Reklama

Reklama

Alucarda, la hija de las tinieblas

  • USA Alucarda (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Démonická historka o posadnutí dvoch sestrier v kláštore. Nechýbajú v nej prejavy rúhania, nasledované exorcizmom, konfrontáciou viera verzus veda a ďalšími témami typickými pre daný druh príbehu. Celý dej sprevádza silná atmosféra snového charakteru, zreteľná najmä v impulzívnych scénach. (ancientone)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S obskurním subžánrem nunsploitation zatím nemám příliš zkušeností, ale možná si nějaké kousky doplním, protože tahle Alucarda nebyla vůbec zlá. I když první dojem značil něco jiného - zpočátku totiž film vypadá vyloženě slabě - herecky ochotnické, naivní, lacině soft erotické. Jakmile se ale posednuté dívčiny začnou předvádět, jde kvalita - nebo lépe řečeno zábavnost - filmu prudce nahoru. Druhá půle má spád, spoustu krve, spoustu hysterických jeptišek a nechtěně směšných dialogů. Takže nakonec vlastně potěšující zážitek, byť tak trochu guilty ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obskurní, ano, přesně tohle slovo mě po celou dobu napadalo. Chvíli TV inscenace, chvíli divadelní hra. Scény v levných papundeklových kulisách střídají reálné v lese. Pár scén je oku lahodících - satanský rituál či mše v kostele. Divák se dočká i nahoty a gore, které je však až na postupné useknutí hlavy spíše umírněné. Nejvíce mi vadilo, že snad půl filmu ženské postavy nepříjemně ječí. Horror? Hmmm, ne. Naopak určité scénky, jako třeba bičování, vzbuzují úsměv, co se snadno přehoupne do těžkého záchvatu smíchu. Já se bavil, i když asi jinak, než tvůrci zamýšleli. Naivní ptákovina, nic víc. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatené, jak už horrory z té doby bývají, trochu naivní, jak už z té doby bývají všechny filmy, ale přesto dodnes zábavné. Režie: Juan L. Moctezuma ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To jako vážně??? Nechápu jak tady tahle sračka může mít přes 60%.Zatraceně dlouhých a hlavně nudných 78 minut. Působilo to na mě jako přehlídka ochotnického herectví. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým sa treba pripraviť na herecké výkony a výpravu jak z Mrazíka. Pokiaľ ich dokážete akceptovať, tešte sa na Satanove lesbické rozprávky na dobrú noc. Teda takmer. Stará škola, dievčatá posadne diabol, mníšky ich strestajú. A aby to bolo spravodlivé, preventívne zbičujú aj seba :) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Více než slušný mexický kousek o mladých dívkách v klášteře, které posedl ďábel... První hodinu sledujeme, jak byly dívky ovládnuty ďáblem, jejich odhalení kláštěrními sestrami a pokus o exorcismus, které tak trochu zhatí doktor, muž rozumu... Do téhle chvíle jsem se i částečně nudil, ale posledních patnáct minut filmu mi to bohatě vynahradilo... Řádění Justiny a Alucardy (tak se ty dvě posedlé dívky jmenují) je naprosto parádní... No a protože se film nebojí krve ani nahoty, dávám jednoznačně za čtyři a tenhle kousek hororovým fandům (zejména těm, co rádi nunsploitation) doporučuji... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Juan López Moctezuma určite zbožňoval Friedkinovho Exorcistu. Zbožňoval natoľko, že sa pustil to tohoto lacnučkého rúhačského rituálu o kláštore s "drastickými prejavmi posadnutia a exorcizmu". Rozprávanie veľmi strohé a priame, bez odbočiek alebo influencií ktoré by zápletku zahustili, ozvláštnili či prichutili, hlavne že nahé ženské lezú z rakiev naplnených krvov. Autenticita na úrovni kčerstvých kusov ovocia v jogurte je predsa len irelevantná, nakoniec nemožno poprieť zvláštu až snovú silnú atmosféru, dominantu tejto strohosti, dobre vystihnuteľnú práve fonetikou anglického slovíčka "weird". K Alucarde sa možno postaviť dvoma cestami, buď kriticky ako k úplne plytkej historke zamieravajúcej sa na (dnes už zastaralé, no pre mňa o to príťažlivejšie) prvoplánové šokovanie diváka, alebo ako k bizarnému objektu zábavy, -úchylky tých istých atribútov- ktorý nemožno brať seriózne. Maškarádová-blasfémia, lacný čierny karneval, kde sa je možné veľmi dobre zabaviť. Úsmevná obskúrnosť. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Teda, podle toho krásného plakátu jsem čekal něco přiměřeně dobrého, ale... Alucarda je divný film. Ze začátku je to takové zfetlé, cikáni (a ten jeden co vypadal jak čertík bertík) běhání po lese... Pak příjde nějaký ten Satan, spousta křesťanských kravin a nakonec nějaký ten osobní armageddon, který byl ale udělán fakt dobře. Stejně jako když Justine povstane z krve. Zklamání. I když některé scény byly fajn. Maska kozla byla strašná, působila směšně. A erotika v těchhle starších filmech mi příjde tak nějak neerotická. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Alucarda nie je filmom, ktorý každý pochopí, respektíve ma na to sa s nim stotožniť. Ja som zo začiatku tiež taký bol. Nedialo sa toho tu veľa a herecké prejavy boli až masochistické. Do toho ešte zasahovala aj častá nuda a tak si hovorím, že kde je to, čo  som čakal od obsahu filmu aj posteru?  Prišlo to v posledných 20 minútach a tie boli riadne krvavé, upaľovalo sa tu a navzdory všetkému aj efekty boli slušné. Je to nunsploitation a tak som k tomu aj pristupoval, že príbeh nie je prvoradý, prvoradé sú explicitne sceny a tie tu aj boli. Bola tu aj ponurosť a to hlavne pri scénach, kde dve dievčatá múčili a všetko okolo toho bolo fakt dobre nasnímané. Ako sa mi začiatok nepáčil, tak stred a hlavne koniec bol fenomenálny a preto v pohode dávam 4* aj keď na začiatku by som to vobec nepovedal, tam som čakal iný priebeh. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Občas to má působivý moment. Trochu je problémem, že církev zde je vykreslena ještě ďábelštěji než mocnosti pekelné. Její krvavé a sadismem prodchnuté rituály vypadají zde zlověstněji než ten ďábelský sabat, který končí hromadným sexem. Je zde některá ze stran stranou světla? Ani mi to tak nepřipadalo. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Některé „satanské“ scény jsou bohužel až příliš naivně udělané a tudíž jsou i směšné, trapné. Závěrečná zkáza je už z jiného soudku a člověk aby litoval, že to takhle nešlo od začátku. O ztracený klenot se rozhodně nejedná… ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mne tieto staré Satanistické horory dokážu nahnať oveľa väčší strach ako hociktoré dnešné moderné duchárske horory ktoré svoj des a hrôzu zakrývajú v úbohých stotinových lakačkách s ktorých, v drvivej väčšine, nevzíde nič iba príchod nejakej postavy do deja. Je zaujímavé ako do tohoto veľmi úzko profilovaného Nunsploitation ktoré je kvalitatívne na tej istej úrovni ako pekelná snímka Devils dokázali tvorcovia vtesnať zaujímavé surrealistické prvky. Celé to je vlastne iba o dvoch počestných dievčatách ktoré sa nechajú v lese zlákať starým cigáňom ktorý už na pohľad javí známky diabla. Onedlho na to už v snovom opare prichádzajú prvé krvavé rituáli nakrútené fakt skvelo. Netrvá dlho a dievčatá s pred mníškami prezradia keď sa na hodine začnú rúhať Bohovi a sľubovať poslušnosť Satanovi. Ako inak na scénu nastupuje exorcizmus ktorý však na moje prekvapenie nie je samoúčelný a netvorí hlavnú časť filmu. Vrcholom filmu je záverečný masaker v kláštore kde Alucarda, posadnutá diablom, dokáže vyslovením bezbožného slova spáliť osobu. Pozrie sa na niekoho a ten sa vznieti sám od seba. Bolo to spracované kvalitne, ľudia horeli a utekali v totálnom chaose. zhorelo aspoň tucet pánpičkárov. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Představte si telenovelu, která se krom milostných propletenců zabývá i tématem exorcismu - řekněme, že tato "soapka" čítá okolo 150 dílů a nějaký fanoušek se rozhodne vystříhat všechnu vatu a ponechat jen to „zajímavé," co vznikne? No přeci Alucarda... Největším zlem v tomto případě nebyl Ďábel, ale scénář a slabší herecké výkony... Vše ostatní se sice drží v rovinách průměru, nicméně je zde hned celá řada věcí, které prostě nelze neocenit - děj a celkové vyvrcholení je nepředvídatelné a rovněž i příběh má něco do sebe (přinejmenším alespoň přehnaně nekopíruje slavného "Exorcistu"). Gore ani krev sice nečekejte (alespoň ne ve vyšší míře), ale pokud se Vám líbí brakové horory, tak Alucarda rozhodně stojí za zhlédnutí - už jen kvůli "epickému" konci s hořícími jeptiškami :) PS. Kupodivu je to lepší než snímek "The Nun" z minulého roku :D ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch nahatých bab, myslel bych si, že je to výtvor nějaké mexické redakce pořadů pro děti a mládež. Ale finální scéna byla celkem fajn. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nevíte, jestli koukáte na horor, inscenační pohádku, nebo soft eroťák, ale na Mexiko 70 tých let docela obstojné. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Satanističtí cikáni, hořící jeptištky, místo řeholního roucha jakési obvazy, papundeklové kulisy, neustálé vřeštění, dementní dialogy a samozřejmě moře umělé krve. V kontextu doby a místa vzniku možná radikálně provokativní, ovšem nyní už notně vyčpělé. Béčko jak vyšité, ale spíše pro zkušeného diváka, zoceléného sledováním filmů Jodorowského a Arrabala. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Do těchhle filmových luhů a hájů moc často nezavítám, což do budoucna napravím. Ta barokní kamera se sice hýbe trochu neforemně, ale sluší jí to stejně jako páru hlavních hrdinek. Autenticita a atmosféra se chvílemi vytrácí, což snižuje kvalitu filmu, ale celkem vzato velice přijemná podívaná. Zkrátka evergreenová kombinace dívky jménem Justina a kláštera nemůže nikdy dopadnout úplně zle. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dějově naprosto nezvládnutý, lezbickou erotikou líznutý horor, který toho kromě pěkného vizuálního zážitku mnoho neposkytl. Na pohled druhý velká symbolická plavba po oceánu, v němž se o sebe bijí vlny křesťanské, vlny nekřesťanské, zpěněné pohanstvím a satanismem, a kolmo na ně narážející vlny věděcké, kdy jeden nestačí otáčet dalekohledem, aby všechnu tu symboliku pojal (nepřehlédnutelné hábity řeholnic podobné obvazům pro malomocné s bonusovou červenou batikou od pasu dolů, obsazení role satyra a vědce jednou osobou apod.). Sečteno podtrženo, Moctezuma měl věnovat více péče příběhu a dialogům, protože hledat ve filmu, zda v něm náhodou není ukryto víc, je prostě z principu špatně. 50% (v něčem velmi dobře, jinde ohromně odfláknuté) ()

Reklama

Reklama