Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Britští Přátelé to nejsou ani zdaleka, nicméně ryzí britcom je Párování zcela. Stejně jako Přátelé má i tahle skvělá moffatovina, jenž se s každým dílem zlepšuje (jak už to tak bývá) skvěle obsazené a špičkově napsané charaktery. Nejlepší je jednoznačně Richard Coyle, je tedy velká škoda, že už se poslední série neúčastnil, ačkoliv jeho náhradníka jsem si oblíbil téměř okamžitě. Dějový oblouk celého seriálu je povedený, jednotlivé charaktery jsou natolik (ne)uvěřitelné, že si je hned zamilujete, Moffat chrlí hromadu genálních (a geniálně bláznivých) nápadů a hned několik absolutně geniálních a zcela skvostných epizod, hromadu hlášek a protože jde o britský seriál, je také humor celkově mnohem odvážnější, což seriálu náramně sluší, Sice mi chvíli trvalo, než jsem se do něj dostal. ale nejpozději čtvrtým dílem jsem už byl pohlcen. NEJ Díly: 1x04, 1x05 (!!!), 2x08, 3x01, 4x02. Druhá a třetí řada jsou nejvychytanější. 85%. ()

anusha 

všechny recenze uživatele

"fuckity fuck" oh nechapem ze tuto perlu medzi serialmi az takto neskoro nasla no ako lepsje neskor ako nikdy to lebo to by mi bolo uz vaazne luto.. no ked nad tym rozmyslam tak vlastne nebolo nie? ved by som to nepoznala ;-) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Anglická variace Přátel. Tři ženy, tři muži a jeden oblíbený podnik. Tady se ale nechodí na kafe, ale na pivo, což dobře zobrazuje rozdíl mezi těmito dvěma seriály. Párování je více o sexu, tudíž je trošku "drsnější". Samozřejmě nechybí anglický humor a skvělá postava Jeff. Ten se bohužel ke konci vytratí a nahradí ho jiný trotl, který je velice trapný a ačkoliv mají s Jeffem spoustu rysů totožných, není to už ono. ()

phata 

všechny recenze uživatele

Díl od dílu lepší, neviděl jsem o moc vtipnějších seriálů ;) Highlights: Jeff!!!, Jane: Now I'm gonna talk about myself. Susan: Well, you're awake... ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédla první sérii a k druhý jsem se nedokopala. Kdyby tam nehrál Jack Davenport, tak asi nezvládnu ani tu první. Seriál mě nijak neurazil a už vůbec mě nenadchnul. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Určite to má svoje chybičky krásy, hlavne 4. séria, ktorá stráca odchodom Jeffa, ale aj tak ide o perfektný sitcom, plný skvelých momentov. Najlepšia postava Patrick/Jeff. ()

cypp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sitcomů co jsem viděl. Ve svém tématu asi nejlepší a nabitý opravdu legendárníma hláškama. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Těžce ze života. Himym? Friends? Community? Ale kdeže, osobní zkušenosti a zážitky z toho čiší na míle daleko a jen dokazují, jak skvělý je Moffat scénárista (to, že ho doteď holywood neobjevil, je obrovská škoda). Nejlepší a nevtipnější sitcom, co kdy zavítal na televizní obrazovky. S vyjímkou Červeného trpaslíka. ;) "I've got the key to the gates of paradise; but I've got too many legs!" ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná věc! Úžasná věc! S Přáteli to nemá kromě počtu hlavních hrdinů nic společného. Tohle je lepší... Britské! :D Ale když to člověk vidí znovu a znovu... je to pořád vynikající - jen nechápu, jak se autorům podařilo napsat tak dokonale tupé a protivné ženské postavy 😀 jedna blbější než druhá 👍 ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Neviem, kde sa toto predo mnou toľký čas skrývalo, ale našla som to a pozrela asi za tri večery. To ide samo. Príde mi to ako takí anglickí Priatelia. Skupinka mladých, ktorých jediným problémom je nájsť si partnera, najlepšie na sex a možno aj na niečo viacej. Odhliadnuc od podobnosti s priateľmi, pozrime sa radšej na rozdiely. Je to omnoho viacej otvorené téme sexu, vtipy sú niekedy až na hrane, nájdeme tu iróniu na každom kroku a občas na ňu spoza rohu vyskočí až satira. Pozriem si znova. Kvalitná oddychovka. 5* ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Jak se může stát, že se tak úžasně propojí absurdní, neskutečně černý humor a zárověň velmi chyté a milé postřehy o vztazích? Když scénář píšou partneři... ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Lehce pomalý rozjezd, ale druhá a třetí sezóna jsou vskutku výtečné. Závěrečná sezóna trochu trpí absencí Jeffa, odchod nejvtipnější postavy vůbec se musí trochu projevit, ale výsledný dojem to příliš nekazí. Zkrátka, Coupling je dle mého značně nedoceněným dílkem s velmi vtipnými a skvěle vypointovanými situacemi a rozhodně by si zasloužil větší pozornost. (Viděno v originále) ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem si na ten humor zvykla. Ale tři tak nesympatický ženský pohromadě...to se jen tak nevidí. Navíc řeší blbosti - sledování porna je pro ně špatné, masturbace je špatná, mít záchod bez zámku je v pořádku. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

První série byla fajn. Měla až překvapivě dobře zvládnutý komediální timing, Moffat byl ochotný si jeden vtip budovat třeba celou epizodu a v každé epizodě vymyslel pár velmi originálních, vtipných nápadů. Měla ovšem zásadní problém jako potenciální sitcom - nezvládala stereotyp, nevybudovala pohodlný časoprostor pro hangouty postav a každá jejich interakce působila vykonstruovaně, účelově a vytrženě z reality do světa, kde si nikdo nevěří a všichni prožívají výhradně trapné situace. Druhá a třetí série si sice udržely vtip, ale nezvládly vymýšlet nové komediální koncepty a kvůli tomu začaly trpět na problémy první série. Postavy nekecají absolutně o ničem jiném než o sexu. Navzájem si všichni lžou, a když má něco vyjít na povrch, je to pokaždé skrz táhlou ultratrapnou situaci, ze které se postavy (většinou chlapi) těžko vykecávají, a to i v dlouhotrvajících vztazích, které mají být tahouny seriálu. Rychle se to začne omílat. Čtvrtá série je pak hřebíčkem do rakve. Nevtipná, utahaná, monotónní, postrádající nejlepší postavu (rozuměj Jeffa). Jak hodnotit seriál jako celek nevím. Má spoustu absolutně ikonických momentů (giggle loop, wooden leg, shadaym, striptýz Jeffa), ale pro mě nesympatické postavy a s časem se jen zhoršuje. Moffat holt ve své tvorbě měl vždycky obří ups and downs. ()

Reklama

Reklama