Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pohledný pan farář ujme svobodné matky s děckem, ještě netuší, jakým zlomyslným pomluvám bude vystaven. Ale je rozhodnut pečovat o přítelkyni svého bratra, jenž dlouhodobě odjel do Ameriky, aniž tušil, že se stal otcem, navzdory všem nesnázím.... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Ony 

všechny recenze uživatele

Námět i zpracování jsou srandovně naivní, ale přesto to nepůsobí vyloženě tupě, protože tu jsou skvělé podvratné momenty a epizodní postavy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zvýšená filmová produkce v závěrečném období její svobodné existence vyžadovala vedle velkých a mimořádných témat i nenáročné příběhy, určené především širokým masám. Režisér Miroslav Cikán si mezitím v uměleckých kruzích vybudoval slušnou pozici i pověst schopného rutinéra a přesně to vyžadovala adaptace stejnojmenného románu Marie Křížové. Přestože se v něm autorka pustila i do závažnějších problémů, jako byla otázka svobodného mateřství, nepodařilo se navázat spojení s diváky, kteří dali přednost jiným, nepochybně zdařilejším filmům. Stojí-li někdo za pozornost, pak je to Nataša Gollová, která si překvapivě zahrála vysloveně negativní roli vypočítavé továrníkovy dcery Mary. Zbytek už tak zajímavý bohužel není. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak pravil J.Marvan coby továrník: "To jsme my, Češi, zůstáváme klidní, i když nás řežou." N.Gollová nedokáže být pořádná mrcha v roli, které běžné hrála její kamarádka A.Mandlová, a V. Prunera (Artur) by hned brali do Divadla Járy Cimrmana. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Láska a odloučení. Když dva se rádi mají, i v lednu je jak v máji. Mladý pár v tomto filmu to ale nemá tak lehké. Ještě než se stačí vzít, mladík jede do Ameriky za prací a mladá zůstane doma, bohužel těhotná. Po porodu odejde k snoubencově bratrovi- faráři, žije na faře a stará se o domácnost. To dá vznik pomluvám. Mladý inženýr se v Americe pustí do práce, dopisy od snoubenky mu zadržuje šéfová (Gollová), která je do něj zamilovaná. No a to je vše, dojde ke krizi a nakonec k happy endu. Gollová se svými zamlženými pohledy do nikam je velkým zklamáním, nicméně Glázrová to hraní taky ještě moc neumí. Nejpřesvědčivějším je asi Boháč v roli faráře, a Marvan, který koneckonců zahraje vždy vše na jedničku. Oddychovka na neděli. 60% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Romantické drama svobodné matky v časech dávno minulých, kdy takové hříchy společnost nepromíjela. Dalším znakem té doby byla nezaměstnanost, která nutila mladé muže opouštět své milé a cestovat za výdělkem do rozvíjející se Ameriky. Herecky byl mladý pár Glázrová - Dohnal celkem nezajímavý. Tentokrát hrál prim strýček dítěte farář Ladislav Boháč. Zápornou postavu zamilované sokyně si velmi nepřesvědčivě střihla Nataša Gollová a z druhé strany ji sekundovala nenávistná v pomluvách se vyžívající venkovská chasa. Výprava byla klasická i když část příběhu se odehrávala v krásném přírodním prostředí Českého ráje, příběh byl jednoduchý, naivní a předvídatelný, určený hlavně pro ženy a fandy červené knihovny. A taky jako odpolední oddechovka pro mne. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová v poněkud netradiční roli zlé mrchy, nebo alespoň dívky, která si hraje na zlou. Ovšem stejně tak, jak Gollová nedokázala nikdy dobře zahrát romantickou roli, tak ji nešly ani role záporné, kralovala pouze komediím a to není tento případ. Glázrová se ještě pořád hledá a prozatím hereckým umem neoslňuje. Samotný příběh muže, který odjel do Bolívie a doma zanechal čekající milou, není nikterak originální a už vůbec ne dobře zpracovaný. Herecké výkony jsou chabé (snad s výjimkou Heleny Bušové v menší roli zákeřné šenkýřky). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

No, v tehdejší době se dostat snadno do Bolívie a pak zas ze dne na den zpátky, ta pošta taky chodila dost rychle a pravidelně... Ale jinak je zápletka dost zajímavá, i když se dopředu mohlo tušit, jak to dopadne. Nataša Gollová tentokrát v záporné roli sobecké zamilované slečny. A Vilém Pfeiffer se ukázal jako pěkný syčák... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Já jsem si říkala že je mi to prostředí nějak povědomé. A on je to krásný český ráj. Věřím tomu že si Glázrová s tím pobudou museli skotačení po skalách užívat za tak slunečného dne. A takové vzbouření na vsi už asi v současnosti není. Všichni brejlí do počítačů a mobilů. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, není to moje parketa, tyhle filmy, ale zase musím na férovku uznat, že mne to zaujalo. Herci byli dobří a záběry ve skalách hezké. Takže hodnotím v horní polovině. ()

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

9 z 10 lidí má názor že život za první republiky byl krásný . Laskavý lidé ,krásná řeč atd . Sice je to film ale já jsem viděl ve filmu dav lidí který chce  lynčovat  ženu jen proto že má dítě za svobodna. ()

Reklama

Reklama