Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Reese Holden dostala nabídku, o které se jí ani nezdálo, knižní vydavatel chce publikovat dopisy, které napsal její otec, samotářský spisovatel, své ženě až po její smrti. Když se však Reese vrátí do rodného Michiganu, zjistí, že se k jejímu otci nastěhovali nezaměstnaná studentka a rádoby hudebník… Otec se najednou stará více o své nové přátele než o své zdraví – najde k sobě otec s dcerou opět cestu zpátky…? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemne civilni snimek, bohuzel na stokrat ohrany tema udobrovani rodiny a v tomhle pripade sem tvurci nedali nic, cim by pribeh ozvlastnily. Navic mi neprislo, ze by na zacatku byly nak moc rozhadany a na konci ze by se jejich vztahy o tolik moc zlepsily. Ale i kdyz je pribeh ohranej, je natocenej docela zabavne a nenudi. Hlavni zasluhu na tom maj herci, Harris je klasicky perfektni, moje oblibena Zooey tu podava fakt perfektni vykon a Ferrell se mi v tyhle nekomedialni roli libil vic nez v Horsi uz to nebude, ale je fakt, ze sem cekal, kdy si stahne gate, popadne kytaru a zacne nekde vyrvavat. Na 4* to sice neni, ale jedna se o prijemnej snimek. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Winter Passing není asi pro každého, nekoná se žádná velká akce, žádné srdcervoucí drama. Je to dojemný příběh o pár citlivých a zranitelných duších, kterých možná potkáváme v životě hodně, ale tady se chvíli zastavíme a jen tak zlehka se pohybujeme kolem nich a přemýšlíme s určitou dávkou sentimentu o složitostech života. Zajímavá a nenápadná prvotina Adama Rappa s bezvadným hereckým obsazením a moc hezkým soundtrackem. A nad závěrem to jedno oko klidně zamhouřím. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A o čom to vlastne bolo? Pointa i so zápletkou vyzneli kamsi do stratena. Bolo to hlavne kvôli totálne slabej réžii v podobe šedivého dramatického spracovania. Ani ryba ani rak, scenár toho tiež veľa neporiešil. Na druhú stranu bolo aspoň zaujímavé vidieť Willa Ferrela v inej polohe ako komediálnej. Podpriemer. 40/100 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Poklidný komorní snímek, který nikam nespěchá a to je tuze dobře. Reese Holden dostává nabídku od vydavatelky 100 000 dolarů za publikování dopisů, které si mezi sebou psali její otec a zesnulá matka. A tak se Reese rozjíždí do svého rodného Michiganu, kde se setkává nejen se svým otcem (spisovatelem, momentálně přebývajícím v kůlně ), kterého vynikajícím způsobem ztvárnil Ed Harris, ale také s dvěma novými " nájemníky " . Shelly, nezaměstnanou bývalou studentkou jejího otce v podání lehce přehrávající Amelie Warner a hudebníka a skladatele křesťanského roku :o) ( skvělý Will Ferrell ). Co musím jednoznačně vyzdvihnout, to je ÚŽASNÝ herecký výkon Zooey Deschanel jako Reese Holden. Hodně milé překvapení! Postupem času se Reese opět sbližuje se svým otcem, ale hlavně se začíná vyrovnávat se svou minulostí. Kdyby si tvůrci poradili o něco lépe se závěrem, šel bych snad i na 5* , takto silné 4*! Podobný typ snímku: A love song for Bobby Long p.s. přestože snímek neřeší zrovna příjemné věci, mě nabyl hodně pozitivní energií.... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rodinné drámy nie sú žánrom, ktorý dvakrát vyhľadávam, no nakoľko zbožňujem zooey a jeden zo základného castu tu je ferrell, ktorý tiež veľmi v podobných filmoch nehráva, zaujalo ma to a išiel som do toho. a nie že by som bol sklamaný, lebo očakávania som vlastne žiadne nemal, ale nič mi to nedalo. iba som spoznal ďalšiu pomerne peknú a milú tváričku - amelia warmer - ktorú som predtým nepoznal, no bohužiaľ mala v tomto filme, plnom naozaj podivných podivínov, veľmi nepríjemne napísanú a nesympatickú postavu. harris je sympaticky vyšinutý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Příběh uchází, časem zapomenete očem to vlastně bylo. Will Ferrell tam hrál debila a jako komedie mi to vubec nepřišlo.. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

...ale docela to ušlo, jen ten Ferrell je chudák zaškatulkovanej coby komik saturday night live, takže v dramatu to trochu ruší (ale hraje překvapivě utlumeně), Harris je jasně nejlepším hercem v tomto snímku, podává celkem uvěřitelný výkon starého a zesláblého spisovatele...občas to má dobrou atmosféru, občas to nudí, občas to trošku pobaví...dobrej standart. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

U nezávislých filmů s malým rozpočtem je důležitý silný scénář. A pokud scénář nefunguje, pak je to velký problém, který nevyřeší ani lákadlo v podobě atraktivního hereckého obsazení. Snímek doslova překypuje nestravitelnou melancholií, kterou umocňují povrchně napsané charaktery postav a bohužel ani režisér tady nehraje první ligu. 30% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o cestě dcery k vlastnímu otci,pro kterého skončil život odchodem jeho ženy a rozptýlení mu mají přinést amatérský hudebník Will Ferrell a jeho bývala studentka .Čekal jsem ,že mě film chytne víc,ale nestalo.Spolehlivý výkon Eda Harrise.Za mě celkově 65'% a tři hvězdy. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Stokrát omílané téma dokola. Plno klišé a pár děr v příběhu. Když si k tomu přidáte konecnekonec. Přiznávám, že některé scény byly dojemné, ale přesto pár lidiček, které spojuje vztah k jednomu člověku a každý se potýká se svými problémy mě nedokáže dojmout. Extra body ovšem za rozbor života jako literárního textu a za (jak už tu padlo několikrát) maličkosti jako ruka v šuplíku, plán b a kotě v tašce. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Pokojná komorná dráma, ktorá človeka zahreje na duši. Príbeh je podaný s ľahkosťou a primeranou dávkou sentimentu. Nebudete síce zasypaní hlbokými úvahami, ale prežijete úprimné hľadanie cesty dcéry k otcovi. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak teraz neviem čo si mám o tomto myslieť. Popis hovorí jasne "komédia". No nielenže som sa počas celého filmu nezasmial / pár úsmevných okamihov to má / ale to nebolo spôsobené ničím vtipným. Okrem toho je to dosť melancholické a depresívne no ale aj napriek tomu čo som povedal je to dobré. Najhoršie je mať v srdci bolesť, prázdno a nevedieť dať svoje city najavo ... a ďakujem Zooey Deschanel bez nej by som o tento film asi nezakopol ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký slabší priemer. Scenár ako taký nebol zlý, ani to spracovanie - ale proste tomu niečo chýbalo, možno nejakú rozvetvenejšiu zápletku. Hlavná dejová línia bola dosť výstižná a v podstate všetko na rovinu nám naservírovali, takže človek nemá potrebu sa poriadne ani zamýšľať, prečo je to tak. Hoci vzťah Reese s jej ocom pôsobil zozačiatku naozaj záhadne, ale aj tam sa to čoskoro vyvŕbilo. Paradoxne ma zo všetkého najviac rozosmutnila scénka s Reeseným mačiatkom - to bol asi jediný okamih filmu, kedy som mal slzy na krajíčku. No a najlepšie boli scénky s Corbitom (Will Ferrell) - dodal celému filmu takú šťavu a dokonca predčil svojou rolou aj Reese (Zooey Deschenel) - a to už je čo povedať. Ale aj tak jeden z tých slabších filmov, kde sa v hlavnej role predstavila Zooey. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka to má těžké. Je v pasti, motá se v kruhu, neví co se sebou. Nějací chlapi, občas šňupnout, úniku není. Matka spáchala sebevraždu, což také nepřidá. Nakonec se vydá navštívit otce, i když rozhodně nečeká, že by si tím nějak pomohla. Jak to ale bývá, to nejméně očekávané se může stát. Návštěva rozkryje spoustu věcí a nebe se vyjasní. Docela povedený nezávislák. 75% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Civilní snímek, kde holka poznává několik rozličných osob včetně svého smutného otce. Takové klidné, melancholické s příjemně trhlým Willem Ferrellem a vždy výborným Edem Harrisem. Závěr sice mohli nějak lépe vyladit, ale mě se to prostě hodně líbilo, takový nějaký kousek ze života. 70% ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Príjemno nepríjemný film o ľuďoch, ktorí sa "oficiálne vzdali pozemských záležitostí". Trochu ťažkopádnym začiatkom sa rozbieha jedna osobitá výpoveď o tom, ako je možné žiť v zmierení sa s okolím a so sebou samým. Osobný film. Takže subjektívne hodnotenie. Za spomenutie stojí určite Ed Harris a jeho spisovateľ Holden, najmä však unikátny Will Ferrell so svojou tichou komikou a kôpkou (ne)šťastia a tou najdokonalejšou oranžovou čiapkou na svete! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vydala jsem se do hlubin filmografie Zooey Deschanel a objevila tento prazvláštní kousek, který vypráví o zahořklé dívce bez kladného vztahu ke svým rodičům spisovatelům.. Po dlouhé době se vrací zpátky domů, kde nachází věci naprosto jinak než je opustila a nepříliš dobrovolnou cestou se vydává poznat pravou tvář svého otce.. Americký nezávislý snímek, který se ztratí ve změti podobných filmů.. Eda Harrise bych ale vážně nepoznala, chybí mu tolik typická holá hlava :-) ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Tak duo bratrů Rappových jsem si nemohla nechat ujít. :-) (I když jsem počítala s tím, že Anthony bude mít nějakou párminutovou roli.) A výsledek se mi líbil. Atmosféra filmu je velice poklidná, a jelikož ji nevídám každý den, nevadila mi, či spíše naopak. Kdybych měla říci tři věci, jaké mě na filmu nejvíce zaujaly, byly by to Zooey Deschanel, o níž jsem nikdy předtím neslyšela, Anthony Rapp (ano, on a jeho tříminutová role) a přesně ty maličkosti, o kterých píše triss. * * * * ()

Reklama

Reklama