Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Toulonské opeře se připravuje představení na téma satanismus s názvem „La malédiction de Belphegor“. Když dojde k smrtelnému úrazu uměleckého ředitele, promluví při zkoušce hlas z velké zlaté sochy démona Belphegora, že všichni zemřou, pokud budou pokračovat ve hře. Premiéra proběhne bez problémů, ale následující noc je ubodán spolumajitel divadla Garnier (Maurice Chevit) útočníkem ve zlaté masce démona. K mrtvole je připnut notový zápis s Belphegorovým podpisem. Vyšetřování se ujme inspektor Legris (Raymond Souplex) se svou asistentkou Jean (Jean Daurand). (curil)

(více)

Recenze (2)

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem původní, o dva roky starší minisérii, na kterou tento film navazuje, zatím neviděl, samozřejmě pokud bude možnost, tento nedostatek velmi rád napravím... Ale zpět k tomuto kousku... Bohužel musím napsat, že není o co stát... Podle různých recenzí a hodnocení, co jsem si na netu dohledal, měl původní seriál výbornou mysteriozní atmosféru, skvělé herecké výkony, zajímavý děj... A tohle všechno v tomhle filmu chybí... A když k tomu připočtu zcela zbytečné komediální postavy (údržbář divadla, homosexuální pár), které již tak dost slabý film neuvěřitelně shazují, stává se z La Malédiction de Belphégor velmi otravný a prakticky nekoukatelný kousek... Za mě už nikdy víc... ()

curil

všechny recenze uživatele

Film byl natočen na základě úspěchu televizní minisérie "Belphégor, ou La fantôme du Louvre" odvysílané v roce 1965 ve čtyřech 72 minutových dílech. ()

Reklama

Reklama