Reklama

Reklama

Alucarda, la hija de las tinieblas

  • USA Alucarda (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Démonická historka o posadnutí dvoch sestrier v kláštore. Nechýbajú v nej prejavy rúhania, nasledované exorcizmom, konfrontáciou viera verzus veda a ďalšími témami typickými pre daný druh príbehu. Celý dej sprevádza silná atmosféra snového charakteru, zreteľná najmä v impulzívnych scénach. (ancientone)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

fragre 

všechny recenze uživatele

Občas to má působivý moment. Trochu je problémem, že církev zde je vykreslena ještě ďábelštěji než mocnosti pekelné. Její krvavé a sadismem prodchnuté rituály vypadají zde zlověstněji než ten ďábelský sabat, který končí hromadným sexem. Je zde některá ze stran stranou světla? Ani mi to tak nepřipadalo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Alucarda nie je filmom, ktorý každý pochopí, respektíve ma na to sa s nim stotožniť. Ja som zo začiatku tiež taký bol. Nedialo sa toho tu veľa a herecké prejavy boli až masochistické. Do toho ešte zasahovala aj častá nuda a tak si hovorím, že kde je to, čo  som čakal od obsahu filmu aj posteru?  Prišlo to v posledných 20 minútach a tie boli riadne krvavé, upaľovalo sa tu a navzdory všetkému aj efekty boli slušné. Je to nunsploitation a tak som k tomu aj pristupoval, že príbeh nie je prvoradý, prvoradé sú explicitne sceny a tie tu aj boli. Bola tu aj ponurosť a to hlavne pri scénach, kde dve dievčatá múčili a všetko okolo toho bolo fakt dobre nasnímané. Ako sa mi začiatok nepáčil, tak stred a hlavne koniec bol fenomenálny a preto v pohode dávam 4* aj keď na začiatku by som to vobec nepovedal, tam som čakal iný priebeh. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Teda, podle toho krásného plakátu jsem čekal něco přiměřeně dobrého, ale... Alucarda je divný film. Ze začátku je to takové zfetlé, cikáni (a ten jeden co vypadal jak čertík bertík) běhání po lese... Pak příjde nějaký ten Satan, spousta křesťanských kravin a nakonec nějaký ten osobní armageddon, který byl ale udělán fakt dobře. Stejně jako když Justine povstane z krve. Zklamání. I když některé scény byly fajn. Maska kozla byla strašná, působila směšně. A erotika v těchhle starších filmech mi příjde tak nějak neerotická. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Více než slušný mexický kousek o mladých dívkách v klášteře, které posedl ďábel... První hodinu sledujeme, jak byly dívky ovládnuty ďáblem, jejich odhalení kláštěrními sestrami a pokus o exorcismus, které tak trochu zhatí doktor, muž rozumu... Do téhle chvíle jsem se i částečně nudil, ale posledních patnáct minut filmu mi to bohatě vynahradilo... Řádění Justiny a Alucardy (tak se ty dvě posedlé dívky jmenují) je naprosto parádní... No a protože se film nebojí krve ani nahoty, dávám jednoznačně za čtyři a tenhle kousek hororovým fandům (zejména těm, co rádi nunsploitation) doporučuji... ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Satanističtí cikáni, hořící jeptištky, místo řeholního roucha jakési obvazy, papundeklové kulisy, neustálé vřeštění, dementní dialogy a samozřejmě moře umělé krve. V kontextu doby a místa vzniku možná radikálně provokativní, ovšem nyní už notně vyčpělé. Béčko jak vyšité, ale spíše pro zkušeného diváka, zoceléného sledováním filmů Jodorowského a Arrabala. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Jméno Alucarda se čte pozpátku „Adracula“ – v jedné scéně pak lze na jedné z rakví spatřit jméno Lucy Westenra, což byla postava v románu „Dracula“ od Brama Stokera. (fiLLthe3DD)
  • Film byl nejprve natočen v anglickém jazyce a do španělštiny byl předabován až později, jedná se přitom o ryze mexickou produkci. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl natočen v ateliérech Estudios América v Ciudad de México. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama