Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Jingle Bells - The Brian Setzer Orchestra [2:18] ,2. So They Say It's Christmas - Lou Rawls/The Brian Setzer Orchestra [4:05] ,3. Sleigh Ride - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:36] ,4. Run Rudolph Run - Chuck Berry [2:44] ,5. The Most Wonderful Time Of The Year - Johnny Mathis [2:47] ,6. Merry Christmas Baby - Charles Brown [4:47] ,7. Back Door Santa - Clarence Carter [2:09] ,8. The Christmas Song - Nat King Cole [3:10] ,9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms [2:12] ,10. Father and Son - David Newman [3:00] ,11. Finale - David Newman [4:02] ,12. Deep in the Heart of XMas - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:53], ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další úžasná retrovzpomínka, kterou při sledování podobných filmů z mého mládí :-) nedokážu potlačit. Proto musí už automaticky postoupit na vyšší úroveň čtyř hvězdiček, hehe. Ne, vážně, tomuto filmu nemám z hlediska popcornové zábavy pro mladší co vytknout. A jako dospělý jsem se taky dobře zabavil, protože Arnold je v této roli kupodivu vážně vtipný... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

No jo, je to strašná pitomost. Ale hlavně v první půlce se najde pár velmi zdařilých momentů, které dokáží do určité míry pobavit. Vlastně bych možná dal i hodnocení vyšší, kdyby si tvůrci odpustili ten přehnaně akční a přitom dost nudný závěr, kdy Arnold v obleku Turbomana nezdařile paroduje Supermana, Batmana a další komiksové hrdiny. Nutno ještě dodat, že právě Arnieho rozhodně nepovažuji za další slabinu tohoto snímku, ale naopak jeho přítomnost dodává mnoha pasážím trochu lepší dojem. 60% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Howard Lagston nasbíral doma pár černých puntíků za nesplněné sliby, ale o vánocích si hodlá u synka šplhnout zakoupením jeho oblíbené figurky Turbo Mana. S koupí dárku nepříliš vychytrale počkal až na Štědrý den, kdy si s ostatními nesvědomitými otci mohl u prázdného regálu přečíst nápis "Vyprodáno". Zmatený tatínek však nehází flintu do žita. Začínají svátky klidu a míru, ale Howard si už pomalu začíná přiostřovat lokty, protože na cestě za vysněným Turbo Manem mu nepomůže slušnost, ale pouze rychlost, předvídavost, taktika a hrubá síla. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu film balancuje na hranici uvěřitelnosti, až ji k mému zklamání na konci překročí. Do té doby je to (troufám si říci) nadprůměrná vánoční komedie o rodinných hodnotách, která mimo to pěkně vyobrazuje to, jak se lidé (nejen) o Vánocích chovají jako šílenci. Nebýt toho kýčovitého (téměř až sci-fi) konce, tak dám čtyři hvězdičky, protože jsem se celou dobu třásla napětím, jestli se mu Turbomana podaří sehnat. Překombinovaný konec a nepovedený sob to ale potápí do (pod)průměru. Škoda. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Turbo Man se barvou a oblekem nápadně podobá postavě DC komiks Flashovi. (Terva)
  • DJ se v rádiu, do jehož studia vpadnou Howard (Arnold Schwarzenegger) a Myron (Sinbad), v soutěžní otázce ptá na jména Santových sobů. Volající řekne: „Randy, Tito a Jermaine,“ to je však chybná odpověď, ale ne náhodná, jde totiž o jména sourozenců Michaela Jacksona. (DavePave)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. V závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama