Reklama

Reklama

Vždy dokázal zajít o kus dál, aby nastolil spravedlnost... Drsný detektiv Buddy Manucci (R. Scheider) vede speciální policejní útvar, který jde po zločincích, jimž ve vězení hrozí sedm a víc let. Postupně rozkrývají rozsáhlou zločineckou síť a dostávají jednoho gangstera za druhým. Vůdce organizací však začne znenadání někdo unášet v přestrojení za policisty a žádat o výkupné. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy gangsteři odhalí jednoho z Buddyho parťáků, který je následně i zastřelen. Činnost Buddyho útvaru je poté sice dočasně pozastavena, jeho odhodlání dopadnout vrahy svého přítele ale nikoliv… Sedm a víc z roku 1973 je nepřímým pokračováním úspěšného filmu Francouzská spojka a vzniklo mezi jejími oběma díly. Není také náhodou, že se postava Roye Scheidera jmenuje stejně – Buddy. Kvůli problémům s autorskými právy mu však bylo změněno příjemní z Russoa na Manucciho. Režisérem snímku byl Philip D’Antoni, producent zmíněné Francouzské spojky ale také filmu Bullittův případ se Stevem McQueenem z roku 1968. Ve všech třech snímcích, na nichž se D’Antoni podílel, vyniká skvěle natočená automobilová honička. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Lima 

všechny recenze uživatele

Dnes již téměř zapomenutý, ale opravdu vynikající policejní thriller staré drsné školy. Roy Scheider tehdy ještě šel z filmu do filmu coby prvotřídní hvězda, s ksichtem ještě neznetvořeným plastikou, příběh je správně přímočarý a temný, v tradici těch nejlepších dílů ´Drsného Harryho´ a nechybí zde ani automobilová honička, která se co do intenzity vyrovná, či dokonce předčí ty legendární v ´Bullitově případu´, či ´Francouzské spojce´.A některé scény jsou zde zinscenovány tak originálně (přepadení v myčce aut, výslech v nemocnici), že jsem něco podobného ještě v žádném jiném filmu neviděl. A to se cení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Slavnou honičku jsem už znal z youtube. Včera večer film běžel na kanálu Prima Cool, takže se mi naskytla příležitost vidět to konečně celý. Mam rád tyhle kriminálky ze 70. let. Jsou drsný, obsahujou dost násilí a maj takový svý kouzlo a atmosféru. Tuhle detektivku bych zařadil k průměru. V 70. letech se rozhodně natočily lepší kousky, kde bylo víc akce, víc napětí, víc násilí a lepší herci. Roy Scheider je sice výbornej, ale zbytek herců žádnej zázrak. Tim ale nechci říct, že by snad film nebyl dobrej, ale najdou se i lepší. Jestli máte rádi kriminálky ze 70. let, rozhodně film stojí za vidění. Jinak mě dost překvapilo, když jsem se tu podíval do profilu režiséra, že nic jinýho nenatočil... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosféru sedmdesátkových kriminálek, ale snad žádná u mě nikdy nedosáhla na víc než tři hvězdy, protože dějově mě až nepříjemně často nudí a odzívám i všechny ty slavné honičky. A SEDM A VÍC mě nudilo už úplně, i když některé scény tu - i díky nepříjemné hudbě - působí až hororově (úvodní akce, 2x automyčka). Plus ta honička mi přišla hodně opsaná od BULLITA. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud jste producentem Bullittova případu a Francouzské spojky, dá se od vás očekávat něco takového. D'Antoni posouvá příběh raději obrazy než slovem, Ellis spouští neurotické smyčce, když jsou auta v myčce, Richard Lynch pouhým vzhledem příkladně psychopatí a Scheiderův charakter jakožto šéfa policejní jednotky nestandardních metod nejlépe vykreslí scéna, kdy při honičce nerespektuje stopku. Apropo, car chase uprostřed filmu naprosto luxusní. Dva pontiaci se prohánějí New Yorkem jak Blesk McQueen nedávno ve Friscu, klaksony troubí, pneumatiky kvílí, motory burácejí a vyvrcholení vzdá hold tragickému konci Jayne Mansfield. Trošku si zasním, jak by to vypadalo, kdyby to dostal do ruky Friedkin.. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Díky jménu režiséra logicky někde mezi Bullitem a Spojkou, honička slušná, ale holt NY není Frisco. Dobré, ale nijak zásadně vrývající se do paměti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Typická sedmdesátková kriminálka se vším co k tomu patří. Máme tu takový ten klasický pomalejší rozjezd který je pak vykompenzován pár podařenými sekvencemi. Nevyčnívá to nijak výrazně z tehdejší tvorby, ale minimálně kvůli té zdařilé honičce a závěrečnému rozuzlení to za sledování stojí. Navíc v jedné ze svých prvních rolí se tu jako protivník Scheidera objevuje můj oblíbenec Rychard Lynch který se snad s tím svým typickým psychopatickým kukučem už musel narodit. Na lepší 3* to v pohodě vystačí.65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to dve uzasne sceny (autoumyvarka, nahanacka) aj vyborny namet. Ale nieco tomu chyba. Ako zamyslany spin off Francuzskej spojky je to na hranici s trapasom. Viac to pripomina menej vydarene diely Dirty Harryho (akurat bez megasupercool ustredneho hrdinu). Proste spotrebna zanrovka, ktora neurazi ale v porovnani s dobovou konkurenciou nenadchne. Ani ten Scheider nejde na plny plyn 6/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

The Seven-Ups sa môže pýšiť skvostnou automobilovou naháňačkou, ktorá ho radí na zoznamy vedľa ikonického Bullitta a filmy ako Žiť a zomrieť v L.A., Ronin, Vanishing Point, Gone in 60 Seconds, Francúzska spojka či Poliš a bandita. Nie je to náhoda, producent/režisér snímku stojí práve za spomínaným Bullittom a Francúzskou spojkou. Bez nej tam ale mnoho nezostalo. Solídna detektívka, ktorej na to, aby bola niečo viac, chýba, neprekvapivo, niečo viac. Dávam tri hviezdy z rešpektu k starým dobrým 70-kovým policajným thrillerom. (4.2.2019) (29.12.2021) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Výborné vtrhnutí na scénu v podání Scheiderovy partičky je bohužel následováno rozvláčnější půlhodinkou, po které ovšem následuje svižná chlapácká oldschool kriminálka let sedmdesátých. Sice jsem čekal (a ještě více si přál), že se Scheiderova postava ze Spojky v tomhle řekněme vedlejším projektu přesune do polohy více takříkajíc "pepkovské", ale tomu se nakonec nestalo. Možná to dobře není, možná je, to ať si každý posoudí sám. Já však i přes výše zmíněnou věc hodnotím tenhle film jako opravdu povedený. Scény v myčkách (odteď již na ně nebudu nahlížet tak nevinně) a honička patří k nejlepším momentům. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku neskutečně pomalá akční kriminálka, která se začne rozjíždět až ve druhé polovině. Nebýt tu dlouhá automobilová honička šel bych s hodnocením níže. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Philip D´Antoni produkoval dva legendárne filmy ( Bullitov prípad a Francúzska spojka I. ), tak sa rozhodol vložiť peniaze aj do tohto filmu a ešte ho aj režírovať. Bola to jeho jediná réžia a dopadlo to vcelku dobre. Snímok je poctivou drsnou kriminálkou zo starej školy, má dobré tempo, zaujímavý dej a filmárčina je na vysokej úrovni. Kamera a hudba výnimočne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bossovia z 20th Century Fox po závratnom úspechu FRANCÚZSKEJ SPOJKY zatúžili podobný úspech zopakovať. Podľa mňa im to vyšlo. (20.9.2010) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, se stupňujícím napětím, parádní automobilovou honičkou a výbornou hudbou ve stylu Johna Williamse. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Druhej den už naprosto nevím, o čem vlastně tenhle film vyprávěl. Jediný, co si pamatuju, byla vynikající automobilová honička v americkejch kárách - obrovský, težký, nestabilní a špatně říditelný "vany" s ohromným výkonem se bezhlavě řítí městem... až odskakujou puklice od kol a praskaj tlumiče. Tohle bylo grandiózně nařvanejch deset minut. Jenže, jak říkali už naši předkové: jedna honička film nedělá. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Nemusim nostalgii, ale přece jen dětství prožitý v 70. letech ve mně zanechalo následky natolik, že kriminálky z tý doby mě pořád něčim oslovujou - většinou zajímavou hudbou (často jazz nebo současná vážná), pomalejším tempem, americkejma silničníma korábama ( v tomto filmu je ještě k tomu opravdu znamenitá honička), atmosférou a taky samozřejmě oblíbenýma hercema (zde Roy Scheider). JInak scénář trochu kulhá, objektivně by to asi bylo na tři hvězdy, ale s potěšením dávám čtyři. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco G.Hackman vytěžoval úspěch Francouzské spojky v jejím marseilleském pokračování, jeho herecký parťák R.Scheider dostal hlavní roli v tomto filmu, jehož námět dodal Sonny Grosso (reálný předobraz Scheiderovy postavy ve Spojce, v níž si zahrál menší roli), zrežíroval ho producent Spojky, hudbu složil opět D.Ellis a u automobilové honičky nesměl chybět šéfkaskadér B.Hickman (který si ve Spojce i zde střihl herecký part). Sedm a víc vůbec není špatný film, především v něm však absentuje šarmantní a charismatický záporák typu F.Reye. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Nakrklej Scheider řídící burácející Pontiac ve výborný honičce, která není moc daleko za Bulittem. Škoda, že člověk musí hledat takhle surovou jízdu čtyřicet let zpátky. Kdyby tam nebylo jen tolik přidanýho kvílení pneumatik. Jinak přiznávam nezáživnější příběh bez většího napětí. Styl sedmdesátek s hlavníma hrdinama ve zvonáčích a krátkých kabátech ho zajista vynahradí. -"You can't do this to me, Buddy! No?" -"You watch me!" ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelná americká detektivka ze sedmdesátejch, i když teda zmiňované FRANCOUZSKÉ SPOJCE dle mého názoru nesahá ani po kotníky. Jedním z důvodů může být povrchní vykreslení ústředních postav, nebo přímočarý a předvídatelný děj. Jen jsem se místama divil, jak je možné, že takoví přísňáci jako jsou členové hyperelitní jednotky 7ups jsou tak leví a tolikrát to za film tak školácky zvrtaj. ()

Reklama

Reklama