napětí v rámci poměrně komorního prostředí je velmi zneklidňující. Závěr je trochu zvláštně otevřený, zřejmě míněný jako určitá paralela k začátku filmu... ()

Reklama

Reklama