Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicna Schwarzeneggerovka. Pôsobi to jak keby zobrali tuctovy scenar nejakeho akcneho krimi o infiltrovani sa do gangu, obsadili Arnieho a scenar vôbec neprispôsobili Arnieho stylu a schopnostiam. Takze v akcnych scenach nie je vôbec vyuzite, ze je Arnie namakany bozsky svalovec a namiesto toho je väcsinu filmu nuteny civilne hrat obycajneho policajta, ktory si po malych krokoch ziskava dôveru clenov gangu a popritom odraza zvadzanie od zenskej, ktora po nom ide. Sakra, keby aspon jeho postava nebola ženata s takou otravnou zenskou a on si to s nou mohol rozdat. Ale nie, aj v tomto ohlade musi byt za cestneho skautika. S inym hercom v hlavnej ulohe by to mozno mohlo fungovat perfektne, pretoze by strhujuco uhral aj tu dlhu prostrednu pasaz bez akcie. Ale s Arniem v hlavnej ulohe to je po uvodnej nahanacke a demolacii baru uz len dost dlhe a trochu nezazivne cakanie na to, kedy konecne zastrci ten novy vynalez s nazvom audiokazeta do prehravaca a za zvuku Rolling Stones rozputa akcne finalne inferno. Z hereckeho obsadenia zaujme este Robert Davi ako slizky poskok, ale finalny stret s Arniem je znova taky nemastny neslany. Tento film ma v mladosti minul a videl som ho az po dlhych rokoch na TV Luna. Vtedy ma uz prilis nenadchol. Zaujimalo by ma ako by ma bavil za mlada. To sa nedozviem. Ale teraz po rokoch som si ho celkom uzil. Je to sice len standardny film svojej doby, ktory sa odlisuje len netypicky obsadenym hercom v hlavnej ulohe, takze nečudo, ze vo svojej dobe neuspel a zapadol. Ale stylom solidne prevedenej akcie a retro atmosferou ma v dnesnej CGI dobe, ked je uz naviac Arnie davno z formy, dost slusne zabavil. A musim pochvalit aj kvalitny dabing Novy, ktory je nastastie aj na DVD. 6/10. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Hlavně promarněná příležitost...Švarnold na vrcholu a k tomu filcová psídečková mafiánská krimoška, to nejde moc dohromady. Asi nějaká úlitba DeLaurentiisovi po barbarském úspěchu. Neuvěřitelným poznáním je rozhodně to, že Arnold se v 90. letech naučil celkem hrát, protože v neakčních filmech z téhle epochy působil vždy snesitelně a obstojně. Tohle je asi jediný film z 80. let, který není non-stop akcí a kde musí rakouský šampión říci i několik vět za sebou a jeho herectví je bizarnost sama (a to jsem prosím jeho fanoušek). Akce tu je dost, ale je tu taky dost mafiánské vaty typu schůzky s poldou či napravování gangové kočeny, a to mu opravdu nejde. Nehledě na jeho italský styl účesu a oblékání hrubě nekorespondující s jeho übergermánským fyzičnem. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neměla bys pít, když pečeš! Příběh sice není kdovíjak originální, některé Arnieho hlášky v českém dabingu nedávají smysl, hudba je typicky osmdesátková, film nám trošku hraje na city, ale - dejte dohromady Schwarzeneggera a Rolling Stones, připočtěte si spoustu vypálených kulek a ran pěstí a přidejte obstojného záporáka a máte tady akční oddychovku jako vyšitou. Rok před vznikem kultovního Predátora, se budoucí guvernér rozehřál Špinavou dohodou, kterou sice notně ohlodal zub času, ale některé její sekvence jsou nestárnoucí. P.S. Závěrečná čtvrthodinka z Patrovitova doupěte, dost nápadně připomíná scénu vystřílení policejní stanice z prvního Terminátora. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Vizuálne tu bol na tom A.Schwarzenegger veľmi dobre- v plnej sile,ale príbeh i na jeho pomery strašne plytký.Celú moju výtku by som dal do jednej otázky:"Načo sa mal votrieť do priazne mafiánov "-načo celá tá väčšia polovica filmu - keď ku koncu i tak všetko vystrieľa ....jááj to by vlastne film mal len tak do pol hodiny dĺžky.... - čiže ten "infiltračný úvod" bol len vlastne "predlžovák"-predohra k sólu pre jednoho strelca. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem, ze bude mit film nak extra velky hodnoceni, ale 49% mi pride fakt dost malo a neodpovida to kvalitam filmu. Arnold ma na konte sice haldu lepsich filmu a tohle je jen takovy becko, jenze me bavilo. Pribeh uz je sice hodnekrat omletej, ale dostatecnej, Arnold je tady fakt namakanej a s nicim se nemaze, ty duty zvuky pri bitkach jsou strasne vtipny a cool a i kdyz by mohlo bejt vic akcnich scen, tak jsem si vicemene behem sledovani nestezoval. Akorat sem furt vahal mezi 3* a 4*, jenze po zaverecny 20 minutovy jizde, kde Arnold pokosi naprosto vsechno, sem musel dat vyssi hodnoceni. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Zbraň, ktorú Kaminsky (Schwarzenegger) používa v záverečnej scéne, je Heckler & Koch HK-94, poloautomatická civilná verzia samopalu MP5. (m.a.t.o.)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Objevil se jako bodyguard na konci filmu, v závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama