Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětice vězňů má být přepravena speciálním vězeňským vagonem napojeným na civilní vlak s cestujícími. Všichni odsouzenci si odpykávají mnohaleté tresty za těžké zločiny od masové vraždy přes žhářství až po organizovaný zločin. Výjimku mezi nimi představuje Luke Sinclair (Dorian Harewood), který se do vězení dostal, protože vzal spravedlnost do svých rukou a zbil vraha své rodiny. Když vězni během cesty převezmou kontrolu nad vlakem, stane se tento nezlomný muž pevně věřící v právo a spravedlnost jedinou šancí ohrožených cestujících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

choze 

všechny recenze uživatele

"BYL BYCH RADŠI, KDYBYCHOM LETĚLI." - "OD TÉ DOBY, CO SPADLO TO LETADLO S VĚZNI VE VEGAS, S TÍM NIKDO NECHCE NIC MÍT." Tvůrci i distributorem (viz. obal DVD) přiznaná videokopie CON AIRU přesunutá do vlaku. Najdete tu jak motiv transferu vězňů, z nichž jeden je mafián a zorganizuje útěk, zatímco jiný vězeň je hodný a útěk sabotuje, tak plešatého psychopata (a narážku na Hannibala Lectera), scény představování vězňů při nástupu do vlaku a stejné záběry z podhledu při usazování vězňů ve vězeňském vagónu. Scénář, který hodně dluží i PŘEPADENÍ 2 či SPLAŠENÉMU VLAKU, je prachbídný, akce je jen málo a ani bych ji nenazýval akcí, nebyly prachy dokonce ani na jediný výbuch, který scénárista předepsal (a režisér - stejně jako Harewoodův skok do vlaku z motorky - hodně trapně opsal), takže pochválit lze jen obsazení řady béčkových xichtů a pokusy o humor, které tu vyjdou ("ZABIL 14 LIDÍ V PůJČOVNĚ AUT. PRÝ NEBYL SPOKOJEN S JEJICH SLUŽBAMI." - "VIDITELNĚ NEBYL. "), tu brutálně ne (vězeň, který se vyjadřuje jen hláškami z filmů v podání Clinta "Ice Cream Mana" Howarda, nikoli Reggie "Phantasm" Bannistera, jak píše Vitason). Zato, že jsem se díky rozpoznávání všech těch vykrádaček ani moc nenudil, dávám tu jednu hvězdu. To ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zetková verze Con Airu přesunutá do vlaku. Škoda, že ne v režii schopnějšího tvůrce, protože potenciál na slušnou švandu se tu určitě nabízel. Mimo pár odkazů na Con Air které už tu někteří zmínili ve svých komentářích už toho moc nepobaví. Royal oaks entertaiment se prostě nezapře a tak nevím už po kolikáté posloucháme ten stejný hudební podmaz a díváme se na scény vybrané z jiných filmů. Plusem je určitě záporák v podání Roye Scheidera, který sice už ke konci své kariéry padnul do pěkný žumpy, ale aspoň měl nějaký charizma a herecký schopnosti. Oproti tomu hlavní hrdina Dorian Harewood je nesympatický a nezajímavý. Ale zase abych jenom nenadával, tak občas se člověk tý trashový demenci zasměje. Hlavně na konci, kdy mají všichni kecy jaká hrozí strašná katastrofa a jak ten vlak smete nádraží z povrchu zemskýho a je z toho ve finále jenom takový malý naražení s pěkným modýlkem vláčku. Takže na repete nakonec nenáročné a celkem i pobavené dvě hvězdice.30% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nebyl to nejhorší film... mělo to logickou linku, někde lehce vybočující a nablblou, ale přeci jen svou a poměrně akční..! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když někdo někoho vykrádá a otevřeně to přiznává, je to skutečně zloděj? (,,Od doby, co spadlo to letadlo s vězni ve Vegas, tak s lítáním nechce nikdo nic mít.") Jasně pokud to není opravdový zloděj, který své úmysly oznamuje svázanému majiteli trezoru, do kterého se právě snaží dostat, ale pokud je to zloděj filmový, tak bych to klidně toleroval. Jenže pod podmínkou, že onen zloděj vykrádá nějaký film s láskou, nadhledem a nebo dokáže být chytřejší než originál. Uprchlíci nesplňují ani jedno. Ve zkratce řečeno je to jen další chudokrevné béčko, na kterém se totálně podepsal nízký rozpočet a všechno působí hrozně amatérsky až směšně a z hnoje to nevytáhne ani účast Roye Scheidera ani postava vraha, který mluví ve filmových hláškách v podání zmrzlináře z Phantasmu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadalo nadějně ze začátku, pak se to proměnilo na parodii na Con air s černochem, béčkovýma vězněma, starou škeblí co si hraje na to, že ji je dvacet a malej harant vhodnej na proplesk ve vlaku aka Con train. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Con Air vo vlaku? To znie lákavo aj vo videobeckovom prevedeni. Ale vysledok je strasne trapny. Je tu viacero povedomych xichtov zlozenych z exhiezd o ktorych ste si mysleli, ze su uz mrtvi (a dnes uz väcsinou su), pribuznych slavnejsich hercov (Howard, Swayze) a cele to korunuju zaverecne obrazove titulky v ktorych na priradia mena k no name hercom o ktorych ste nikdy nepoculi. A v hlavnej ulohe je nejaky necharizmaticky blackneger. Z hercov proste nezaujme nikto. Dokonca aj Howardove citovanie hlasok z inych filmov je ovela trapnejsie ako Arnieho citovanie svojich vlastnych hlasok v Expendables 2 a 3. Na Pacinovu Atiku sa absolutne nechyta. Technicke zazemie oproti sucasnym DTV filmom vyzera profesionalne, ale cco z toho, ked reziser je vemeno a v jeho podani su akcne sceny tragicke. Kazdy striela ostosest, nikto poriadne nic netrafi. Obcas to vyvola usmev, ale väcsinou som len krutil hlavou nad tym, co za voloviny su si schopny niektori ludia kupit na DVD. Ale aspon vdaka tomu som mal moznost vidiet film s CZ titulkami z kvalitneho zdroja. :)) Asi najviac ma pobavilo klise, ked hlavny hrdina na konci najde novu zivotnu lasku a spokojne s nou odchadza zo zaberu prec aj ked predtym cely film trpel kvôli tomu, ze mu vyvrazdili rodinu. Vysledkom je klasicky film under PG-13, cize ak mate nad 13 rokov, tak to je nepozeratelna sracka. 0/10. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrný thriller, který nemá čím zaujmout ani co nabídnout. Otřepaný námět, nudný děj, průhledný konec, herci nijací. Pokusy o vtip jsou spíš trapné. No, prostě se nepovedlo. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Jasně, je tam znát, že autoři filmu si "trošku" odpůjčily námět i pár scén od jiných filmů. Jasně, že film není žádný megatrhák. Jasně, je to poměrně blbost, ale přesto přezevšechno jsem si u Uprchlíků příjemně odpočinul a docela i pobavil. I když, kdyby tam nehrál Scheider, tak bych si filmu asi ani nevšim.45% ()

ktzc 

všechny recenze uživatele

Stěží dávám jednu hvězdu. Tenhle film je tak levný béčko až to hezký neni a vykrádačka snad všech filmů které mají něco společného s přesunem vězňů nebo s vlakem. ()

bažant 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se tím, že Roy Scheider zrovna zemřel, nechal ovlivnit, vyslyšel volání Vapet vás baví a zakoupil film Uprchlíci. Byla v tom možná i špetka nostalgie, protože pro Scheidera mám od dob Čelistí jistou slabost, i když všechny jeho pořádné filmy mají na krku už nějaký ten křížek ... Na Uprchlících je vidět, co se natočí, když chybějí peníze - všechno je jen naoko, dosti amatérské a na pohled i vážné scény spíše směšné. Škoda. Mohl to být možná i celkem dobrý thriller, celá zápletka (i když hodně okopírovaná ze slavnějších filmů) není špatná, bohužel situaci nezachraňují ani herci, a to včetně Roy Scheidera. Budiž mu země lehká, já na něj však budu raději vzpomínat ne jako na "uprchlíka" ... ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Děkuji všem zdejším komentářům. Předem jsem byl varován, ale takový nátěr jsem nečekal. Zapomeňte na akční cosi, tohle je parodie jak svině, Con Air a Přepadení tomu dýchá na záda tak silně, že jsem chvílemi čekal, kdy se objeví "Kurva Steven Seagal" a začne úřadovat. Většiny herců je taková škoda, že si říkám jestli to nedělali grátis pro charitu. Tady se kradlo ve velkém, ale nezastírá se to originalitou a to se mi líbilo. ()

majakmp3 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní jednohubka. Film na svůj věk svižně odsýpá, má dynamiku a pár nápadů (např. chování duševně narušeného vězně). Také hudba byla docela slušná a přispívala k akci. Bohužel dílo trpí i velkou kupu nelogičností a nesmyslů. Např. v 57 minutě jsou všichni padouši venku, daleko od vlaku. Kladákům se podaří ovládnout lokomotivu a odjet. Záběr na rychle akcelerující vlak, střih na exteriér a další střih na řítící se vlak, ve kterém, kde se vzali, tu se vzali, gauneři spěchají jídelním vozem směrem k lokomotivě. Další hrůza: 1 hod. 17 min. - Vlak jede odhadem 80 Km/h, narazí na zarážku na konci kolejí a projede zdí budovy. Celkem zastaví na pár metrech a vše, co se stojícím cestujícím stane je, že upadnou - pěkná ukázka toho, jak si filmaři představují, že by mohly fungovat fyzikální zákony. Už vůbec se nechci rozepisovat o neprofesionálním chování policie i banditů. Také představa, že řízení důležitého železničního uzlu je svěřeno pologramotnému brigádníkovi, mi přijde úsměvná. Celkově se to ale dalo. Za mě 55%! ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Snaha o akci je patrná z každého záběru, když ale chybí peníze, jde to ztěžka. I přes všechny kiksy - 3 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama