Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

anderson 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je odpad. Dialógy sú vtipné a situácie nápadité. V mojom rebríčku podobne ladených sérií (Sex v meste, "Druhá míza", ...) je to jasná jednotka. "Já už nemám nahý práva !!!" :-))) (18.6.2004) ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jeden díl tohoto seriálu na ČT1 zhruba 20 let zpět bez možností jeho stáhnutí (doma nebyl internet a tak zapadl v zapomnění). Naštěstí mi tento klenot o mnoho let doporučil můj kamarád (a doma už byl internet). Po hodně dlouhé době jsem se opět nemohl odtrhnout od obrazovky a hltal jsem jednu epizodu na druhou. Skvěle napsané postavy, které předčí hodně do té doby viděného (přátelé, HIMYM, Big bang..., ad.) Každý díl dokáže překvapit vtipnou pointou. Dejte mu rozhodně šanci, rozjezd trochu trvá, ale téměř do finální rovinky se seriál nezastaví. SHADAYIM. Kýbl plný uší. Jeff. Briliant. EDIT: Po odjezdu Jeffa na Lesbos na konci 3. série a jeho nahrazení jiným hercem, ztrácí seriál trochu na svém kouzlu. I tak je pořád ale o velice slušný nadprůměr. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Habaďůra. Tváří se jako ze života, ale ve skutečnosti se životu spíš vysmívá. Děsně přepálený charaktery (Sally, Jane), častý přehrávání a ukrutně dlouhý hovory o tématech, který buď sice převážně tabu jsou, ale tim taky zůstanou (deset minut o pornu, při večeři?!), nebo jsou tak běžný, že se musely vyhnat daleko za reálnou mez (viz dohady o prvnim kontaktu s cizí ženskou). Coupling toho zkrátka má dost co sdělit a celkem by i mělo formu (plus casting na mužský straně), zároveň se ale stává poněkud zaslepenym. A tak je to ve finále daleko spíš o tom "jak by svět vypadal, kdybysme neměli pražádný zábrany a soukromí". Čili se s nákym "ze života" laskavě běžte bodnout (a se srovnánim s Friends už tuplem). Ale jinak Coupling lecčim zaujme, to určitě: Jeffovy teorie uměj bejt k popukání a první setkání Stevea s terapeutičkou bylo vážně perfektně napsaný. --- "I was expecting Shadayim!" ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Už tři dny přemýšlím, jak tohle vůbec ohodnotit. Většina je milý průměr, mělo to scény, které byly tak špatné, že bych je nejraději rovnou přeskočila, a pak tam byly části pro které je i 5* málo. A právě pro ty scény, kdy jsem s obtížemi lapala po dechu, jak jsem se smála, stojí za to přetrpět to nepovedené. Hlavní postavy jsou takové vtipné karikatury. Máme tu excentrickou blbku, marnivou pipinu, sebevědomého frajírka, nervozního nešikovného ťuldu a hlavní pár taky není úplně normální (zvlášť ze Steva se stává čím dál tim větší ufňukaný podpantoflák) Ano, je to přehnané, ale je to vtipné. Líbílo se mi, jak si tvůrci vyhráli s časovými liniemi, ať už skládáním jednotlivých scén do větší mozaiky anebo souběžným dějem. Líbily se mi různé pošahané snové sekvence a jedna z mých nejoblíbenějších scén byla noční telefonát v pěti lidech. Nevím jestli měl Coupling za cíl překvapit diváky, tím jak otevřeně se všichni baví o sexu. Já jim ve skutečnosti záviděla, jak pohodové ty jejich pošahané debaty dokáží být. Když si vzpomenu, jaká nudná témata mají mí přátelé potřebu řešit v hospodě, náhle mi "Lesbian Spank Inferno" připadá jako úžasně zajímavé téma. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl že to je kombinace Přátel a Sexu ve městě. Osobně se mi zdá, že tenhle seriál nasál humor z Přátel a sexuální narážky ze "Sexu". Scénáristicky vystiženo na výbornou, každý díl má něco do sebe. Britský sitcom, co má říz. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci komediálny seriál a škoda, že som videl možno len okolo 15 dielov, ale stálo to za to. Niektoré situácie boli neuveriteľné a smial som sa na nich ešte dlho po skončení seriálu.(keď Jeff predstiera, že prišiel o nohu, aby zbalil ženu vo vlaku:D...) Raz si to budem musieť zohnať celé...Update: Už doháňam všetky diely, je to absolútna bomba. Tak vypointované dialógy i monológy nie sú v snáď žiadnom sitcome.Update č.2: Po dopozeraní komplet dielov som aj trochu naštvaný, najmä odchodom Jeffa v štvrtej sérii(trochu to potom stratilo šťavu a ani pridaním postavy Olivera sa nepodarilo Jeffa nahradiť). Ale aj keby bol celý seriál bez Jeffa, bolo by to za päť hviezd... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Britský humor a sex. Páni ono to k sobě sedí jako vejce k vejci. I když realita je trochu jiná, pochybuji, že se někdo večer co večer schází v hospůdce aby řešil jen vztahy, sex a ostatní kolem něj. Nebo, že bych se mýlil?...Ať je to jak je to, tenhle seriál je tak příjemně perverzně vtipný, že jsem se upřímně zasmál a moc dobře se mi po něm usínalo. Taky nelze zapomenout, jak trefně byly do serilu zabudovány ty snové představy (nebo jak to mám nazvat). Jeff Murdok nemá chybu, jeho otupělé smysly, výraz a velmi, velmi zvlášrtní vyjadřování mě vždycky dostalo. A taky se musím přiznat, že postava Jane na mě zapůsobila neskutečným sex appealem :) . ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak to bude asi první seriál, který jak se tak dívám má vyšší hodnocení na imdb (9,2 - 4000 hlasů) než na csfd. A já musím prostě souhlasit, protože ano postavy se baví jen o sexu a jsou to jen karikatury (a v kterém sitcomu postavy nejsou že?) ale je to po čertech vtipné. Mým osobním oblíbencem je Jeff, protože kombinace toho co dokáže impulzivně vyslovit s jeho akcentem mě vždy spolehlivě složí na zem. Chápu, že seriál není pro každého (puritání, věční mrzouti...?), ale jestli se vám líbí britská komika a nevadí vám lehtivější dialogy, tak rozhodně seriál doporučuji. "- She's leaving the country. She doesn't speak English. I insulted her friend's breasts, and she thinks I collect women's ears in a bucket. - Well, you've had worse." ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Některé myšlenky přehnané, jak už u britcomů bývá zvykem, ale některé věci, které tahle banda šílenců řeší jsou tak pravdivé a nadčasové, až se člověk přistihne, že jim přikyvuje. 90% všech rozhovorů se točí kolem vztahů a sexu a zvlášťě u vylévacích monologů umístěných většinou někde ke konci, když už toho má některá z postav prostě dost, jsem dostával křeče do břicha. Na druhou stranu seriál má i dost hluchých míst, okoukaných vtipů, které jste už jistě viděli i jinde a občas dost otravnou Ginu Bellman. Stále ale poskytuje dost zábavy na to, aby ho to vyplavilo nad většinu průměrného bordelu. S Přáteli raději nezaměňovat - dost odlišný styl humoru. // Nejoblíbenější postava: Jeff // 70% ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom o partnerském životě a hlavně o sexu. V seriálu můžeme vidět pět velmi odlišných charakterů, hlavními postavami jsou však Jack Davenport (Steve) a Sarah Alexander (Susan) jako ustřední pár. Nicméně ostatní postavy jako sexuchtivá Gina Bellman (Jane) prostoduchý, ale na jiném místě přírodou obdařený lamač dívčích a ženských srdcí Ben Miles jako Patrick, nebo excelentní Richard Coyle jako Jeff s jeho sexuálními teoriemi a trapasy či Kate Isitt (Sally), která se bojí stáří a snaží se ulovit pořádného chlapa co nejdříve to jde, hlavnímu páru statečně konkurují a v mnoha případech je dokonce převyšují, obzvláště to platí u Jeffa Murdocka, který v několika dílech strhává pozornost jednoznačně na sebe a ostatní nechává daleko daleko za sebou. 1. série - 60%, 2. série - 75%, 3. série - 75% ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

No tak prvú sériu mám za sebou :) Vynikajúci seriál, plný humoru a tá britská angličtina je úžasná. Pri každom diele som sa parádne bavil, v podstate to nemalo žiadne hluché miesta ako niektoré (aj dobré) seriály sem-tam mávajú. A určite tomu dopomohol aj počet dielov, ktorých bolo iba 6. Už sa teším na ďalšie série, zatiaľ 99%. [--] Druhá séria je už tiež za mnou. Možno bola o chlp slabšia ako prvá ale zato tu bol pre mňa zatiaľ najlepší diel - Muž s dvomi nohami - hneď prvý diel tejto série. Hodnotenie stále vysoké 95%. [--] Tretia séria, no opäť bola o ďalší chlp slabšia ako predchádzajúca ale stále si tento seriál u mňa drží úroveň veľmi vysoko. [--] Štvrtá séria, tak to bolo sklamanie. Už to bolo priveľmi "prepárované" a vtipných vtipov jednoducho ubudlo. A kde bol sakra Jeff?!?!?! Táto geniálna postava sa úplne vytratila, i keď v poslednom diele sa opäť objavil (či objavila?) ale ani to túto sériu nezachránilo. A ani jeho náhrada ku kvalite seriálu nepridala. Škoda, škoda, škoda...za štvrtú sériu musím hodnotenie znížiť ale nie veľmi pretože ten zbytok bol proste zábavný, ak bolo treba aj dramatický, či smutný a to všetko servírované vždy v ten správny čas a v správnom množstve :) Takže 90% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

O Coupling jsem vždy slyšel něco v tom stylu, že je to britská odpověď na Přátele, ale tomu rozhodně nemůžu dát za pravdu. S Přáteli to má totiž společného asi tak jen to, že je tam 6 postav a tím veškerá podobnost končí. Tenhle seriál totiž není až tak o přátelství, jako spíš o sexu a že se toho za těch pár sérií zvládne probrat dost. Každá z postav má něco, čím zaujme a třeba takový Patrick mi přijde jako taková inspirace k vytvoření Barneyho z HIMYM. Trochu jsem nepochopil změnu v obsazení před čtvrtou sérií, nebo tedy spíš minimum snahy vysvětlit, že jedna z hlavních postav zmizela. Je to zajímavé vidět, už jen pro porovnání toho, co nabízí anglický sitcom v porovnání s těmi americkými, ale oslavné komentáře se psát nechystám. Pobavilo, ale nenadchlo. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Coupling jsem objevila úplnou náhodou a už po prvním díle musím říct, že asi zklamaná nebudu. Hodnocení si nechám až na dobu po shlédnutí víc epizod, ale takhle od srdce jsem se u televizního seriálu nezasmála už dlouho! ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

noční sitcom, který s přehledem zadupe do země i o dost známější sex ve městě. No a právě tak jako stojí sex na Jessice Parkerové, stojí párování na Richardu Coyleovi, který zde znázorňuje dokonlého neurotického magora (ano přesně takový jakého vídáte v zrcadle :)) jinak samozřejmě i zde člověk občas narazí na trapárny a debilní džouky, ale převážná většina dílů je opravdu hodně v pohodě ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Britští Přátelé to nejsou ani zdaleka, nicméně ryzí britcom je Párování zcela. Stejně jako Přátelé má i tahle skvělá moffatovina, jenž se s každým dílem zlepšuje (jak už to tak bývá) skvěle obsazené a špičkově napsané charaktery. Nejlepší je jednoznačně Richard Coyle, je tedy velká škoda, že už se poslední série neúčastnil, ačkoliv jeho náhradníka jsem si oblíbil téměř okamžitě. Dějový oblouk celého seriálu je povedený, jednotlivé charaktery jsou natolik (ne)uvěřitelné, že si je hned zamilujete, Moffat chrlí hromadu genálních (a geniálně bláznivých) nápadů a hned několik absolutně geniálních a zcela skvostných epizod, hromadu hlášek a protože jde o britský seriál, je také humor celkově mnohem odvážnější, což seriálu náramně sluší, Sice mi chvíli trvalo, než jsem se do něj dostal. ale nejpozději čtvrtým dílem jsem už byl pohlcen. NEJ Díly: 1x04, 1x05 (!!!), 2x08, 3x01, 4x02. Druhá a třetí řada jsou nejvychytanější. 85%. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Úplne geniálny humor,najlepšie sú srandy,keď sa zvýrazňuje odlišné myslenie mužov a žien...V určitých momentoch som sa smial tak,že som skoro omdlel....Vážne je to super sranda ()

Reklama

Reklama