Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (212)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $16,209,459Tržby Celosvetovo $18,392,000║ Arnold mal v 80.rokoch akčnú auru ako nikto iný, možno tento film je jeden z tých poslabších ale stále má čo ponúknuť, akcie tu je požehnane, nechýbajú dobre hlody, hlášky a dej upúta. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arnold ve svém podprůměrném filmu. Zase se dočkám scény, kdy vytáne všechen arzenál a začne ho na sebe pěkne oblíkat, aby po tom uhíbal kulkám lépe než Neo za 12 let. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megaultranářez. Arnold je tam policajt kterej na všechno sere a byl by schopnej oddělat i nevinnýho a je mu to jedno. Scéna s vymlácením kasina a pak hrátky s náklaďákem jsou super. Ale dokonalost sama je předposlední přestřelka v rytmu Rolling Stones a finální přestřelka. Komu se tenhle film nelíbí tak může buď odejít, nebo bude obžalován. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Chris Boardman: 1. Brains and Trains [1:43] ,2. Kaminski Stomps [3:31] ,3. Cemetery Tense [1:33] ,4. Lamanski Chase/Lamanski Syn [4:51] ,5. In a Squeeze [1:36] ,6. Ice Cold Bomb [1:06] ,7. J.P. Brenner Emerges [1:18] ,8. Going to War [2:17] ,9. Water Heater [1:17] ,10. Hi, Rudy [1:11] ,11. Petro Camp [1:56] ,12. I'm Smart/What's the P?/Leak Alley [2:43] ,13. Jogger Cop/Magic or Magnets/Your Lights [2:00] ,14. Meet Me [0:42] ,15. Harry Shot [1:16] ,16. Harry Walks [0:51], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z najnevýraznejších schwarzeneggeroviek (nielen?) 80-tych rokov. V tom čase mal Arnold za sebou síce už i slabšie tituly (neviem, či bola strašnejšia dvojka Conana alebo jeho falošný sequel Červená Sonja), ale v zásade šlo o novonastupujúcu megahviezdu s kultovými a finančne úspešnými zárezmi Terminátor, Komando a Barbar Conan 1. Neviem, prečo podpísal zmluvu na túto už papierovo slabú a priemernú kriminálku. Fakt neviem. Akože zlé to nie je a pozerať sa na to dá, ale pochybujem, že poznáte človeka, ktorý by si chcel dať reprízu. S odstupom rokov oceňujem citlivo nadávkované - ale presne mierené - krvavé detaily, atmosféru a vtipné okamihy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem, ze bude mit film nak extra velky hodnoceni, ale 49% mi pride fakt dost malo a neodpovida to kvalitam filmu. Arnold ma na konte sice haldu lepsich filmu a tohle je jen takovy becko, jenze me bavilo. Pribeh uz je sice hodnekrat omletej, ale dostatecnej, Arnold je tady fakt namakanej a s nicim se nemaze, ty duty zvuky pri bitkach jsou strasne vtipny a cool a i kdyz by mohlo bejt vic akcnich scen, tak jsem si vicemene behem sledovani nestezoval. Akorat sem furt vahal mezi 3* a 4*, jenze po zaverecny 20 minutovy jizde, kde Arnold pokosi naprosto vsechno, sem musel dat vyssi hodnoceni. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Špinavá dohoda je opravdu špinavá. Tento film se Arnoldovi nepovedl. Namísto strhující akce sledujeme Arnieho s ulízanými vlasy v nudných scénách. Pokud jste tento kousek ještě neviděli, nemusíte si zoufat. ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Značně nedoceněný a mírně zapadlý Arnold. V RAW DEAL si to Arnold jede hodně na pohodu a herecky se nijak neinvestuje, za to si to ale užívá četné detonace /v rámci své mise musí nafingovat vlastní smrt, tak pro jistotu vyhodí do vzduchu celou rafinérku/ a dělá věci, které z jeho ostatních filmů neznáme. Např. medituje u brandy při poslechu klasické hudby, usne těsně před souloží nebo si vymýšlí rafinovaný účes, díky kterému zapadne lépe do mafiánského prostředí. Pointou příběhu je pak to, že Arnold své protivníky nemá přemoci silou, ale rafinovanou fintou, což se mu ale herecky nedaří a v závěru se na jakoukoliv lest stejně vykašle a po vzoru COMMANDO vše radikálně vykosí. Scénář je pak ukázkový tah na branku: extrémně zkratkovitá věc, která se s ničím nesere, postavy tu prakticky ani nemají dialogy, jen neustále glosují aktuální situaci a vyjadřují se striktně jen v bonmotech /scénář je italská koprodukce/. Nejlepší je závěrečná orgie, kdy si Arnold zapne kazetu s Rolling Stones a ze svého kabrioletu vyčistí celou armádu gangsterů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíme ho zabít dřív, než zabije on nás." Jak může dopadnout souboj jednočlenného komanda s mafií? Obvykle záleží na personálním obsazení obou družstev, ale tady je vše jasné. Ten rakouský svalovec, co si hraje na šerifa, na mafiána a na agenta je totiž obvykle neporazitelný. Tentokrát je dokonce i neprůstřelný, protože jinak by ho alespoň jedna z milionu vypálených mafiánských kulek musela zasáhnout. Jenže na druhou stranu trefte někoho, kdo při bitce máchá prackama jako hladový medvídek, revolver se mu ztrácí v obrovité ruce a ze samopalu střílí jak rockový kytarista. Já jsem se přitom prostě tupě bavil a nejvíc jsem si užil průjezd casinem s odtahovkou. Tomu říkám zaujmout pozornost. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tak tahle jediná a osamocená hvězdička je paradoxně za Rolling Stones. Je to totiž nejsvetlejší bod celého filmu. Při songu Satisfaction kosí Arnold z auta desítky gaunérů, což mé srdce vyždycky rozezní, ale můj mozek to vždy zabolí. Jinak je to béčko nejbéčkovitější které je přímo ušito na Arnoldovu maskulaturu... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kde se bere ta nelibost k tomuto po všech stránkách vydařenému 80s akčňáku. Od prvních minut film nasazuje konzistentní tempo, má zajímavou zápletku, snaží se nebýt stupidní, obsahuje pár cool scén, Arnold je v něm královský, tak v čem je problém? :) 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Asi se akčně dohodneme, že tohle je čistá slabá chvilka >nehrajícího< svalovce. Zbytečný film, na který je zbytečno psát nějaké smysluplné elaboráty... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Akční béčko s Arnoldem v hlavní roli. Děj je poněkud stupidní, ale to vynahrazujou akční scény, kterejch je ve filmu dostatek. Pokud máte náladu na akci, hodně střílení, hodně mrtvol a občas nějakou tu Arnoldovu hlášku, můžu vám film doporučit. Pokud chcete cokoliv jinýho, dejte od toho ruce pryč. Jinak když ve filmu vidim, jak někdo jen tak vykopne z auta vlepený čelní sklo, tak se celej osypu... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film! Proč je proboha nevystřílel hned na začátku? P.S: Už N I K D Y nechci vidět Arnolda ve vážně míněné romantické scéně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold je tady ve svých nejlepších filmových letech, ale nějak se mi tady nedostával aspoň trošku kvalitní příběh a když ne kvalitní, tak aspoň takovej, aby dával možnost k hromdě akčních scén. Pořádně se to rozjede až na konci a to je opravdu málo, jinak to sice nenudí, ale ani to nenadchne, dá se to jen sledovat, ale bavit se, to opravdu moc ne, ale kvůli Arniemu a závěrečný kanonádě, aspoň ty 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když si tady tak čtu, jak v tom filmu není žádná akce, říkám si, že jsem asi viděl něco jiného. Ten film, co jsem viděl já, začínal hned dvěma akčními scénami (poprava ukrývaného svědka, honička motorka vs. džíp), po kterých se s Arnoldem spojil jeho bývalý kolega, nabídl mu džob a Arnold nafingoval svou smrt (vyhodil do povětří chemičku) a vetřel se k mafiánovi tak, že vjel tahačem do podniku jeho konkurenta... Dokonce i Roger Ebert o filmu napsal - "It replaces absolutely everything - plot, dialogue, character, logic, sanity, plausibility, art, taste and style - with a fetish for nonstop action." I když je to šedivý průměr, právě díky dostatku akce se Arnie za ŠPINAVOU DOHODU stydět nemusí. Jen mi trochu uniká, proč ji po CONANOVI, TERMINÁTOROVI a KOMANDU vlastně uzavřel. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý průšvih, který nezachraňuje ani Arnoldova závěrečná vyvražďovací scéna. Špinavá dohoda sice nemá potenciál diváckého hitu, ale minimálně se mohlo jednat o solidní béčka, u kterého bychom se mohli slušně odreagovat. John Irvin však natočil pouze čajíček, kterému zoufale chybí drajv. Veliké množství zbytečných rozhovorů, které nemají čím zaujmout, naproti tomu několik delších akčních scén, které nejsou ve své podstatě špatně myšlené, ale nefungují. Ať se dívám na úvodní honbu za falešným policistou či závěrečnou přestřelku, obě scény skrývají veliké možnosti, přesto však nefungují. Humor v nich je jen špatně načrtnut, ovšem nedere se na povrch a všechno jako celek ještě ruší špatná mixáž zvuku... Nevyvážený rytmus je pak už jen pouhým okořeněným dané situace. V téhle sračičce navíc nezaujme ani Arnold, neboť výkon který předvádí je k pláčil ()

Reklama

Reklama