Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie podle povídky německého autora Petera Abrahama. Hrdinka inscenace, která vznikla podle povídky německého autora Petera Abrahama, nese jméno pramáti Evy. Má prostý životní sen, který opovrhuje všemi feministickými snahami: chce svůj život věnovat lásce a rodině. A vařit svým milým dobrou a zdravou domácí stravu. Za svým cílem jde s pozoruhodnou důsledností a volí leckdy i velmi svérázné postupy, aby nakonec stanula po boku muže „zcela nevšedního". Ale inženýr Kalibán, k jejímu velkému zklamání, hledá svoji výjimečnost spíše v nenápadnosti. Jejich poněkud nekonvenční manželské soužití se stává svéráznou základnou pro rozvoj osobitých schopností obou partnerů, jejichž štěstí paradoxně nerozvíjí jen ve vysněném tichu čtyř domácích stěn. Eva svou kuchařskou vášeň posléze využívá i k prospěchu spolupracovníků svého muže, z něhož se – i jejím přičiněním – stane muž nevšední a obdivovaný. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Párkrát jsem se zasmál. Inscenace byla neobyčejná v tom, že zde zazněla píseň od ABBY, bylo zde vidět plakát na Coca-colu, nechyběla zmínka o Floridě... Jen je mi divné, proč v roce 1978, kdy už se běžně natáčely barevné pořady, ještě vznikla černobílá tv inscenace. Kdyby zde existovaly půlhvězdy, dostal by pořad 2,5. Takhle by bylo značně nefér dát tři hvězdy, proto dvě. Prostě 50%, takže pod průměr to nejde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem chtěl tichou a nenápadnou svatbu." Touhy pana inženýra však nejsou důležité, neboť Eva chce svatbu velkou, s vyhrávající kapelou a když bude pan Ing. hodný, tak se během obřadu může leccos dozvědět o existenci strategicky utajovaného dítěte nevěsty. Na mne to tedy působilo jako nepříliš povedená povídka z Bakalářů a ač má chutné jídlo mé nekonečné sympatie, tak bych raději držel hladovku, než se nechal krmit vyčůranou budoucí první dámou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva ani průšvih, ale co mě vyloženě rozčilovalo, to byl mimo obraz pronášený komentář Dagmar Veškrnové, která ho četla stylem žákyně páté třídy vyhnané před tabuli. Možná to byl úmysl, možná ne, ovšem vadilo mi to o dost víc než velice slabá, takřka žádná pointa. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Manžel nechtěl být nenápadný, manžel chtěl být idiot. Ono je to častokrát mnohem pohodlnější být za ovci. Na druhou stranu, když na sebe člověk pořád upozorňuje, tak to taky není dobře.Taky jsem si myslela, že jde o jednu Bakalářskou povídku. Písnička od ABBY mě mile překvapila. Daše Havlové to v závodní kuchyni slušelo. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dagmar Pohlreich Veškrnová jako bojovnice za kvalitní stravování. Hm. Jediným výsledkem sledování této inscenace bylo to, že jsem dostala hlad. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Oprostil jsem se od předsudku, že hlavní roli ztvárnila hvízdající hradní štětka a film jsem shlédl. Přetrpět se to dá, i když žádná sláva to není. Jednou či dvakrát jsem se dokonce i zasmál. i když dohromady to za komedii snad ani považovat nelze. Vychcaná ženská, která přes žrádlo sbalí chlapa, protože ji nedávno opustili jiní. Nastěhuje se k němu a až v den svatby ho postaví před hotovou věc a jen tak mu oznámí, že mu do manželství nasadí kukačku, kterou mu doposud tajila. V práci mu udělá ostudu tím, že coby kuchařka v podnikové závodní jídelně záměrně znehodnocuje obědy, aby si prosadila svoje. Podprůměrné 2 * a 40%. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Působí to jako taková příliš natahovaná bakalářská povídka. Nějaké ty náznaky humoru tam byly, ale vzhledem k více než hodinové stopáži jich rozhodně bylo příliš málo. Navíc pointa v podstatě nulová, dokonce slabší než u většiny bakalářských příběhů, a to už je co říct:-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uchazejici jakoze komicka studiova aktovka. Dasa se dala prezit. Ale ze bych to nekomu doporucoval...to nevim. Za me 2+. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Kdo vymyslel to stupidní komentování, ten by zasloužil nakopat do někam. A ještě to nazývání manžela příjmením, to byl děs. Ona vůbec hlavní hrdinka kráva jak vůl. Je to dost škoda, protože jinak to bylo vcelku zábavné. ()

Reklama

Reklama