Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (415)

Lima 

všechny recenze uživatele

Arnolde, než tohle, to radši ten Protiúder. Z tebe komik nebude, i kdyby si nechal transplantovat na obličej červenou bambuli a chodil jenom v šaškovským. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Když se na tenhle film podíváte jen jednou, s malými dětmi a o Vánocích, tak to jde, ale v jiné kombinaci tenhle film nezkoušejte. Má pár pěkných momentů, ale taky třeba mizerně hrajícího Arnolda a stupidní 100x viděný příběh. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdařilejších Arnieho pokusů propašovat kus svého rakouského "šarmu" do komediálního žánru. Když se dokážete povznést nad některé hlouposti a stejně jako já jste odjakživa chtěli vidět Barbara Conana, kterak mlátí Santu Clause... období vánoc je k tomu naprosto ideální. 60% Zajímavé komentáře: monolog, castor, Kochanski ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vánoční obludnost, těžící z tehdejší přebujelé popularity Arnieho. Dětem se to líbilo, já ale trpěl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašná úchylárna, ale je to ten druh úchylárny, který jste jako dítě žral a doteď si pamatujete, kdy přesně jste to viděl. Bylo to den po Štědrém dnu dopoledne, dokonce bych si vybavil i ten gauč, kde jsem seděl a jak vypadal. No a docela mě překvapilo, že to na mě funguje i po dvaceti letech. Jednoznačně je to Arnoldův film. Ukazuje, jak je jako herec strašnej neumětel, což na něm ale všichni fanoušci mají tak strašně rádi, a zároveň salutování jeho filmového dítěte v poslední scéně filmu způsobilo, že se z Arnolda stal stoprocentní Amík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $60,592,389Tržby Celosvetovo $129,832,389 ║ Slušná, pohodová zábavka. /videl v kine 2x: 70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie s Arnoldem v hlavní roli? Nemyslím si, že jde o vánoční dárek, ale spíše aprílový žertík.... ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Opsáno ze scénáře: ,,Arnold dal vánočnímu sobovi, který právě prorazil dveře a útočí na něj, pěstí. Sob se svalil. Arnold: Ty sis začal! Další obraz: Arnold sedí před chaloupkou, vedle stojící sob nad miskou jakéhosi žrádla si hlasitě krkne... Všichni se smějí..." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Jingle Bells - The Brian Setzer Orchestra [2:18] ,2. So They Say It's Christmas - Lou Rawls/The Brian Setzer Orchestra [4:05] ,3. Sleigh Ride - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:36] ,4. Run Rudolph Run - Chuck Berry [2:44] ,5. The Most Wonderful Time Of The Year - Johnny Mathis [2:47] ,6. Merry Christmas Baby - Charles Brown [4:47] ,7. Back Door Santa - Clarence Carter [2:09] ,8. The Christmas Song - Nat King Cole [3:10] ,9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms [2:12] ,10. Father and Son - David Newman [3:00] ,11. Finale - David Newman [4:02] ,12. Deep in the Heart of XMas - Darlene Love/The Brian Setzer Orchestra [2:53], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako dlho ste robili u pyrotechnikov?“ Nuž... Arnoldovi Schwarzeneggerovi to v komédiách vždy pristalo (POLICAJT ZO ŠKÔLKY, DVOJIČKY). Že v nich vždy dostal hlúpy scenár, je iná vec. V kúsku VŠADE SAMÉ ZVONČEKY bola nemalá šanca na to, že to dopadne lepšie a to už preto, že režíroval osobitý Brian Levant (FLINTSTONOVCI), od ktorého, niekedy v dobrom a niekedy v zlom, neviete čo čakať. Nakoniec v jednom nesklamal: podobnú vianočnú rodinnú komédiu veru len tak ľahko neuvidíte. K tomu krásna Rita Wilsonová (manželka Toma Hanksa) a niekoľko pekne drzých scén (so sobmi, predavačmi a ultra otravným susedom), ale to je asi tak všetko. Neprekáža, že snímka podáva "čaro Vianoc" trocha inak. Prekáža, že zhruba od polovice pôsobí scenár vyložene nezvládnuté, vrátane trápneho akčného "komiksového" finále. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi mám pro Arnieho komedie slabost, nebo jsem možná klasický americký rodinněvánoční čumilský balík, nebo prostě tahle komedie až tak špatná není. Každopádně kdykoliv jsem to viděl, tak se mi to líbilo. Pravda, nepadal jsem před humorností na zadek, ale příběh má tu správnou špetku vánoční atmosféry, humoru i akce, jakej podle mě má mít. Možná, že konec tu je trošku odfláknutej a příliš absurdní, ale to neznamená, že mě to sakra nedojalo. Vztahy otců a synů jsou pro mě ve filmu hodně důležité, ať už to je milující otec, který nemá čas, přestože pro syna by udělal cokoliv, nebo otec, který nikdy nebyl milující, ale přesto se na něj jeho děti mohly spolehnout, nebo prostě jen otec, který nikdy nebyl dobrým otcem, ani jím už nikdy nebude, ale mohl by jím bejt. Takže když se na konci objevil Arnie v obleku Turbomana a stanul před svým klukem a potom se odmaskoval, vyrovnalo to pro mě spoustu předchozích drobných chybiček, jako je třeba občasná přílišná ztřeštěnost. Arnie má obrovský charisma, i když není dramatický herec, je herec a vždycky byl. Ani akční role nejsou tak jednoduché, aby je zvládlo každý béčko. A za otce by ho chtěl každej (a kdo říká ne, tomu nevěřím ani dobrý den). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice přirozeného odpůrce svátků klidu a pohody (čili nervů na pochodů) jsem vždy potěšen, když se uprostřed sváteční pohody dokáže někdo oprostit od duchovního rozměru vánoc a zábavně přitom trpí. Ano jsem cynik, nejsem na to nijak zvlášť hrdý, ale tento pokřivený pohled na svět činí můj život daleko zábavnější. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Filmoví tvorcovia dobre vedeli, prečo Arnolda obsadzovali aj do komédií, ale žiadna na mieru ušitá rola pre Arnolda nevznikla. Škoda, lebo rola nejakého priblblého komixového superhrdinu by sa mu náramne hodila. Ksicht na to má. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce podhodnocených filmů na databázi. Důvod je však jasný. Mnoho lidí se v tom pozná a uvědomí si, že se ve vánočním shonu chovají jako idioti. Najde se tady několik ukázkových situací. Především Sinbad a slizký Hartman roztáčí kolotoč šílených událostí. Kdo se umí zasmát i sám sobě, tak se bude skvěle bavit. Těm ostatním nezbývá nic jiného než zkusit nějakou pózu. Mezi oblíbené patří hlášky o tom, že Arnold není herec a žvatlání o tom, že tento styl humoru nedosahuje výše mého intelektu. ()

Reklama

Reklama