Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická a půvabná Vanda Karhanová má díky svému vzhledu problémy v každém zaměstnání. Když se tedy chystá nastoupit na nové místo, rozhodne se podobným potížím rázně předejít. Upraví se a obleče tak aby, si jí muži nevšímali a nevěnovali jí pozornost. Netuší, že si tak způsobí potíže ještě větší a to nejen proto, že se teď až příliš nápadně podobá milionářské Čechoameričance Ruth Baretové, která utekla z domova, aby se nemusela provdat. Nejprve je Vanda omylem zatčena a končí na policejní stanici, takže se nemůže vrátit do práce. V továrně ji podezřívají, že zmizela s velkou částku, kterou jí svěřili, aby ji uložila v bance. Potom celou situaci zkomplikuje příjezd skutečné slečny Baretové.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodně suchá i když lidová, místy však velice bláznivá, ale i dosti nepřehledná komedie v čele s komicky potřeštěným diblíkem Věrou Ferbasovou, a to hned ve dvojroli. Tyto a podobné filmy vážně nemusím a ani tento humor se zesměšňováním se za každou cenu mně není nějak blízký. Skoro bych ho přirovnal ke všem těm dnešním Rychlým, Novotným, Suchánkům, Žilkovým aj. Věra Ferbasová - klaun, ve své době možná byla 'IN', dnes to však už celé působí poněkud směšně a lacině-:)) Tenkrát to tak ale lidé samozřejmě nebrali, byla jiná doba.. Ferbaska opravdu hrála většinou v nenáročných filmech ne příliš valných kvalit, převážně pod dohledem svého objevitele Slavínského, s nímž natočila přes dvacet filmů. Slavínský vůbec v té době správně odhadl její možnosti a vytvořil z ní typ naivního dívčího klauna, kterého když slyším pištět, tak ihned přepínám. Vše na jedno brdo, s maskami a převleky. Vážné a charakterní role role zatím nikde. Skutečně se mi líbila až jako zralá třicátnice ve filmu Zlaté dno v posl. vzájemné spolupráci se Slavínským. Teno film mě tedy příliš nevzal a nezaujal. Šléglův scénář také ne a nezachránily to tentokrát ani herci jako Pištěk či Dohnal. Ze začátku dostal docela velikou příležitost figurkář Dvorský v roli disponenta. Jediný, kdo se mně snad líbil, tak to byl policejní inspektor v podání Jaroslava Marvana, který byl stále stejně dobrý a komický jako v jiných filmech. Koho jsem tu ještě postřehl, tak to byl v menší roli Vladimír Šmeral a malý kluk Antonín 'Strýček' Jedlička. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Byli filmy, ve kterých Věra Ferbasová ukázala, že je dobrá herečka a ne jen přihlouplý klaun. Tenhle film to ale rozhodně nebyl. Možná to chtělo lepší scénář a režijní vedení. Komické situace, kde se Ferbaska nejen převlékala, ale střihla si i dvojroli a také mluvila cizím jazykem, jsou zaručené situace, ale nesmí se spoléhat jen na jejich sílu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Třetí setkání oblíbeného páru Věry Ferbasové a Jiřího Dohnala nyní zastínil, podobně jako v Uličnici, fakt, že oba z partnerů nezískali vyrovnaný prostor. Stejně, jako se Věrka soustředila na několikeré převleky dívenky usilující o svého letce, nyní se maximálně soustředila na opravdovou dvojroli. Pomineme-li, že dvoj a více role bývaly doménou Vlasty Buriana, po pouhých pár letech u filmu také Ferbasová dokázala zvládnout tento stěžejní úkol. Už nebylo nutné doplnit její komedii o scénku s převleky, aktuálně mohla na ploše celého filmu vytvořit dvě zcela odlišné postavy. Fenomén Čechoameričanů si samozřejmě zaslouží také širší pojednání, ale ke každému filmu to chce střídmého ukrajování, jinak by to bylo pro ČSFD plýtvání ;) ()

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Komedie psaná Věře Ferbasové na tělo. Bohužel místo, aby se scenáristé snažili vytvořit pro tuto herečku dobrou příležitost, slepili množství crazy situací a nechali Ferbasovou hrát, jak cítí. Vznikla tak nesourodá tříšť absurdního příběhu se spoustou záměn a nedorozumění. Věře Ferbasové to sluší, ukazuje ze svých půvabů více, než bylo tehdy v kraji zvykem, ale na opravdu dobrou komedii to nestačí. Ostatní herci v tomto filmu tvoří tu lepší, tu menší kompars. Věra Ferbasová komický potenciál měla(!!!) - Mravnost nade vše, Andula vyhrála, i ty druhořadé komedie drží pohromadě pouze ona a je škoda, že se z ní stala jen třpytivá hvězda Slavínského filmů (a těch, kteří tyto filmy, podobné si jak vejce vejci, napodobovali). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Předválečná Věra Ferbasova mě jako typově poněkud jednosměrná herečka nikdy moc nebrala, přesto mě její tehdejší lidově líbivé typy třeštidel nijak neuráží a neznechucují. A to platí i pro dvojroli v této crazy komedii se zřejmě největší hustotou záměn a omylů pokud jde o český film a možná nejen ten předválečný. Ztřeštěná podívaná plná intrik, popletených únosů, zmatených zatčení, útěků a záměn už sice z dnešního pohledu není zdaleka tak třeskutě vtipná a zábavná jako před více než sedmdesáti lety, přesto zůstává milou blbinkou, která staromilce neurazí. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Na pozadí důmyslné záměny zámožné Čechoameričanky a chudé pražské úřednice s lehkostí a vtipem rozehraná převleková partie, které vévodí sympatická Věra Ferbasová. S trochou nadsázky lze tento skromný film přirovnat k známějším a bezpochyby zdařilejším crazy komediím, už proto, že nabízí sérii skvěle vypointovaných gagů v kanceláři, ve vile a na policejním komisařství. Tedy i vtipné momenty, záměny, omyly, intriky a akční podívanou. Tak proč ten odstup? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když si v titulkách přečtu jméno Věra Ferbasová, tak očekávám, že nastane velká legrace. Ale legrace se mi moc nedostávalo. Ze záměny osob a nejrůznějších převleků se dá udělat daleko víc. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Smíchov, Hradčany, Radlice, Jinonice a Malá Chuchle. (dyfur) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Veru Ferbasovou mam rad, tento film se ale moc nepovedl. Slaby a misty chaoticky scenar, matne herecke vykony, minimum vtipu. Strasna krec. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s Věrou Ferbasovou v titulní dvojroli. Nesourodý překombinovaný příběh tvořený řadou omylů, záměn, únosů a zatčení. Čeho je moc, toho je příliš. I když obsazení bylo špičkové, herecky mě upoutali spíš představitelé malých rolí. U herců zvučných jmen jako je Pištěk, Filipovský či Marvan se dobré výkony předpokládají, ostatní mohou jen překvapit. Námět byl dobrý, ale mezi všemi těmi převleky se humor i vtip kamsi vytratil a výsledek byl chaotický. To říkám i přes to, že tyto staré filmy i Ferbasku mám moc ráda. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Ferbaska ve své klasické roli, jak ji diváci znají nejlépe - tedy role plná gagů, převleků, ztřeštěnosti... Ona jediná zde alespoň do určité míry zaujala, zbytek filmu (jak herci, tak především scénář) za mnoho nestojí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Herectví Ferbasové se mi hodně líbí, protože z ní ta veselost a energie jen tryská... Směju se jen ji vidím. Ale přeci jenom, považovat ji za krásku, ze které jsou všichni muži paf, mi přijde dost odvážné. Dvě scény neměly chybu - strážníci s plechovým odznakem "městská jatka" a ten věštčin brunet, který se během pár minut přebarvil na kaštanovo. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem na dvě hvězdičky, ale ty amatérské mdloby pana Kreuzmanna s tím "konec" mě dodělaly. Velice slabé, naivní, překomplikované až někdy k nepřehlednosti. Vlastně jsem se snad zasmál akorát Marvanovu vtipu s mrtvicí. Samozřejmě Jiří Dohnal, miláček tehdejších žen, ale jako herec absolutní nula. Ferbasovou jsem mohl jen litovat, že se k něčemu takovému propůjčila, ale takové převleky k ní občas v jejích rolích bývaly ušity. Neznám pochopitelně předlohu, asi by se dala těžko dnes obstarat, ale jak si někdo mohl něco takového vymyslet? ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dávám sice 3 hvězdičky, ale časem se to možná změní... Poprvé se mi film moc nelíbil, poté to bylo lepší... Typická "interiórovka" s Ferbaskou a Dohnalem... Tato dvojice byla asi diváky dost oblíbená, o čemž svědčí více filmů, kdy se objevili pospolu. Př. o mnoho slavnější "Uličnice" - jak se mi dříve ta operetka líbila, dnes bych asi upřednostnila méně známou "Vandu". Dějově nic objevného, ale některé scénky + dialogy jsou úsměvné. 59% ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Méně známá bláznivá komedie ze třicátých let tak báječně zamotaná a pitomá, že je to nakonec docela kouzelné. Samozřejmě, kdyby tam nehráli všichni ti báječní herci, které mám rád, v čele s kouzelnou Věrou Ferbasovou, tak by to byla totalní kravina. ()

Reklama

Reklama