Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí skladatelé marně nabízejí svou operetu - je odmítána dříve, než si ji kdokoli přečte. Shodou náhod, kdy její text se ocitne v nesprávné aktovce, se k ní dostane populární zpěvačka, které se naopak velice líbí, jenže netuší, kdo hru napsal... Pátrání po autorech, osobnostní záměna i rašící láska se stávají hlavními dějový prvky tohoto mile naivního snímku, kde se neustále zpívá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Lesk a bída operety aneb celkem milý snímek, který ovšem příliš nevybočuje ze standardu tehdejší filmové produkce. Hana Vítová tu bohužel mnoho prostoru nedostala, ve vedlejší roli mě ovšem potěšil (jak je u něho dobrým zvykem) Václav Trégl. Pro lidi na počátku Protektorátu byla tato veselohra jistě vítaným únikem ze všedního života... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu a lehčí žánr velmi zdařilý snímek. U kořene jeho úspěchu je scénář - Josef Neuberg a Jaroslav Mottl. To, co se podařilo vytěžit s několikerou záměnou svazku listin a zapomenutím/záměnou/krádeží auta zasluhuje obdiv. F. Kreuzmann (zapomnětlivý impresário), V. Trégl (komisař) i většina dalších pod vedením M. Cikána bez chybičky. 90%. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

Není třeba si nic nalhávat, ale Jarmila Kšírová dobrá herečka nebyla, i když zpěvačka ano. A v době, kdy se točil tento film, byla hvězdou. Krátce po sobě natočila dva hudební filmy. Tento a Štěstí pro dva. Ale je pravdou, že i kdyby na jejím místě stála zkušená herečka, asi by to lepší nebylo. Scény na policii s Kreuzmannem byli ke konci už trapné, nudné a zdlouhavé. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je stejně pitomý jako řada jiných z té doby. Jarmila Kšírová nebyla nijak dobrá herečka, Hana Vítová v jedné z mnoha rolí, které si byly zoufalé podobné... Ale - Jarmila Kšírová na druhou stranu hezky zpívala, dobře se na ni dívalo, celé to má pěknou hudbu včetně ústřední písně Láska brány otevírá. A přes triviální zápletku a otřepaný humor já mám Veselou bídu prostě rád. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, kdovíjak nenadchlo, zápletkou i ztvárněním nijak nevybočuje z tehdejších zajetých kolejí. Ale hudba byla pěkná, Láska brány otevírá je chytlavá píseň a zpěv Jarmily Kšírové se mi líbil. Souhlasím se zdejšími uživateli, jako herečka za moc nestála, ale tady to tak nějak nevadilo. Souhrnem lepší průměr. 60% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama