Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První díl byl strašný a málem jsem po něm odstřelila Jacka Davenporta. Naštěstí jsem náhodou shlédla i díl osmý a dost mile mě překvapilo, jak velký skok tenhle seriál za tu dobu udělal. Objektivně za tři, jednu přidávám za skvělé scénáristicko-režisérské nápady (rozdělení obrazovky na dvě části s dvěma hrdiny atd.) a dva tři opravdu skvělé vtipy v každém dílu. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

noční sitcom, který s přehledem zadupe do země i o dost známější sex ve městě. No a právě tak jako stojí sex na Jessice Parkerové, stojí párování na Richardu Coyleovi, který zde znázorňuje dokonlého neurotického magora (ano přesně takový jakého vídáte v zrcadle :)) jinak samozřejmě i zde člověk občas narazí na trapárny a debilní džouky, ale převážná většina dílů je opravdu hodně v pohodě ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Potenciál Párovania siahal až niekam ku Priateľom, ale to by sa nesmel sústrediť len na jednu tému sex a musel by ponúknuť aj nie čo viac. Všetko sa týka len pohlavného života a nie vždy to je vtipné, hlavne, že postavy zažívajú prerody z hetero na homo a späť. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ač sitcomy nejsou zrovna má krevní skupina, tenhle britský počin mě s výjimkou trochu slabší poslední série neskutečně bavil. Na tom má ale zásluhu především britský humor a fakt, že pro tvůrce není v podstatě nic tabu. A v neposlední řadě je tu můj oblíbenec Ben Miles v roli svůdníka Patricka, který je jednoduše neodolatelný. 90% ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom o partnerském životě a hlavně o sexu. V seriálu můžeme vidět pět velmi odlišných charakterů, hlavními postavami jsou však Jack Davenport (Steve) a Sarah Alexander (Susan) jako ustřední pár. Nicméně ostatní postavy jako sexuchtivá Gina Bellman (Jane) prostoduchý, ale na jiném místě přírodou obdařený lamač dívčích a ženských srdcí Ben Miles jako Patrick, nebo excelentní Richard Coyle jako Jeff s jeho sexuálními teoriemi a trapasy či Kate Isitt (Sally), která se bojí stáří a snaží se ulovit pořádného chlapa co nejdříve to jde, hlavnímu páru statečně konkurují a v mnoha případech je dokonce převyšují, obzvláště to platí u Jeffa Murdocka, který v několika dílech strhává pozornost jednoznačně na sebe a ostatní nechává daleko daleko za sebou. 1. série - 60%, 2. série - 75%, 3. série - 75% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Dvě z hlavních postav (Steve a Susan) jsou pojmenovaní po tvůrci seriálu Stevenu Moffatovi a jeho manželce Sue Vertue, producentce seriálu. (Tom Riddle)
  • Ačkoli některé scény se nenatáčely před živým publikem (například exteriéry a "nahé" scény), pořízené záběry byly puštěné živému publiku, a tak je smích při nich opravdový. To může být ovšem českému diváku jedno, protože u nás bylo Párování vysíláno bez původní zvukové stopy smíchu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama