Televízna adaptácia veršovaného románu A. S. Puškina. Príbeh ruského šľachtica Onegina, ktorý príde z Petrohradu na vidiek, kde sa doň zaľúbi mladé dievča Tatiana. Onegin však urazí jej čistý cit. Po rokoch, keď sa opäť stretnú a Tatiana je už vydatá, ponúkne jej Onegin svoju lásku, ale ona ho odmietne. Celý príbeh rozpráva básnik, ktorý je po celý čas hrdinovým spoločníkom a presne neurčeným alter egom. (oficiální text distributora)

(více)

Hombre8

všechny recenze uživatele

Nedá se to vydržet. Nejen proto, že o příběh o ničem, kecy o ničem (možná o něčem byly před těmi dvěma sty lety, ale to už jaxi...) ale jaký má význam hledět na film, kde střihač, asi aby to bylo delší, zařazuje tytéž záběry vícekrát, jako v nějakém manipulačně-propagandistickém dokumentu. ()

plechulka

všechny recenze uživatele

... v jedné zapomenuté TV inscenaci stojí Jaroslav Hanzlík před zrcadlem a vede tento monolog: "Zrcadlo, zrcadlo, pověz mi, kdo je na světě nejkrásnější..... JSI MUŽNÝ A KRÁSNÝ, ALE TEN JURAJ KUKURA - JOJ!!!" Takže za mne kdysi i nyní - JOJ! - a jinak nezpochybnitelná kvalita bratislavských TV incenací, které nás seznamovala s klasickou literaturou i divadelními hrami. ()

Autogram

všechny recenze uživatele

Roztopašná petrohradská spoločnosť je spočiatku až príliš rozpustilá, kamera blúdi, hľadá objekt, neskôr je to lepšie, vážnejšie. Kukura a Jamrich sú veľmi presne obsadení, ostatné postavy tiež nerobia veršovanému dielu hanbu. Len ma to občas bavilo menej, ako som predpokladal. To ale nemôžem povedať o špičkovom závere. Hudba Mariána Vargu bola v inscenácii ako päsť na ako, no dával tomu takú zvláštnu šťavu. –––– Ja milujem vás. Láskou brata. A možno ešte nežnejšie. ()

Flego

všechny recenze uživatele

Veršovaná dráma spĺňa predpoklady na úspešný film, trochu ma dráždil spôsob natočenia. Možno to chcelo skúsenejšiu réžiu. ()