Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí skladatelé marně nabízejí svou operetu - je odmítána dříve, než si ji kdokoli přečte. Shodou náhod, kdy její text se ocitne v nesprávné aktovce, se k ní dostane populární zpěvačka, které se naopak velice líbí, jenže netuší, kdo hru napsal... Pátrání po autorech, osobnostní záměna i rašící láska se stávají hlavními dějový prvky tohoto mile naivního snímku, kde se neustále zpívá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

rivah 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu a lehčí žánr velmi zdařilý snímek. U kořene jeho úspěchu je scénář - Josef Neuberg a Jaroslav Mottl. To, co se podařilo vytěžit s několikerou záměnou svazku listin a zapomenutím/záměnou/krádeží auta zasluhuje obdiv. F. Kreuzmann (zapomnětlivý impresário), V. Trégl (komisař) i většina dalších pod vedením M. Cikána bez chybičky. 90%. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Není třeba si nic nalhávat, ale Jarmila Kšírová dobrá herečka nebyla, i když zpěvačka ano. A v době, kdy se točil tento film, byla hvězdou. Krátce po sobě natočila dva hudební filmy. Tento a Štěstí pro dva. Ale je pravdou, že i kdyby na jejím místě stála zkušená herečka, asi by to lepší nebylo. Scény na policii s Kreuzmannem byli ke konci už trapné, nudné a zdlouhavé. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie. Ovšem, gagy třeskuté srandy zde nenajdete. Vynikajícím způsobem je zde zazpívána píseň (občas i dnes někdy uváděna v TV pořadech presentujících starší melodie dnešními populárními zpěvačkami, a to však dosti neuměle) "Láska brány otevírá, bez křídel dostanem se do nebe..." v podání tehdejší star světových operetních scén Jarmily Kšírové. Inu, tehdy zpěváci uměli zpívat. Proto hodnotím plným počtem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to podobně naivní jako většina filmů té doby a herecké obsazení není to nejvězdnější. Ale i tak docela příjemný film, u kterého si člověk musí uvědomovat právě čas jeho vzniku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Láska brány otevírá. Hlad po hudebních filmech plných populárních melodií, jež by se ještě dlouho po premiéře linuly pražskými ulicemi, probudil váhající scénáristy, kteří se okamžitě jali sestavit příběh podle právě žádaného střihu. Nutno dodat, že Josef Stelibský, skutečný hitmaker své doby, se tentokrát trefil do černého, jeho prudce nakažlivé popěvky nadlouho zakotvily v paměti diváků. Miloš Havel z pozice hlavního producenta filmu zajistil exkluzivní herecké obsazení v čele s půvabnou Hanou Vítovou a evropskou hvězdou operetních jevišť Jarmilou Kšírovou. O tom, že film patřil ve své době k nejnavštěvovanějším a záhy si vyžádal volné pokračování pod názvem Štěstí pro dva, nelze jakkoli pochybovat. Oba tituly navždy uchovávají nejen krásu, ale také zlatý hlas velké české pěvkyně, kritikou neprávem opomíjené. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je stejně pitomý jako řada jiných z té doby. Jarmila Kšírová nebyla nijak dobrá herečka, Hana Vítová v jedné z mnoha rolí, které si byly zoufalé podobné... Ale - Jarmila Kšírová na druhou stranu hezky zpívala, dobře se na ni dívalo, celé to má pěknou hudbu včetně ústřední písně Láska brány otevírá. A přes triviální zápletku a otřepaný humor já mám Veselou bídu prostě rád. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Selanka plná úsměvných nedorozumění, která neochvějně vyústí v závěrečný happyend. F. Kreuzmann ve své obvyklé roli, tentokrát ovšem trochu mírnějšího hochštaplera, současně však i hlavního poplety. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Přímo ukázková tvorba naší kinematografie z dob 30tých let. Silně naivní, jednoduchý děj, spousta hvězd co se nestydí zpívat, troška humoru a romance. Celkově se film řadí k těm podařenějším dílkům, co v té době vznikli, ale žádné terno to není. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Moc milý film prodchnutý veselou operetní atmosférou... Jednoduchý příběh zasazen do ne zcela obvyklých tehdejších filmových reálií, příjemný herecký "ansámbl" + hudba - velmi znělé, a nakažlivé písně, ať už v podání Jarmily Kšírové či Hany Vítové. 73% ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Lesk a bída operety aneb celkem milý snímek, který ovšem příliš nevybočuje ze standardu tehdejší filmové produkce. Hana Vítová tu bohužel mnoho prostoru nedostala, ve vedlejší roli mě ovšem potěšil (jak je u něho dobrým zvykem) Václav Trégl. Pro lidi na počátku Protektorátu byla tato veselohra jistě vítaným únikem ze všedního života... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Veselá taškařice s operetními zpívánkami. Mám tyhle motanice vcelku rád, ale tady už to bylo moc a ke konci už to bylo i zbytečně natahované, takže mne to přestalo bavit. I toho vytí a kvílení tam bylo zbytečně moc. Ale za tu chvíli zábavy to stálo a nelituji. Ovšem podruhé raději ne. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, kdovíjak nenadchlo, zápletkou i ztvárněním nijak nevybočuje z tehdejších zajetých kolejí. Ale hudba byla pěkná, Láska brány otevírá je chytlavá píseň a zpěv Jarmily Kšírové se mi líbil. Souhlasím se zdejšími uživateli, jako herečka za moc nestála, ale tady to tak nějak nevadilo. Souhrnem lepší průměr. 60% ()

Reklama

Reklama